fourgee#29
"Én személy szerint a jóminőségű zene híve vagyok, (Flac,Ape,CDDA,DVD-Audio,SACD) akinek meg elég az mp3 az úgysem fogja törni magát hogy mást is kipróbáljon."
Ez a dolog azért a pénzről is szól. Nekem nem elég az mp3, mégsem töröm magamat hogy mást is kipróbáljak, mivel jelenlegi lakhelyemen 1. nem lenne hely jó minőségű hangfalaknak, 2. ebben a szobában szarul szólnának, 3. marha sokba kerülne egy jó minőségű rendszer megvásárlása... Ezért inkább nem is fájdítom a szívemet ezzel, próbálok úgy tenni mintha nem is létezne. Ismerek olyat, aki rákattant a high end-re, a lakásában mindenhol bakelitek, meg CD-k voltak, szigorúan rendezve, nagy-nagy dobozokban. A feleségének nem is beszél arról soha, hogy mi mennyibe került
Egyszer a minőség engem is a "csőbe húzott". A történet arról szól, hogy kaptam a hangkártyámhoz egy ajándék audio DVD-t. Igazából akkor esett le hogy nem normál DVD, amikor sokadik alkalommal is lefagyott tőle a mindennel kompatibilis media player, és a Sound Blaster lejátszója meg lazán vitte. Szóval, döbbenetes volt, hogy a normál CD-hez képest mennyire másképp szólt, még ezeken az egyszerű Creative hangfalakon keresztül is 5.1-ben. Egy másik fórumon azzal magyarázták, hogy az Audigy2 a 16 bit 44.1khz-es zenéből 24 bit 96khz-et csinál, és az már eleve nem szólhat úgy, mintha 16 bit 44.1 khz-en játszanám le. Mindegy, lényegtelen, úgy döntöttem, hogy a fülem örömére beszerzek néhány audio DVD-t, kerül amibe kerül. Nem írom le a törétnetet végig, a lényeg az, hogy a CD boltok Bécsből tudtak volna hozni, 2 hetes idővel, baromi kicsi választékból. SACD-t persze mindenhol lehet látni, de arra nem fogok pénzt áldozni hogy vegyek valamit, ami lejátssza, de a többi feltételt nem tudom megteremteni, hogy jól szóljon. Na, ezért marad az, hogy mp3-at hallgatok...