• Epikurosz
    #214
    Nekem az arnyalapú pénzrendszer tökre megfelelne, sokkal egyszerűbb lenne. Vagy pld a platina alapú. Vagy pld a gyémánt alapú.
    Hó végén vajon mennyi karátot vinnél haza?

    Ezekkel mind az a baj, hogy nem mindig a munkához kötöttek, hanem a vakszerencséhez, tehát nem biztos, hogy áll mögöttük érték (munka). Most itt habozok, mert az arany, gyémánt stb.-ben épp az a lényeg, hogy nem kell feltétlenül munkának állnia mögötte. A kitremeléses gondolatmeneted sántít, mert ha kiderül egy telekről, hogy alatta sok az arany, akkor annak azonnal felmegy az ára, bár még senki egy UNCIA aranyat onnan ki nem piszkált. Ha eladod a telket, máris nyertél egy csomó pénzt, munka nélkül.

    No, és bár a nyelvem hegyén volt, amit itt a kollega is említett: a kőolaj.
    Akár az is leehtne értékmérő. sőt, pld. az urán még inkább.

    Az arabokra is egy kicsit kitérve: nekik az a marha nagy szerencséjük volt, hogy a fenekük alatt ott a rengeteg olaj. (De az oroszok is a gázzal.)

    A Nyugat, az az átkozott, gonosz nyugat ezekért a természeti kincsekért tejeben-vajban füröszti a középkori arabokat, akiknél nincs is aztán fejlődés semmi. Nincs a kőolaj után kapott pénz mögött munka, vagyis verejték. (Apropó: talán ez lehetne az igazi értékmérő: a verejtékcsepp! Szavamra mondom, ennél jobb és tisztességesebb fizetési eszköz nem létezne a világon, persze a szellemi munkásoknál ekvivalálni kellene elfogyasztott idegsejtekké vagy valami.)

    Az arabok ugyan gyűlölnek minket (amúgy ez is egy szexuálpszichológia, mert Freud után szabadon: ugye minden mögött a szex rejlik?! És nézd meg az t a nőt, akit a férje jól elver, de jól meg is kettyint: imádni fogja a férjeurát, míg a puhány, udvarisa manust, akitől mindent megkap, gyűlölni fogja), de még elvagyunk mint a befőtt.

    Akkor elsz a haddelhadd, amikor a Nyugat energetikailag függetlenedik, mert lesz hidrogénüzemű autó meg fúziós bizbasz stb. és akkor a pénzeinkből elszaporodott arabok egyszercsak szembesülnek azzal a ténnyel, hogy nincs tovább, nem dől a pénz az olajér.
    Na, az lesz, lehet még kutya világ, ha nem vagyunk rá felkészülve.