• remark #245
    "Ezen kívül az ég világon semmiben sem különbözik. Szóval amikor felteszed a kérdést, hogy pl. hogy juthat egy ország aranyhoz amikor nincs neki arany, akkor gondol el, hogy pl. hogy juthat egy ország banánhoz ha nincs megfelelő éghajlat."

    Pontosan ez az a forro kása amit kerulgetunk egy ideje. Ahogy bananbol is az gazdagszik meg aki termeli, igy az arany alapu rendszerrel is az jar jol, akinek kezdetben van vagy aranya, vagy aranybányája, vagy barmilyen mas eszkoze (hadsereg) ami biztositja számára az arany alapu rendszeren belul a privilegiumokat.
    Szoval szvsz barmikor is valtunk at arany alapu rendszerre (most jatsszunk el a gondolattal hogy ez megtortenik) akkor ennek a rendszernek a legnagyobb haszonelvezoi azok lesznek akik kezdetben nagy keszletekkel rendelkeznek. Aki ugyesen keveri a kartyat az eljatszhatja, hogy a nagy keszletere tamaszkodva sose dolgozik. Na ez a problema ma is fennall a penz alapu rendszerben, es szerintem igazabol ez a problema, es ezen semmit se javitana az arany alapu rendszer.