7156
  • petesilver
    Az széép, pedig van különbség!
    Én billel agresszívben nyomom, nem szeretem a késéses irányítást. A dedtone, és linearity azt jelenti itt, hogy ha 0, akkor azonnali a reagálás. A reagálás intenzitását pedig a saturation határozza meg, fura módon fordítva, 100%-nál a legcsigább az intenzitás. Szóval széles skálán lehet bíbelődni vele, be is lehet magát az irányítást optimálisra lőni, csak hát utána jön az autó viselkedése :)
  • Dante73
    Az hogy füvön kiforog a kocsi, script, nem fizika. TDU-ban is van, pár ezer kilómétert beletettem, tudom.
    Itt fizika nincsen! Nem én mondom egyedül, nálam sokkal tapasztaltabb játékosok is, és én sem ma kezdtem, elhiheted. Stilúsommal nem tudom mi bajod, a Te stílusodnál nem volt rosszabb. De ahogy gondolod.

macleody!
    Nem a kipörgést hiányolom, mert az van. A kocsi fara nem indul meg, nem kell korigálni. Padlógáz, és a kocsi kilő, egyenesen...
    Egy 1200-as lada is kidobja a farát, ha így indulsz, itt semmi, amit eddig próbáltam. De ez csak példa. MInt írtam, így is játszható, de nem az igazi. kis odafigyeléssel sokkal jobb lehetne.
    Inkább kimondom, mégha flém is lessz belőle. KONZOLPORT. Ez a színvonal PC-n kevés.
  • grebber
    Már a demónál meglett csinálva ez a tapadásos dolog és le is lett irva és videóval lett is mutatva mi lett a hatás.
    Az első kocsikra mintha nem is hatna a hátsokra már hat de még az sem az igazi ránk ha a legjobban!
  • Panther
    Először röhögtem, aztán bosszankodtam: milánói utcai pálya, Koenigsegg-el (persze, mert pont ez való oda), extrem módban. Az AI úgy gyorsul, hogy esélyed sincs ellene (lásd TRD1). Akkora a végsebessége, mintha nem is egy autóban ülnénk. Aztán a csapatfőnök bemondja, hogy óriási baleset van előttem, de ekkor már oda is értem a füsthöz, vagy 3 autó állt egymás hegyén-hátán, aztán az egyik totálra tört AI kitolatott elém. (Biztos még folytatni akarta a versenyt...) Puff, vége a dalnak. Ezt vagy négyszer eljátszotta a program.

Aztán az olyan apróságok, amik rendkívül látványosak, de nagyon logikátlanok: Spa-ban, valami Subaru-val vagyok, persze négyesben veszem a kanyarokat, egyszer csak durr, az előttem lévő AI defektet kap, felborul az autója, lángol és a levegőben többször is megpördülő autó puff neki a szélvédőmnek. Pont, mint "A függetlenség napjá"-ban.
    Ezt felvettem FRAPS-al, majd készítek belőle egy videót.

Más: Pete, te próbáltad, hogy leveszed a tapadást a gumifájlban? Az AI is veled lassul? Mert ha nem, akkor szívás.
  • macleody
    Hogy érted azt, hogy itt nem fog? Padlót nyomsz nem pörög ki a kerék? Mert akkor szerintem nálad nem jól van beállítva valami.
  • Teperinke
    Aha, amikor mész a füvön 200al az a grafika a tdu-ban, és még ki se farol a kocsi az a fizika? És miért ne törne már ki ebben az autó gyorsításnál? El sem tudsz indulni, ha padlógázt nyomsz egy 500 Le-s autóval.
    A stílusodból meg vegyél vissza.
  • Dante73
    Eszünkben sincsen sírni. Így is elmegy a játék, de sokkal jobb is lehetett volna, és azt sajnáljuk, hogy a fejlesztők idő elött abbahagyták a fejlesztést. Közvetlen a grafika után....
  • Dante73
    Jézusom!
    Mondd, vezettél már autót? Ennek a realitáshoz semmi köze!
    Itt pont azt hiányoljuk sokan, hogy nincsen FIZIKA, azaz nincsen következetes viselkedése a "dobozoknak"!!! A TDU messze áll a valóságtól, de VAN FIZIKA! Anélkül, hogy csináltad volna, tudod, mi következik bizonyos mozdulatodra. Ki lehet számolni. Pl padlógázas gyorsításnál kitör az autó. Itt taposhatod, míg meghajlik a pedál, ez nem fog... (igaz, most fejeztem be az alsó sort, felsőben nem tudom mi van)
    Szerintem, ha halgattál volna, bölcs maradtál volna...
  • retek683
    ember ha nem teccik csináljatok magatoknak játékot... pfff ezeknek semmi se jó.... sztem meg igen is jól sikerült a játék....sok béna láma.. mind úgy tesz mint ha élőbe vezetett volna valaha is ien gépeket... sok csög...jáááájj nem jó a fizikája , jááá homályos ,júúú nm tom irányítani kormánnyal ......
  • TAlpIKa
    Köszi szépen.
  • MerlinW
    Max grafika nélkül is lehet autós játékkal játszani.

Egyébként kérdésedre a válasz: valószínű.
  • macleody
    Én semmilyen változást nem éreztem billentyűzeten mikor próbáltam a csúszkákat tologatni.
  • TAlpIKa
    Nem. Csak kíváncsi vagyok, mert akadozva elég nehezen lehet autós játékot játszani :)
  • petesilver
    Hát ebben így nagyjából pont jól össze van foglalva az érzés, ami a hétvégi játszazodás után felmerült bennem. BMW 1000-es open wheel Donningtonban fék nélkül teljesíthető a visszafordító kivételével, nonszensz. Spa buszmegállós sikánját nem is értettem, miért van ott, és úgy, ahogy van, de sok pályán ért meglepetés az EUszíntéren. Az AI-t meg se említsük, az meg végképp felháborító, hogy pro módban flashback nélkül nincs kilépési lehetőség, ha rommá zúzod az autót. Mánpedig nincs mit tenni, ha az AI a sikánba előtted beleáll a gumifalba, melletted AI, és beleállsz te is :(
  • grebber
    Égvilágon semmit nem állítottam a játékban minen alapon van.
  • MerlinW
    Hidd el, 6600-on is az:)

Egyébként ha árkádnak neveznek egy játékot, akkor az elvárásom csupán annyi, hogy hátradőlős kényelmes autókázás legyen. Ha szimuláció akkor meg koncentrálós, kormányt markolós. A köztes megoldások, hibrid dolgok sosem működtek.
  • MerlinW
    Ha ki kell kapcsolnod egy effektet, már nem is kell?
  • MerlinW
    Bill.-el milyen csuszka összeállítást használsz (Advanced)?
  • Teperinke
    Ahhoz nem fér kétség, hogy a GRID manapság a legjobb grafikájú autós játék, az aktuális PC hardveren (nyilván nem gef6600-on meg x850-en)
    A fizikája is igen komoly egy arcade autóversenyhez képest. Fent van még a gépemen a TDU, és az NFS:U2,olyan messze vannak ettől realitásban mintha kvarcjátékoznék...
    Egyébként a szimulátor-arcade mezsgye igen széles, azért mert egy játékban az autók nem úgy viselkednek minz az előző xy megszokott játékban, az nem véletlen, minden játék csak a felszínét karcolgatja a realitásnak, és ezt el kell fogadni.
    Aki vezetett már spykert, lambo-t vagy koenigsegget igazi versenypáján az el tudja dönteni, melyik játék áll legközelebb az igazihoz, én sajnos nem vagyok kompetens ebben :)
  • TAlpIKa
    Én annyit szeretnék kérdezni, hogy ha a demó tökéletesen futott max. beállításoknál, akkor ez is ugyanígy fog futni? Előre is köszönöm :)
  • MerlinW
    Ne keverjük a kettőt. A legutóbbi NFS annyit nem ért, hogy végignézzem az intro-ját.

Ahogy írták, GRID irányításával nem az a baj, hogy árkád, vagy hogy szimuláció, hanem az, hogy pocsék:) Lehet hogy neked megy az irányítás, nekem is megy, sok embernek megy, de attól még nem lesz jó:) Értem ez alatt, hogy mennyivel több élményt tudna adni a játék, ha nem az irányításhoz való alkalmazkodással és afelett való eltekintéssel kellene foglalkozni minden verseny alatt.
  • grebber
    Hm itt olvasgatom hogy egyesek nemtudják billel irányitani a gamet.
    Pedig egyátalán nem nehéz én azzal tolom és semmi gondom.

RBR na az billel kegyetlen esélyem nincs ott semmire mert hiába megyek faszán hibátlanul semmire nem elég :(
  • samsung123
    hát én ezt nem értem, HA Need FOR Speed jön ki akkor senki nics igy felháborodva a Fizika miatt? ott még Gridhez képest is még ÁRKÁDosabb az irányitás és ott tényleg olyan mintha dodzsemznél. Érdekes nekem megy kormánnyal az irányítás:S
  • Panther
    A gond az, hogy a COD elindult egy úton és azt hittük, hogy ez jó lesz: a TRD2/3 egészen jó lett. Aztán itt van most a GRID, ami egyértelműen visszalépés, vissza a TRD1 szintjére.

Persze lehet a programot buherálni, meg a karriert kijátszani, ahogyan én is teszem. De: én már évek óta várok egy olyan köztes szim/arcade gamet, ami a PS2/3-as GT-sorozatra hajaz. Amiben mindenki megtalálhatja a neki testzőt. Na ez hiábavaló ábránd a COD cégtől.

Ahogyan valaki megjegyezte a VirtualR.NEt fórumán, a GRID-ről írt kritika kommentjeként: "Igaz,a GRID nem szimulátor, de nem is autós játék." Mások szerint olyan az irányítása (kormánnyal), mintha valaki egy légpárnás hajót irányítana, amin meg berosáltam a röhögéstől, az egyik pasas azt írta, hogyaz autók fizikája olyan, mintha a Millenium Falconnak négy kereke lenne.

Az egyik fórumozó jól látja a helyzetet:

"Everyone should know that GRID is not a simulation. But the point is: Codemasters want’s us to believe it IS a simulation. I watched a video in which Codemasters invited some community members. One of them compared the physics to Forza Motorsport 2. Sorry but this is so fucked up. Forza is a simulation. So Codemasters DOES promote GRID as a simulation.

A lot of magazines also compare GRID to a simulation. But even on the highest diffulty an without any driving aids this everything but a simulation. It’s not even an arcade racer. The PGR series is an arcade-racer. But there the cars feel like cars and not like the Millenium Falcon on wheels."

Az esszenciája: Mindenki tudja, hogy a GRID nem szimuláció. De úgy akarják eladni, mintha az lenne. Néhány pasast meghívtak a Codemasters-hez, ahol megmutattak nekik egy videót, meg később ki is próbálhatták a játékot és a Forza2-höz hasonlította az egyik a fizikáját.

Sok magazin/kritika is összeveti a fizikát a szimulátorokéval, de még a legnehezebb fokozaton sem az. (nem tévesztendő össze egy szimulátor nehézsége és az elcseszett irányítás....)

Aztán a srác itt írja a végén, hogy még az arcade stílusú játékokban is az autót autónak lehet érezni és nem úgy, mintha kerekeken gördülő Millenium Falcon lenne.

Itt van egyébként a cikk és a válaszok rá:

GRID recenzió

Aki egy kicsit is tud angolul, érdemes böngészgetni.
  • heringer
    Az alaplapi hangkártya le van tiltva.
    De ha ezt megnézed neki se jó: #2674
    Mondjuk nállam nem recseg.

• Dante73
    A jóisten szóljon belőled!
    Bár ebben én csak reménykedem. Amit írtam, azt természetesen a jelenlegi állapotára értettem.
  • Prince23
    Nekem nincs default, se speakers:( azt vagy 2-es vagy 4-6-8-ra tudom állítani vagy headphonra.
  • MerlinW
    Én azt értem, hogy nem kormányra fejlesztettek, de bill.-el két kanyart nem tudok bevenni, míg a béna kormánykezeléssel legalább versenyeket nyerek basic ellenfelek ellen:)
  • Prince23
    Szerintem meg fog... ehhez is csak egy patch kell irányítás terén!
  • Mikiller
    Húhh ezek az Open wheel Formula3-as versenyek keményebbek, mint a La Mans.Az csak addig volt nehéz amíg be nem tanultam a pályát, de itt hiába megyek gyorsan még a kanyart is jobban veszik, vagy xar ez a Dallara :) Lehet másik kocsit venni egy már meglévő mellé? Illetve nem is tudom, hogy Formula3-ban Dallara-n kívül van-e más.
  • MerlinW
    Speakers-re gondoltam.
    Az Output device default legyen
  • Dante73
    Teljesen nyilvánvaló, hogy a fejlesztők NEM kormányban gondolkodtak, mikor írták a fizikát, irányítást. Nem is vették a fáradtságot, hogy megpróbálják.
    Én még emléxem a Colin 1-2-re például. Ahhoz képest grafikában hatalmas előrelépés, minden másban ugyanakkora visszalépés figyelhető meg, pláne irányítás, fizika területén. Játékmenet területén szintén. (már-már komikus az időről időre felbukkanó LeMans-i pályaverseny...) Ha most azt mondom, konzolport, millió konzolos esik nekem, így inkább nem mondom.
    De ez mellékes is. Kis kompromisszummal az épp játszható kategóriába esik, bár nem fog eladási rekordokat dönteni, az tuti...
  • Prince23
    Az nem az output device? h az legyen 2-őn? mer az úgy van...
  • MerlinW
    Köszönjük, majd értesítjük.
  • Mikiller
    Én ezt azért használom mert meg kapok minden olyan extrát a hangkártyához amit az eredeti Audigy1 driver nem tudott.
    Most ugyan azt tudom beállítgatni, mint egy Audigy2-őn.
    Nincs nekem se hardware-es gyorsítás de nem is kell, van minden hang, motor, törés, fék, rádió, zene (bár ezt leveszem nullára verseny alatt nem kell).
    Au2-őd van? Alaplapi hangkártya le van rendesen tiltva, nem zavar be semmi?
  • Shiver
    codemasters nem szokott szart csinálni, és mellesleg hozzáteszem ha már itt tartunk hogy manapság annyi kis szar üzem is csinál hangkártyáktól az atya úristenig , hogy 100% kompatibilitást nem lehet szerintem már elérni
  • Shiver
    tálna=nálam:)
  • Shiver
    nem tudom nálatok mi a problematika, de tálna teljesen faszán (urigelleresen) múúúkodik az egész

akinek nem az vagy annyira szétbaszta már a windowsát hogy 1 pici hiba és ilyen problémákat produkál vagy kompatibilitási probléma

gondolom marha sokat segítettem:))))))))
  • MerlinW
    newc22: Azon mennie kell, ha van mellette ~3Ghz körüli procid és 1-2GB memóriád. Állíts a launcherben mindent minimumra, és úgy indítsd. Aztán játékon belül majd variálsz. Ha így sem indul el, akkor windows háza táján keresd a problémát.

Prince: Creative kártya esetén surround mixer, vagy audio console -ban állítsd 2.0-ra és próbáld úgy. Nem a drivert- cseszi el, csak átállítja a csatornákat.

Motorhang hiánya esetén ki lehet próbálni a Youp driver-t vagy a legfrissebb creative (creative.com, support) webuptade driver-t.
  • arty
    vszeg jobban képben van az autoszimekkel kapcs, mint te valaha leszel ... :)

(de ha ezt egy csimpánznak irtam, akkor sry, tőle egy ilyen egysoros is remek teljesitmény!)