Tényleg nem létezik?
  • karesz6
    #1281
    Félre ne értsetek imádom ezeket a fórumokat olvasgatni de döbbenet egyesek mennyi időt és fáradtságot beleöljenek hogy reménytelen eseteket győzködjenek teljesen nyilvánvaló dolgokról.:) pl. embereket győzködni arról hogy az idődilatáció létezik. Én konkrétan egy sorát sem értem a relativitásnak de azt értem hogy miért szálna el a gps a kocsiban ha a einstein nem lett volna.

    pár kérdés:
    Ha jól tudom a relativitás csak a fénysebességnél nagyobb sebességre történő gyorsulást tiltja. Eleve gyorsabban mozgó részecskék létét nem. Az "ő" órájuk mit mutat? Esetleg visszafelé haladnak az időben? Volt t=0 időpillanat. Mi történik ha azt elérik? Ezek a részecskék szükségesek vagy csak megengedettek?

    És egy ráadás kérdés.:)
    Van két nagyon nagy tömegű fekete lyuk amik egymással szemben mozognak és nagyon nagyon nagy sebességgel húznak el éppen csak egymás melett. Ha feltételezzük hogy nem ütköznek csak elmennek egymás melett akkor mi történik a köztük lévő űrhajóval? Mit érzékelnek rajta az utasok/műszerek? Esetleg nem számít (bár ezt kötve hiszem) hogy 2 fekete lyuk van és gyorsan, egymással szemben mozognak hanem olyan mintha 1 lenne?