• Epikurosz
    #142
    "Mert vannak mozsgássérült emberek is."

    Na, erre még reagálok még egyszer, mert megér egy misét (a hülye Gailalrdot emg hagyom a francba, menthetetlen idióta), és megyek dolgozni, mert hanem éhen halok ebben a nagy fórumozgatásban. (este azért még benézek!)

    A mozgáskorlátozottak téma nem helyesen van kezelve. Persze, most divat lett, hogy mindenféle kisebbség többletjogokért ordibál, de ennek nem kellene a racionalitás terhére mennie.

    Íme a konktrétum:
    Az intézmények akadálymentesítése hatalmas összegeket emésztett és emészt fel. Pedig lenne ésszerűbb, olcsóbb, sőt jobb megoldás is!
    Minek minden kórházat, rendelőt, okmányirodát, művelődési házat stb. stb. akadálymentesíteni a nagyvárosokban? (Ugyanis kis településeken más a helyzet, de ne vágjunk elébe)

    Nem egyszerűbb lenne építeni 1 (azaz EGY) speciális kórházat a mozgáskorlátozottak részére, amely kacsalábon forogna, és minden high-tech bele lenne építve, amely segítené a mozgáskorlátozottakat?

    Tudom, jön az ellenérv: diszkrimináció, szegregáció, szeparáció, szekularizáció, szemétizáció.

    Miért? A rákbetegeket nem különítik el? Külön onkológiai központ van.
    A szembetegeket nem különítik el? Van külön szemklinika, sőt fogászati klinika, bőrbetegségklinika meg kismillió egyéb szakintézmény.

    Miért lenne derogáló akkor, ha a mozgáskolátozottaknak lenne külön klinikájuk szemöldökfelhúzással működtetett ajtókkal és a kávét kézbe adó robotokkal. Ehylett, egyszerűbb ugyi rámpákat építeni minden kis háziorvosi rendelő elé. Azzal aztán kész, le is van tudva a probléma.

    (ja, el ne felejtsem: Gaillard: te egy komcsi faszfejű vagy!)