Kindred Blades#18
Részint igazad van, de azért ez nem ilyen egyszerűen működik. Miért kéne nekem elmennem programozónak, és jobbat alkotnom? Ha kiadok valamire pénzt, akkor elvárom, hogy egy minőségi terméket kapjak, ne valami összekapkodott selejtet. Marha könnyen dobálózik ezzel mindenki: "Csinálj jobbat, ha tudsz!" Nem, nem tudok. De nem is kérek el tizenegynehányezer forintot.
Az viszont jogos, hogy aki letölti ingyen, annak ne járjon a szája. Én sem vettem meg a játékot. Sőt, gyorsan el is távolítottam. A BioShock-ot ellenben megvettem. Abban is vannak bugok. De azok ellenére az egy élvezhető, remek játék. A MOHA-val inkább az a baj, hogy ha teljesen bugmentes lenne, akkor sem lehetne igazán élvezni (ez természetesen a saját véleményem, akinek tetszik, ne vegye a szívére). És ilyenformán már egyenesen pofátlanság elkérni érte azt a pénzt. Ha már valamiért fizetek, akkor kapjak érte valamit. Szerintem ez így lenne fair. Nem?
Más példa, de néhány program esetében azért a bugok is igen szánalmasak tudnak lenni. Cimborám pl megvette a ParaWorld nevű hangulatos kis rts-t, amivel akadt egy kisebb problémája, amit a patchelés, újratelepítés -etc- sem oldott meg. Történetesen, hogy a nomad kampány második pályáján egy scriptelt event nem lép érvénybe, és egyszerűen nem lehet továbbjutni a pályán. És ezért fizetett, nem kevés forintot.
Összességében amondó vagyok, hogy egy játékot nem éri meg megvenni. Nem. Megéri letölteni, és ha tényleg szórakoztató, minőségi cuccról van szó, akkro bizony tessék elnyargalni a boltokba. Ezzel egyetértek.
Azzal viszont nem, hogy miért kell sekélyes termékeket védeni, miért kell azon fejlesztők bevételét, jogait megvédeni, akik valami szarral szúrják ki az ember szemét, mert ez ugyanolyan lopás, mint ha valaki simán letölti netről.
Uff, én beszéltem, lehet szidni a felmenőimet.