Fenjoy#363
Elég sok itt a vallási "sok színűség": ) Ami jó. Viszont Izrael ilyen szintű "imádatát" nem értem. Igaz sokat szenvedett nép ez (Egyiptom...stb), itthon is történtelmi a feszültség, (1222-es aranybulla, kizárja az izmaelitákat a sókereskedelemből...II. Vh.)stb. Bár azt zárójelben szeretném, csak írni, hogy 1933 ban mikor Hitler kancellár lett, kinek is a pénzbeli támogatása révén?: ) De az is igaz, hogy Rákosinak más volt a családi neve... és ennek a népcsoportnak elég nagy szerepe van Magyarországon, ugye New York utána a világon Budapesten van a II. dik legnagyobb Zsinagóga, mindenki gondolkozon el, hogy miért.... és lehet még sorolni a feszültésg forrásokat. Viszont azt sem fogom soha megérteni, hogy ebben az országban a Holocaust mindig is előbbre való lesz megemlékezés gyanánt... mint bár mi más... a II. vh ban emberek tizmillió haltak meg, és nem csak zsidók! Nem érdekel, hogy valaki zsidó, muszlim, keresztény etc. A lényeg mind embereket vagyunk és kész. De a POZITIV DISZKIRIMIÁCIÓTÓL kész vagyok... állandóan ez az Antiszemitizmus utáni Pánik ordibálás...jaj... és Magyargyűlelet az meg lehet, szép: )
Szóval ha megnézzük a történelmi szerepüket ennek a népcsoportnak valahogy az jön, hogy a világ mindig gonosz és ellenséges volt velük és erről ők nem tehetnek, állandóan kárpotolni kell őket...stb. Ezért sosem lesz béke, mert könnyebb mindenre Antiszemitizmust kiálltani, mint, hogy magukba szálljanak. Sőt a zsidók egy része vallási okokból nem is fogadják a mostani Izrael létezését, mivel azt a Messisá érkezéséhez kötik... stb.
Elnézést, a kirohanásért, én azt szeretném ha béke lenne már, de nem lesz sosem... És nem vagyok antiszemita meg rasszista meg mint tudom én, mit fogok itt kapni, egy olyan valaki vagyok aki szereti a törtélmet, aki Magyarországon él és tapasztal dolgokat, én elfogadom, hogy ők ilyenek amilyenek, de ettől a cirkusztól már kész vagyok: )
Szóval...zsidó, keresztény vagy muszlim stb... nem, emberek vagyunk és kész. Vagy csak álmodozom?: )