• interfleet
    #70
    Kösz az infot a genetikáról, ezt nem tudtam, mindig tanul valami érdekeset az ember.
    Az utolsó mondatodat nem pontosan értem, de, hogy milyen az a közösség...? Hát tudnék mesélni. Csak egy példa: 30 évet éltem Mo.-on és csak néhány éve az USA-ban. Nem vagyok vallásos de kersztényként neveltek fel, és mégis amikor a fiamat a Karácsonyi ünnepségre készülve zsidó Hannukah dalokra is megtanítják és azt us tudja mo az a Quantas, vagy a Cinque de Mayo úgy érzem hogy sokkal szélesebb látokört kap mint amit valaha is kaphatott volna MO.-on vagy mintha bármely nemzet felsőbbrendűségét zengő nacionalista szólamokat zengene.
    A Diversity pedig nem asszimilációt jelent, hanem pont ellenkezőleg, sokféleséget.
    Sokkal erősebb minden bevándorló nemzetiség tudata, mint gondolnád, de egyúttal mindegyikük Amerikai is.
    Hogy milyen az a közösség...?
    Hát olyan, hogy ugyan vitatható módszerekkel de majdnem minden területen uralja és vezeti a világot (nem katonai értelemben értem)és a kultúráltabb réteg fejáben meg sem fordul hogy ő felsőbbrendű lenne. (vesd össze Németországgal vagy Franciaországgal - persze hülyék mindenhol vannak csak az arány nem mindegy)
    Ne érts félre nagyon sok minden nem tetszik az amerikai politikában és "demokráciában", de itt megengedhetem magamnak azt a luxust hogy nem érdekel a politika és csak élem az életem.. (Ez utóbbit csak azért írtam nehogy azt hidd hogy valami elvakult Bush hívó vagyok)