• Jonah
    #41
    Peru nem éppen a Föld geológiailag legnyugodtabb része. Állandóaka földmozgások, több vulkán is található a a helyszín 60 km-es körzetében. Egyikük -másikuk talán még ma is aktív. Persze egy kialudt vulkán nem jelenti a geotermális tevékenység megszűnését. lásd pl. a magyarországi mátravidéket, ahol mind a mai napig vannak hőforrások, pedig kékestető már régen kialudt.

    Igazából lehet, hogy volt meteor, de maga a robaj azt is jelzi, hogy felrobbant a légkörbe érve. S hogy találtak egy lyukat, az lehet akár egy föld alatti hőforrás feletti lyuk is. Ne feledjük, nem oly rég Dél-Amerika nyugati részén erős geológiai földmozgások voltak, amelyek fokozott geológiai tevékenységre utalnak. Ha hinni lehet a híreknek akkor a csendes óceáni lemez erősen aktívvá vált mostanában.

    de mégegy adalék: nem oly régen volt egy hír, miszerint a Dél-Dunántúlon (Pakson vagy hol) ifjoncok szórakoztak némi robbantgatással. Akkor a gödörről elsőre azt mondták meteorit is lehet. Csak vegytanában találtak némi robbanóanyagot...

    üdv.