• MuardorPro
    Azert tegyuk hozza ez a jatek NEM strategia es kapcsolatba hozni az MMORPG kifejezessel nevetseges es sertes az MMORPG-re. Ez egy kivalo MM hack'n slash felteve ha vki szereti az ilyesfajta ticsung-ticsungot. Miert sikeres? Mert a tobbseg nem latott mast, errol meg hallott. Tul 4-5 MMORPG tobb eves hasznalatan el kell hogy mondjam amit supportnak hivnak az rohej a kobon a WoW eseteben. Be lehet akadni a zonakban ami a japan MMORPG-kre kb 10 evvel ezelott volt jellemzo. De hat a 12 eves iq nulla gyerekeknek ez is jo. Ugy sem olvassak a questeket, maguktol alig kepesek barmit megoldani csak gyorsan nyomjuk fel a karaktert oszt réjd.... meg pvp huuuu de izgi... (full nevetseges amikor ket 10 eves hormontultengeses pattanasos kicsavo noi karakterekkel agyalja egymast es vetkoznek) Tenyleg kikapcsolo meg izgalmas de akkor ez megint nem mmorpg. A WoW attol jo hogy lehet full bugyutan, agy nelkul jatszani minden eloismeret es rendszerismeret nelkul. Nem "kenyszerit" semmi hogy a jatekot egy rendszer szerint jatszd, nem kell tradesklillel gyotrodni nem kell 1-2 honapos kvesztekkel szivni hogy egy relic cuccot megszerezz... Es erre van igeny! Szinten problema az igen alacsony eletkor illetve az ennek a kovetkezmenyei de ez sok-sok erdemi jatekost hoz vissza ertelmesebb jatekokra. Egy ilyen nemet jatekos nyogte be ooc-be hogy: "...EQ2 is mother of WoW..." es sztem meg alulbecsulte... Tuti torolnem az account-omat ha a full szerver miatt nem tudnek belepni (trial alatt nem sirtam hisz ingyen van). Ha vmiert fizetek akkor az legyen korrekt. Tudom ajanlani a SOE kivalo supportjat, hisz nem egyszer huztak ki a bajbol amikor eldobtam egy olyan targyat amit nem lehet ujra felvenni vagy barmi mas gondom volt... Nem kevsebb emberek akik ezt jatszak hisz max nem lattak osszetetteb rendszert es fiatalok. De ok nem akarnak tanulnmi agyalni olvasgatni azaz nem valo nekik az MMORPG igy nem veletlen csokkan az igazi MMORPG-k nepszerusege a mai "utanzatok" elleneben... Kb annyira MMORPG mint a Harry Potter fantasy... De jonnek mar az utodok (Quake Wars etc igy kiderul az akcioorultek mennyire hagyjak ott) Sajna sokan azt jatszak akit sokan jatszanak hisz csapatolni KELL, lol sztem meg nem solozni/questelni is tok jo de partiban jobban szall az ido es nem kell agy...