donpedro#3386
Közben rájöttem, hogy mi van, stability help nélkül nem lehet ugyanúgy menni ahogy a gép megy, az alulkormányozottság miatt, ellenben ha bekapcsolom, akkor én is be tudok ugyanúgy fordulni ahogy az AI (sőt...). Óriási a különbség, egy átlagos hosszúságú pályán 3-4 másodpercet jelent a stability help körönként.
Most komolyan, ez mekkora hülyeség, annyi a különbség off és on között, mintha egy szándékosan elrontott setup helyett kapnék egy tökéletesen belőtt beállítást az adott kocsihoz, pályához, stb. Ezek ismeretében érdekelne, hogy mi értelme van mégis assist off módban menni online? Hisz két hasonló képességű versenyző közül mindig hatalmas fölénnyel nyerne az, akinek a segítsége be van kapcsolva.
Egyébként az egész úgy bukott ki, hogy ki akartam próbálni a test drive opciót, és mentem 5 tesztkört a BMW-vel Nürburgringen. Aztán megnéztem az időket, és nem nagyon értettem, hogy hol veszítek 4-5 másodpercet körönként a legjobbakhoz képest. Tanácstalanságomban arra vetemedtem, hogy bekapcsoltam a stability helpet, és az első körömben alig több mint egy másodperccel maradtam el a legjobb BMW-s időtől a ranglistán.
Ennyi erővel felesleges volt a Codemastersnek ennyit bajlódni különböző assistokkal, elég lett volna 1 help opció, ami egyszerűen levon 3 másodpercet az idődből körönként ha bekapcsolod... Mindegy, most már legalább megoldódtak a gondjaim, így már nem kell úgy menni mint az őrült, és a játék is sokkal élvezhetőbb.