LADA Kalina#24
atomerőmű kell, az egyik leggazdaságosabb és leg"zöldebb" erőmű, ha vigyáznak vele, igaz a legkárosabb is, ha nem. de akik azt írják hogy ne legyen, és közben használják az áramot a számítógépeikkel, érdekes ellentmondásba kerülhetnek 15-20 év mulva, amikor a szénböl stb. kevés lesz és ugye ezért drága is(emellett még ott a szennyezés, ebböl kifolyólag a globális felmelegedés stb.), a szél és vízerőművek pedig képtelenek lesznek kielégíteni az áramszükségletet, na akkor majd kimennek az erdőbe csinálnak egy viskót és el lesznek áram és folyóvíz nélkül? mert mint tuggyuk ha nincs áram, nem jön a csapbol se víz... majd ásnak kutakat és kézzel-lábbal hajtják a generátort
(persze csak úgy akárhová én se raknék atomerőművet, valami kiürült nagy bánya lenne neki alkalmas hely szerintem, ahol azért a veszélyforrás nagy része jópár méteres fölréteg alatt van)
ahhoz képest hogy gyorsba és 10évre építették a betonszarkofágot, szerintem elég tartósra sikerült, nemcsoda, azt szívvel-lélekkel építették mondhatni, erre az újra kíváncsi leszek, viszont azt az 5 évet, míg elkészül, azt veszélyesen hosszú időnek tartom