• Inquisitor
    #34
    Szerintem az EU és/vagy a nagy egyházak attól f*snak inkább, hogy az iszlám lesz domináns az EU-ban, mert munkaügyileg már így is elég sz*rul állnak, a németek mindenképpen.

    Atatürk nem az az arc volt, aki (itthoni arcokkal szemben!) sz*rt a Trianoni békeszerződésre?

    De.

    A háború után, 1918. november 13-án Kemal állást kapott a hadügyminisztériumban, majd a szultáni kormányzattal szembeszállva felhívást intézett a törökökhöz a nemzeti függetlenség megvédésére, mivel nem egyezett bele az Oszmán Birodalom tervezett felosztásába (1919). Így esett meg, hogy míg a szultáni rezsim 1920-ban Sèvresben aláírta a békét, melyben vállalta, hogy egyes anatóliai területeket átad a görögöknek, Kemal Ankarában saját kormányt hozott létre. Miután a görögöket a török szabadságharc során a különféle fegyveres csoportok egybekovácsolásával megverték előbb Sakaryánál (1921. augusztus), majd Dumlupinarnál (1922. augusztus), Izmir is Kemal ellenőrzése alá került.

    Győzelmei után szörnyű népirtást rendezett a Törökországban élő keresztény népek ellen, különösen sokat szenvedtek az örmények és a görögök. De a kurd és arab nemzeti mozgalmakat is keményen elnyomta. (Wikipedia)


    Akkor értem miért tartják otthon nagyra, és miért utálja mindenki más ...