• L3zl13
    #105
    "Példát mondok: amikor Amerikában volt egy nagy hurrikán, már nem emlékszem a nevére, talán Charlie, az amcsik - akik amúgy nagyon szeretik a gyomrukat! - döbbenten tapasztalták, hogy a hűtőszekrényben felhalmozott sok finom kaja elromlott, mert nem volt áram."

    Bezzeg ha lett volna mindenkinek házi szélerőműve...
    Akkor azok is mind tönkre mentek volna, és nem csak 1-2 napig nem lett volna áram egyes helyeken, hanem hetekig, hónapokig, míg mindet pótolni tudják...

    Nagyvárosokban lehetetlen megvalósítani az általad említett önálló rendszereket. Legyen az energia ellátás, vagy hulladékfeldolgozás. Egyszerűen nincs rá hely.
    Ha pedig városon kívülre helyezed akkor meg nincs értelme, szeparáltan megvalósítani. Sokkal logikusabb, hatékonyabb (és ezért környezetkímélőbb!) központosítottan.

    Arról meg ne is beszéljünk, hogy vajon mi történne a napelemmel és a hozzá tartozó akkumlátorokkal és elektronikával ha a közvilágítás ilyenekről üzemelne...
    Szép magyar hagyomány szerint másnapra lába kelne.

    Szerintem semmi baj a központosítással, ha az jól van megtervezve. És kiegészítésként meg nyugodtan építhet hozzá mindenki olyan házi rendszert amilyet csak akar.