-
A gond az, hogy a COD elindult egy úton és azt hittük, hogy ez jó lesz: a TRD2/3 egészen jó lett. Aztán itt van most a GRID, ami egyértelműen visszalépés, vissza a TRD1 szintjére.
Persze lehet a programot buherálni, meg a karriert kijátszani, ahogyan én is teszem. De: én már évek óta várok egy olyan köztes szim/arcade gamet, ami a PS2/3-as GT-sorozatra hajaz. Amiben mindenki megtalálhatja a neki testzőt. Na ez hiábavaló ábránd a COD cégtől.
Ahogyan valaki megjegyezte a VirtualR.NEt fórumán, a GRID-ről írt kritika kommentjeként: "Igaz,a GRID nem szimulátor, de nem is autós játék." Mások szerint olyan az irányítása (kormánnyal), mintha valaki egy légpárnás hajót irányítana, amin meg berosáltam a röhögéstől, az egyik pasas azt írta, hogyaz autók fizikája olyan, mintha a Millenium Falconnak négy kereke lenne.

Az egyik fórumozó jól látja a helyzetet:
"Everyone should know that GRID is not a simulation. But the point is: Codemasters want’s us to believe it IS a simulation. I watched a video in which Codemasters invited some community members. One of them compared the physics to Forza Motorsport 2. Sorry but this is so fucked up. Forza is a simulation. So Codemasters DOES promote GRID as a simulation.
A lot of magazines also compare GRID to a simulation. But even on the highest diffulty an without any driving aids this everything but a simulation. It’s not even an arcade racer. The PGR series is an arcade-racer. But there the cars feel like cars and not like the Millenium Falcon on wheels."
Az esszenciája: Mindenki tudja, hogy a GRID nem szimuláció. De úgy akarják eladni, mintha az lenne. Néhány pasast meghívtak a Codemasters-hez, ahol megmutattak nekik egy videót, meg később ki is próbálhatták a játékot és a Forza2-höz hasonlította az egyik a fizikáját.
Sok magazin/kritika is összeveti a fizikát a szimulátorokéval, de még a legnehezebb fokozaton sem az. (nem tévesztendő össze egy szimulátor nehézsége és az elcseszett irányítás....)
Aztán a srác itt írja a végén, hogy még az arcade stílusú játékokban is az autót autónak lehet érezni és nem úgy, mintha kerekeken gördülő Millenium Falcon lenne.
Itt van egyébként a cikk és a válaszok rá:
GRID recenzió
Aki egy kicsit is tud angolul, érdemes böngészgetni.