7156
  • w77d
    dx10 mod?? can ilyen ??
  • Firerock
    nemtudom:D
  • jetblack
    Steam-en meg lehetett venni 2 hete 5 euróért
  • jetblack
    Van itt olyan aki steamen vette meg a játékot mert kérdeznék tőle egy-két dolgot
  • Szabi1991
    de legalább szebb lett ?
  • Firerock
    felraktam a cuccokat,mindet
    és kb 2fps-el megy a játék
  • Firerock
    és ezt a dx10-es modot hova kell msáolni?
  • Firerock
    ehhez:Enhanced Ultra mod
    valaki tudna adni egy rendes linket?mert a bannerban található az nem működik már
  • Coronita21
    én sem. itt emlegették nemolyan rég..
  • Máté94
    Nem is tudtam,hogy készül :D
  • Coronita21
    van már valami bővebb infó a második részről ?
  • Black Ghost
    Ezt most találtam s gondoltam beteszem, tetszenek a lassítások. :)

• Szabi1991
    épp kérdezni akartam.. :D
  • Indigo
    /OFF
    Hát igen. Sajnos az van, hogy nem minden diploma "piacképes" (bocs a kifejezésért), hiába a sok áldozat és szenvedés éveken keresztül. Ez így nagyon nincs jól, dehát mi egy ilyen elbaszott országban élünk :(

Újabban én is nagyon kacsintgatok külföld felé. Diplomám nincs, viszont van egy jó szakmám technikummal, és ez az elmúlt években kifizetődő is volt. Aztán jött ez a válság, a cégek bepánikoltak és kivonultak Agyarországból, elvesztettem a jól fizető állásomat, és azóta is csak vergődök, mert vagy övön aluli munkákat kell(ene) elvállalnom, vagy legyek 24 éves, három diplomás, öt nyelven beszélő szingli droid... És hát kicsit rosszul esik, hogy ezelőtt megvolt a bruttó 250 ezer + cafetéria, amiből adózás után is maradt 150, most meg van 90 bruttó, ami csak a megélhetésre elég (meg természetesen a hobbimra :P)

Úgyhogy az elkövetkezendő hónapokra megvan a program: nyelvtanulás, és irány a nagyvilág. Tisztában vagyok vele, hogy most kint sem könnyű munkát találni, de nincs más lehetőségem.
    Ennek a témának am nincs topikja???
    Mi sehol se vagyunk. És miért? Mert egy korrupt szar ország, amit hülyére lopnak a politikusok és a fejesek. Most öszintén, ezek után az infók után szted mennyit fogok agyalni azon hogy kimenjek külföldre??? Semmit!
  • [HUN]FaTaL
    Messze, nagyon messze. Nem mondtam, hogy nem élnek jobban kint, sőt. Csak nem szeretem amikor a puszta fizetéssel dobálóznak, ennyi. :)
  • balee4
    Gyönyörű..., ezért tanul az ember 5 évet az egyetemen... Azért az albérlet (magyar viszonylatban persze) elég húzósnak hangzik. :)
  • Coronita21
    írországban 3ezer auro alatt nem adóztatják meg az embert, szóval én nem adózok csak 6 eurót. lakás, egy elég korrekt és kúlturált környezetben egy viszonylag nagy szobát bérlek havi 500 euróért. kaja minimális, heti max 30 euró. Kocsi biztositás havi 140 euró tankolni hetente 1x szoktam 20 euróért. 3 havonta van villanyszámla fizetés, ez váltózó, az átlag összeg amit ezért kifizetek az 150 euró. a többi kiadásom hanyagolható és luxus.
  • Black Ghost
    2000 euró nem rossz fizetés még odakint se, csak egy példa:
    Fél év alatt keres 12000 eurót az még 260-al számolva is több mint 3 milla, szal ez egy új kocsi ára és ennyiért már odakint is válogathat. A havi fix illetve az adózási rendszer (osztrák) sem durvább mint nálunk, tudom mert feleségem a tb-től kezdve az autóbiztosításig mindent kint fizet. A kaja olcsóbb, rendszeresen kint vásárolunk mert 10 ezer forint felett ár 1-2 ezret spórolunk, a benzin is kevesebb, van hogy csak 90 cent miközben nálunk meg 300 felett van.
    Ja és még valami kötelező a 13-dik havi, ha nem dolgoztál egész éven akkor is és ez egy teljes havi fizetés, mindezt karácsony előtt.
    Mond hol vagyunk mi ettől?
  • [HUN]FaTaL
    Ez szép és jó de mennyit költesz lakásra, rezsire stb? Mennyibe kerül a kaja? A fizetést nem így szokás átszámolni.
    He gyerekek, komolyan mondom, hogy kimegyek külföldre, spanyolba mosogatni vagy bármi, a gépészmérnöki diplomámat meg kidobom!:D
  • Coronita21
    Ígyvan. sajnos magyarországon kétkezű munkából nem lehet megélni.. énis külföldön élek lassan 2 éve, 23 éves vagyok és a jelenlegi havi jövedelmem 2000euro bejelentve, nemtudom mennyi most az euro de az kb 500ezer forint felett van.
  • Black Ghost
    Mosonmagyaróvári timföl és műkorund gyár, olvasztárok folyamatos műszakban (sikta), 2400 fokos olvadék mellett, folyamatos robbanás veszélyben, sokszor akkora porban hogy 40 centiről nem látják a kapcsolótáblát, keresnek nettó 120 ezret, a karbantartó lakatos meg ügyeletben kap 170-et, na ez a durva.

Én műszakvezetőkén 25 főt irányítva kapok 180-at, feleségem osztrákoknál konyhalánykén 370-et. Húgom friss diplomásként (agrármérnök), tesco-ba árufeltöltő 80 ezerért, barátja szlovákoknál lakatos, aszt kap 210-et.

Szóval nincs igazság, valamint itthon szart sem ér a végzettség.
    Ház ez az, az eggyetlen dolog, amire nem kötelezik a munkáltatót hogy fizesse ki az a nyelv. Ergó ha 15 nyelvet beszélsz, akkor is inkább téged vesznek fel mint a 3 diplomást, akinek meg mondjuk professori tudása lenne. Mi a tanulság?? Kell 3-4 yelvizsga és bárhova fel fognak venni, mert mindenhol bajok vannak a nyelvekkel. Nem csak tolmácshoz, hanem egy munkaerőhöz is jutnak egyszerre. Am nem bántásból írom, de ahoz képest még örülhetsz is. Nálunk miskolcon, ami ugye régen Nehézipari Műszaki egyetem volt, mági tisztában vannak még a bőlcsész hallgatók is azzal, hogy ha a felvételidet a bölcsészekhez adod be, akkor aláírtad a munkanélküli papírodat is egyben... És mikor megkérdezzük, hogy és akkor minért is? Ha még tisztában is vagy ezzel?? A Válasz: Mert hogy hülye vagyok a reál tárgyakhoz és és legalább elleszek még valahol 5 évig. Ergó a 2 kezi munka büdös, mert inkább mennék akkor már cnc-ni én is, a "kirakat szakmákhoz" meg hülye. Akkor mit akar?? De mondom ezt nem neked szántam, csak hogy így feljött a téma:)
  • IMYke2.0.0.0
    Még valami: ha túlképzett vagy, akkor meg fel sem vesznek... rohadt szomorú ez, a XXI. században.
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, diplomás fizetésre gondoltam.
    A probléma az, hogy a kirakat "szakmák" viszik a pálmát. Mi, a háttérben dolgozók [én szociálpolitikus vagyok, emellett még ott pihen számos egyéb végzettség is, a kötelezőkön felül] csak a "nesze neked fogd meg jól"-t kapjuk, fizetés gyanánt.
    Bezzeg, egy CNC lakatos 280-300-at kaszál havonta, és akkor még rinyál is...
    Sztem a diplomás fizura gondolt, mert én is ugy tudom, hogy 200 körül vannak a diplomások, persze ha azt fel is veszik ennyiért.. Mindenesetre én mint gépészmérnök jelölt, csak annyit tudok, hogy kezdőben ilyen 200akat kapnak, amiből ugy kb 130 jön kézhez, amivel csak annyi bajunk van, egy menedzser vagy hasonló, gazdász végzetségű egyén is többet kap, holott a terméket mi tervezzük meg és állítjuk elő, a menedzser meg csak a száját használja...
  • [HUN]FaTaL
    Hol hallasz ilyet? A magyar átlag fizetés bruttó 150-170 ezer forint és már ki is jött a 100k nettó átlag ami ugyan lófing...
  • IMYke2.0.0.0
    Én is - ugyanis, itthon, Hungarisztán alsó vidékein trágya az élet.
    Budapesten elhiszem, más a szemétdomb - a tetejéről -, de mi, "vidékiek" érezzük a szagot is...

Hollandia, Spanyolország, Franciaország ahová első szóra mennék, ha tehetném: tojnék a honvágyra.
    Hát na én ezt ritkábban tehetem meg és ráadásul én a sportokat is előnyben részesítem a virtuális életemmel szemben, szóval nekem téllleg évente 5000ft megy el ilyen vásárlásokra... De hát én is szívesebben élnék külföldön:S
  • IMYke2.0.0.0
    Én, kérlek szépen, diplomás éhbér alatti fizetésért dolgozom, emellett bevállaltam egy napi +2 órás fél-társadalmi melót is, jelképes honoráriumért, s így sem kapok 100.000 Ft-ot a kezembe!
    Akkor, amikor a TV-kben, és más médiumok által sugallva azt az infót kapja az ember, hogy a magyar átlag fizetés közel 200 ezer - 170+ kinyílik a nemlétező bicska a zsebemben...

S még emellett is, amikor úgy érzem, megtehetem - s ezért teszek is: spórolok [nincsenek káros élvezeti szokásaim] -, akkor bizony be-bevásárolok Pécsett hardverből és szoftverből egyaránt.

Jó hogy te is jössz.... Nem érdekel a helysírás, főleg nem egy fórumon, sual azt mondasz, amit akarsz. És nem azt mondtam, hogy a diplomások nem keresnek semmit, vagy hogy szégyen a munka. Mondjuk a 2 kezi melót jobban becsülöm, mint azt hogy valaki filozógia diplomával üdögél valahol és nem csinál semit, ezel több pénzt keresva, mint az, aki esetleg felhúz egy házat. Hanem arról volt szó, hogy valaki akihez semmi közöm, megmondja, hogy én miért nem akarom a pénzemet rákölteni valamire. Meg hogy majd ha megtudom... DE hát te is képben vagy akkor ezek szerint...
  • IMYke2.0.0.0
    Nyugodtan sértődhetsz, de ha már egyetemre jársz, írj helyesebben! Fájdalom az írásképed: az "úgyis megértetted", "mindenki így ír a fórumokon", "ez a trendycske" és hasonszőrű "indokokat" leszarom. Ha már értelmiséginek készülsz, tégy is úgy!

Amúgy meg, egyetem mellett is lehet dolgozni - kisebb-nagyobb munkákat még az esztéták, filozófusok is be tudnak vállalni, teszem azt - és nem szégyen részt venni a nagybetűs Életben már ekkor sem... persze, nagy hallelujah a szívás, ivás, dugás, semmittevés [első kettőt kihagytam egyetem alatt, nem izgatott]...

Mi, végzett diplomások sem szarjuk a pénzt.

• arty
    "Akkorr inkább már csajra költöm, az legalább tesz is érte valamit"

a GRID kétezerér' talán nem nyújt szórakozást?
    Szeretem az ilyen nagy élettapasztalattaal rendelkező egyének HSZ-eit. Te honnan tudod, hogy én egyetem mellet mennyit keresek? És hogy mennyi "zsebpénzt" kapok??? Pont azért nem veszek ilyen szarokat, mert anyagilag a ZSEBPÉNZEM nem igen finanszírozza ezeket a dolgokat... Ha meg mégis erre fordítom a megtakarításaimat, akkor nme azért akarok fizetni, amiben nincs is licensz.. Am lehet rosszul fejeztem ki magam, de nekem csak annyi volt a problémám, hogy ehez nem volt semmi kulcs meg licensz, ergó amit warezt leszedek, az is kb enyit ér mint amiért kiadtam a lóvét.. De részemről téma lezárva, és örülök, hogy jónéhány ember megteheti azt hogy több tízezreket kitesz játékokra... Akkorr inkább már csajra költöm, az legalább tesz is érte valamit
  • arty
    vedd úgy, hogy ő megveszi 8-10 ezerért megjelenéskor ;)

mind1, nem akarok itt moralizálni, jó játékot!
  • berczely
    Én sem dolgozom még majd jövőre szerencsét próbálok a nagyvilágban suli után.
    De amit kapok anyáéktól zsebpénzt azt elrakosgatom és ha jön egy ilyen jó alkalom akkor nem egyből muterékat húzom le hanem ott a kis félrerakott pénz és abból veszek néha néha 1 játékot ilyen pár ezer forintost ami nagyon ritka mert inkább ruhára költöm meg kajára (nem mintha muteréktól nem kapnék ilyeneket)
    Meg kell becsülni az ilyen akciós alkalmakat én azt mondom és egészen szép ereklyéket lehet találni!(lentebb soroltam is már)
    Megvettem a Colin 2005-öt is McRae tiszteletére
  • MerlinW
    A zsebpénzből élő gyerekeknek magyarázhatod:) Majd, ha ők is elkezdenek keresni, talán észhez térnek:)
  • berczely
    Én sem szoktam eredeti játékokat venni de szerintem a 2000Ft az nem pénz érte!
    Most vettem 2000Ft-ért The Orange Box-ot szerintem nagyon is megérte a pénzét!Sok sikeres játékot kapni 1500-2000Ft-ért akció keretében csak szemfülesnek kell lenni!
    Kane & Lynch,Colin McRae DiRT,BlackSite ez mind 1500Ft-ért láttam az Electro World-ben!
    2000Ft-ért meg az EA akciózott: Left 4 Dead,C&C részek,Crysis,Crysis Warhead,Mirror's Edge és még lehetne sorolni...Szerintem ezek mind megérik azt a pár ezer forintot!