• assdf
    #74
    "Hát olyan, hogy ugyan vitatható módszerekkel de majdnem minden területen uralja és vezeti a világot (nem katonai értelemben értem)és a kultúráltabb réteg fejáben meg sem fordul hogy ő felsőbbrendű lenne. (vesd össze Németországgal vagy Franciaországgal - persze hülyék mindenhol vannak csak az arány nem mindegy)"

    Na most erre mondanám azt hogy egyrészt az indiánok kiirtása és eltiprása biztos nem a felsőbbrendüség jele volt, vagy legalábbis érdekesnek tartom hogy a németek zsidóirtása mekkora visszhangot kapott a történelem, a több mint másfél millió indián kiirátásáról pedig van a történelemkönyvekben kb két sor.

    Másrészzt meg az amerikaiknak könnyü dolguk van, ugyanis miután kiirtották tetszőleges módszerrel az indiánokat, gyakorlatilag nincs mitől félniük hisz szinte egyedüli ország a kontinensen. Kanada nokedli, mexikó kicsit harciasabb de azt is viszonylag könnyen leverték. Azóta pedig úgy élnek mint hal a vizben. Ezt egy európai ország sem teheti meg, anglia kivételével, meg is látszik hogy egy időben ő volt a világ ura.
    De ha pl magyarországot nézzük, itt állandóan jöttek mentek a népek, itt állandóan harcolni kellet, itt állandóan nyomatni kellet a nacionalizmust, különben ma a szomszédos országokba lennénk beolvasztva (ahogoy van is egy része). Az amerikaik meg úgy harcolhatnak ahogy épp kedvük telük és nem kell félniük attól hogy majd jól megszállják őket a németek, vagy épp azokat fel is tartják akkor az oroszok, vagy épp a szerbek stb...

    Szóval igy könnyü "demokratikusnak" lenni