• nobses
    hali. bocs, ha marhaságot kérdezek, mindenesetre kérdésem a következő lenne: a 113. hsz-ben megnéztem az első linket, ebből idéznék "1:23:45. A hőteljesítmény már 3 GW. A hűtővíz egyre nagyobb mennyisége forr el. Bekövetkezik, aminek a lehetőségét Tellerék már az ötvenes években megjósolták: pozitív üregtényező miatt a láncreakció az egész reaktorban megszalad. " ezt pedig a wikipédiában olvastam("Csermobili atomkatasztrófa"):"A túlzott energiakibocsátás a szabályzórudak deformálódását eredményezte. A rudak megakadtak, mikor alig egyharmaduk volt beillesztve, és nem voltak képesek leállítani a reakciót. 1:23:47-re a reaktor teljesítménye 30 GW-ra ugrott, a normális teljesítmény tízszeresére. Az üzemanyagrudak olvadni kezdtek, és a gőz nyomása egyre nőtt."
    Először csak a teljesítmény szócska maradt meg, és azthidtem elírták, kíváncsi lettem volna hogy most akkor 3GW vagy 30GW. Aztán megpillantottam a "hő" szócskát a 3GW-os teljesítmény előtt =). Elég álmoskás vagyok(megint/még mindíg), szoval megerősítésképpen, a kettő nem ugyanarra a dologra és teljesítményre vonatkozik, ugye?=) vagy akkor mivan? xD. Bocs ha marhaságot kérdezek, nem igazán vagyok otthon az ilyen dolgokban amúgy sem=).