• remark #92
    "Inkább jöjjek statisztikával, mint te az anekdotális "bizonyítékkal"..."
    Inkabb irjak egy esetleg erthetetlen anekdotat (azt irtam volna?) amire vissza lehet kerdezeni hogy "bocs, nem ertem, kifejtened?" minthogy azt csinaljam amit te, hogy jossz a gyoztesek altal sajat rendszerukrol PR celbol osszeallitott statisztikakkal, es a "szamok meggyozo erejevel" felrevezeted azokat akik olvassak. De szemmel lathatoan sajat magadat is sikerul tok jol felrevezetni.
    BTW: Nem tudom tudod-e melyik volt az a rendszer ahol divat volt nagyszeru statisztikakat gyartani annak bizonyitasara hogy milyen jol is mennek a dolgok... ;-)

    "...hogy milyen szar fúj a demokrácia..."
    Nem a demokracia szar, mint idea, hanem a jelenlegi implementacioja.

    "...váltsunk át rögtön valami másra..."
    Ez a sajat agyszulemenyed hogy valami masra kellene valtani. A jelenlegi rendszer (es feltetlen hivoi, mint te) nem bir ki annyi kritikat sem, hogy vegighallgassa hogy mik is rendszer problematikus elemei, akkor sajnalom.
    BTW: Nem tudom tudod-e hogy melyik rendszerre jellemzo a kritika teljes elutasitasa, betiltasa, szankcionalasa... ;-)

    "...miközben azt meg elfelejted hogy hússzor több ember döglött meg a milliónyi konfliktusban amit az a valami más rendszer okozott."
    Te megint csak a lenyeget felejted el. Sokan haltak meg diktaturakban, vagy altalanositva: sokan haltak meg nem demokratikus rendszerek keze altal. Ezt sose felejtem el. Es mikor ervelek a demokraciaval kapcsolatba, ezt is figyelembe veszem.
    De nem ez a mondandom lenyege. A lenyeg ott van, hogy vegyuk eszre: a demokratikus rendszerek nem hatarolodnak el a nepirtasoktol (hivatalosan igen, de ez kit erdekel?) hanem maguk is alkalmazzak vagy csak tamogatjak, penzelik, fegyverekkel ellatjak az ilyen eseteket, ha erdekuk ugy hozza. Ezt hivjak hipokratizmusnak.
    Temahoz kapcsolodik a "worthy and unworthy victims" koncepcioja: http://www.ahealedplanet.net/lies.htm#worthy
    Talan most mar erted miert nem er semmit az eg vilagon a statisztikad. Az (eppen aktualis) "ellenseg" altal okozott vesztesegek mind benne vannak a statisztikadban, raadasul felfele kerekitve. A barataink es/vagy magunk tevekenysege okozta vesztesegekrol pedig hallgatunk mint a sir.
    Es mivel a barataink ugye lehetnek demokratikus es nem demokratikus allamok is, igy az egesz statisztikat a demokracia vs. antidemokracia temajaban felhasznalni, teljesseggel ertelmetlen, hiszen egy nem demokratikus, de barati orszag altal elkovetett attrocitasok ugyanugy nem kerulnek nyilvanossagra, mint ahogy a barati demokratikus orszagok attrocitasai sem.
    A valasztovolnal tehat nem ott van, hogy demokratikus vagy antidemokratikus, hanem ott van, hogy barat-e vagy ellenseg? Azaz nekunk hajta-e a profitot, vagy masnak? Ha masnak (vagy sajat maganak) akkor ellenseg, akivel le kell szamolni... Ja, egyebkent ez az elv ismeros lehet, hiszen ez a kapitalizmus alapja, szoval igy akar meg elfogadhato is lenne ez az elv, ha nem nyulnanak a megvalositas soran "tisztessegtelen eszkozokhoz". De a haboruzas, a cenzura, a dezinformalas az bizony nem megengedett eszkoz egy demokratikus, szabad gazdasagi versenyt tamogato vilagban. - Igy szol az elmelet (hogy ez nem megengedett), persze a gyakorlatban "mindenki" tudja (olyan jatekosok mint USA vagy GB kormanya stb.) hogy ez tok elfogadott, csak a kozvelemeny lebeg a kulonfele kabitoszerektol elszallva a talaj felett ket meterrel.

    "Mivel a "fújdemokrácia" baromság."
    Az a baromsag hogy elhiteted magaddal hogy a demokratikus rendszer minden (valojaban antidemokratikus) szemétségét el kell nezni. Az a baromsag hogy nem tudsz szembenezni a jelenlegi rendszer hibaival. Az a baromsag hogy a legisebb kritikat se tudod elfogadni, ragaszkodsz az "oly regota vart demokracia es kapitalizmus"-rol kialakult hamis kepedhez, felsz, hogy nehogy kideruljon hogy amit oly sokaig vartunk otthon Magyarorszagon, az valojaban nem egeszen az amirol almodoztunk. Ezzel nehez lenne szembenezni, ugye?

    "Nem tudok olyan népirtásról amit egy másik demokratikus állam rendezett, és egy ugyancsak demokratikus Törökország segítette."
    Nem ezt irtam, hanem: "Torokorszag meglepoen sok nyugati hatalmak iranyitotta nepirtasban mukodott kozre, no meg a sajat maga kis nepirtasahoz is segitseget kapott az uj "szovetsegeseitol"."
    Az elobbire pelda a torokok reszvetele a kozel-keleti konfliktussorozatban.
    Az utobbira pelda a kurdkerdes: http://www.ahealedplanet.net/america.htm#kurds