• halgatyó
    Sajnos, igazad van. Hasonlókat én is hetente tapasztalok.

Valakik dzsihádot hirdettek a háttérben az "autósok" (dolgozó, mindig jobbról álmodozó, becsületes emberek) ellen. Az agyatlanok alá pedig -- jórészt a sajtó segítségével -- magas lovat adtak... akarommondani magas biciklit.

Nemrég olvastam az origón a biciklisek egyik fő szellemi vezetőjének a nyilatkozatát. Elfelejtettem a nevét, de valamelyik futárszolgálat vezéréről van szó. (Vitatkoztam már vele személyesen is, akkor még normálisnak látszott, lehet hogy a sajtó nem adja jól vissza a dolgokat?)

Szóval felvetették sokan, hogy a biciklisekre miért nem vonatkozik a KRESZ, de még illemszabály sem? A KÖZLEKEDÉS ÁLLÍTÓLAG "VESZÉLYES ÜZEM" (VAJON A BICIKLISEKNEK MIÉRT NEM KELL KÖTELEZŐ FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁST KÖTNIÜK, ahogyan például a sárkányrepülőknek bizony kell, 12 millió forintosat!)

Nos, az úriember szépen "megindokolta", hogy a biciklisekre miért nem kötelező a KRESZ, és ez így van jól-- őszerinte. Most figyeljetek: a lényeg az volt, hogy a biciklisek nagyobb szemmagasságból jobban át tudják tekinteni a forgalmat ... bla...bla...

A sajtóra jellemző, hogy az újságíró elfelejtette megkérdezni, hogy akkor ugye a kamionosokra sem vonatkozik a KRESZ?

Ez csak az autós emberek öntudatra ébredésével fordítható meg. Ezt pedig minden eszközzel akadályozzák.