• dronkZero
    "Aha, én meg már említettem, hogy az Apollo vagy az űrsikló projekt sem a totális háború közepette valósult meg,"

De volt mögötte annyi motiváció, mintha totális háború lett volna. Akkoriban _tényleg_ féltek attól, hogy picsándurrantja őket a ruszki atommal, ha nem villantanak.

"miképpen a Hoover gát, vagy a Panama csatorna sem."

Az úgy mégis mennyiben volt technológiai előrelépés? Gazdaságilag és mérnökileg valóban nagy tétel(akkoriban), de újat nem hozott. Az egyik egy nagy völgyzárógát(volt, már nem számít annak), a másik meg csak földmunka. A lapátolás nem igényel nagy technológiai hátteret, pláne nem generál fejlődést...

"Amúgy téged zavar az, hogy békeidőben ilyen apróságokra forgácsolódik el a pénz mint: az iskolarendszer fejlesztése, a nyugdíjrendszer átalakítása, a klíma katasztrófa elkerülése érdekében környezetvédelmi célú beruházások finanszírozása, meg hasonlók?"

Nem, engem nem zavar.

"Hát végül is igazad van, szervezz egy nagy látványos totális 3. VH-t baxszátok szét mégjobban a Földet, aztán amikor vége, akkor legyél öngyilkos."
    "És ha annyira tetszenek a háborúk..."

Te, azt mégis honnan veszed, hogy háborút _akarok_, és hogy szerintem az olyan kurvára jó? Egyszerű tényt állapítottam meg. T.i.: "háborúban meglódul a technológiai fejlődés". Ezt mondtam, nem többet. Ez tény. Próbálok rávilágítani. Két napja. De te nem fogod fel, kézzel-lábbal tiltakozol ellene. Nem arról van szó, hogy meggyözzelek, hogy ez milyen jó, hanem arról, hogy végre fogj fel egy _tényt_.

"Az ilyen dolgokat a megválasztott kormány programjába szokták tenni és megfelelő forrásokat rendelnek hozzá."

Igen, abba szokták tenni. Aztán ha a program nem cseng össze a társadalmi elvárásokkal, akkor borul az egész. V.ö. adóemelés - adócsalás nemzeti sporttá válása országunkban.

Afrikáról meg annyit, hogy azok akkor is egymással meg magukkal lennének elfoglalva, ha a világvége jönne. Nem jutna eszükbe megtámadni Európát. Párezer év kondícionálás (hogy ők elmaradottak) megtette már a hatását. Egyszerűen a gondolatig nem jutnának el.