• BlackRose
    Látod ez kollektivista filozófia, egy országgal nem rendelkezik senki, aki ott él az ott él, ami a saját magántulajdona azzal rendelkezik. Ha a törvényt kérdezed, akkor ami nem magántulajdon az az állam tulajdona vagy esetleg nyilvános tulajdon (persze az csak más szó az állami vagy államféle pl. város, megye stb. tulajdonra). Ha valamit tiszteségessen használunk és nem tesszünk tönkre akkor nem látom mi lenne a baj. Ha pedig magántulajdonunk akkor rendelkezünk vele. Szóval egy ország nem tulajdona senkinek sem. Különben, hogy mit akar a többség az egyáltalán nem fontos, az erkölcsöt nem a többség határozza meg. Ha pedig a többség zsarnoki uralkodását látod jónak akkor nincs sok értelme, hogy itt ezt a csontot tovább rágjuk. Nekem az egyén fontos éppen annyira mint a közösség, sem többé sem kevésbé. És a közösség ez a filozófia alapján nem korlátozhatja erkülcsi alap nélkül az egyént. Erkölcsi alap pedig csak akkor van meg ha valakinek az életére, vagyonára törnek, de ugyanakkor ebben az esetben szerintem az egyénnek is ugyanakkora joga van megvédeni magát mind a többségnek, sem több sem kevesebb. Különben, hogy gondolod, hogy ha olyan drága (ingatlan) településen laksz, hogy oda költözhet valaki aki azt az ingatlan árat lehordaná, először is ez nem az érdeke, miért gondolod, hogy valaki vesz egy házat most pl. 100 millió forintért, és holnap ugyanaz nem fog érni majd csak pl. 30 milliót mert az ő jelenléte leverte az árakat... szóval logikailag és matematikailag képtelenség amit mondtál. Ha valaki ingyen odaköltözteti (általában az állam) akkor igazad lehet, de az nem szabad migráció, az vagyon arbitráris elosztása, amit az állam egyébként napról napra csinál teljessen erkölcstelenül, mert ahogy te mondod a többség úgy akarja... szóval én jól meggondolnám, hogy a dolog hogyan is működik mielőtt elkezdem magyarázni, hogy azok az emberek akiket odatelepítettek vagy csalival odacsaltak lennének a hibássak pl. a zavargásokért vagy hasonló. Csak egy a hibás, a korlátlan hatalmú állam, a kollektivista állam.