• Indigo
    /OFF
    Hát igen. Sajnos az van, hogy nem minden diploma "piacképes" (bocs a kifejezésért), hiába a sok áldozat és szenvedés éveken keresztül. Ez így nagyon nincs jól, dehát mi egy ilyen elbaszott országban élünk :(

Újabban én is nagyon kacsintgatok külföld felé. Diplomám nincs, viszont van egy jó szakmám technikummal, és ez az elmúlt években kifizetődő is volt. Aztán jött ez a válság, a cégek bepánikoltak és kivonultak Agyarországból, elvesztettem a jól fizető állásomat, és azóta is csak vergődök, mert vagy övön aluli munkákat kell(ene) elvállalnom, vagy legyek 24 éves, három diplomás, öt nyelven beszélő szingli droid... És hát kicsit rosszul esik, hogy ezelőtt megvolt a bruttó 250 ezer + cafetéria, amiből adózás után is maradt 150, most meg van 90 bruttó, ami csak a megélhetésre elég (meg természetesen a hobbimra :P)

Úgyhogy az elkövetkezendő hónapokra megvan a program: nyelvtanulás, és irány a nagyvilág. Tisztában vagyok vele, hogy most kint sem könnyű munkát találni, de nincs más lehetőségem.