"egyszerü, de látványos GUI, egyszerü, de látványos dobozok, egyszerü, de látványos kezelhetöség, egyszerü, de látványos funkciók."
el is mondtad a lényeget. Egyszerü, látványos.. Nem a minőség a lényeg.. Csillog-villog de mire jó? Csak zabálja a procit, hamarabb lemerül az aksi. A zsebembe nem tök mind1 hogy hogy néz ki, amíg 1xer bekapcsolom aztán elrakom?... Legyen strapabíró, minden konfigurálható legyen benne, jó hangminőség, jó aksi. Ezek kellenek egy jó lejátszóhoz. iPodnál mi van? nagyon kevés időt bír az aksija, ha 1xer leejtem vihetem be a szervízbe mert meghalt. Beállíthatóság kb nulla, hangszinek állítása sincs pl.. A hangminőségét meg már leírtuk jónéhányan.. Egy gyenge középkategória.. Végülis arra van hogy zenét hallgassanak rajta. Mindezt pofátlanul magas áron.
Nézd meg az iRiver lejátszóit.Olcsóbbak mint az iPod hasonló kategóriás lejátszói. Strapabíróság: leejtheted, nem lesz semmi baja, egy ismerősömén még egy autó is átment - saját szememmel láttam - és nem lett baja!! A régebbieknél még volt olyan probléma hogy kopott a festék..A következő generációban megoldották egy speckó lakkréteggel, így már a külseje is mégtöbbet bír. KOnfigurálhatóság: kb mint egy linux, mindent be lehet rajta állítani, amit csak akarsz. Akkumlátor: minimum 30 órát bír, de a tapasztalat az, hogy inkább többet. Jah és még valami, cserélhető az aksija, akár otthon is, nem úgy mint az apple-nél.. Hangminőség? Elég jó. Nem véletlenül használnak a tesztekben jóformán mindenhol iRiver, Sony termékeket, ahol pl füleseket tesztelnek, mert ezekben van meg a kellő hardver, amely nem zajt és recsegést fog átadni. Jah és az ára kevesebb mint a hasonló kategóriát megcélzó iPod-ké.
Ezek után el lehet dönteni, melyiket érdemesebb megvenni..
Csak sajnos, manapság az emberek megveszik, mert trendy, divatcikk, akár mennyiért.. Nem azért mert tényleg tud valamit. Jó tudás/ár érték arányban vagy valamiben..