10k egy CX300-ért szerintem viszonylag korrekt ár, pláne ha azt vesszük hogy az iPod fülese kb 5 rongy és mekkora trágya.
Attól még hogy kevesen hallgatnak ogg/flac-t, attól még nem biztos hogy az mp3a jó.. Ahogy valaki előttem is írtam, győzikének is nagy a nézettsége mégis szar.. Régebben még igaz is lehetett hogy jó a sima mp3 utcára. De amióta ilyen 20-160GB tárhely van egy player-en, simán lehet rajta így is több ezer db tömörítetlen zeneszámot tárolni rajta. Pláne ha van egy zárt fülesed, mint pl a CX300, akkor még az utca zaja is kivan szűrva 90%-ban, ergo szinte teljesen tisztán lehet hallgatni a zenét. A metro az ami kicsit behallatszik, de amúgy teljesen csendes. Ott igenis kijön a különbség. 320kbps-es mp3-k azok, amelyek már tényleg szépen szólnak, de még mindig nem tökéletesek. Például ha van egy adott zene számunk, ugyanazon a lejátszón meghallgatod 320-as mp3ban meg wav-ban, érezhető lesz a különbség.
A fő problémám az az iPod-al, hogy zene hallgatáson kívül mindenre jó. Lehet rajta netezni(mostmár) videót nézni, fényképeket stb.. Csak zenét nem lehet rajta normális minőségben hallgatni.. Equalizator nincs rajta csak előregyártott 4db gyári szar sablon.. És nem a levegőbe beszélek, eddig az iPod-k mindegyik generációját kirpóbáltam, és nem tetszettek. Pláne az nem, hogy iTunes kell hozzájuk + quicktime..
Amúgy ha a hangminőség és tesztek érdekelnek, ajánlom ezt az oldalt: HeadRoom