• assdf
    #97
    Ez a világ már csak ilyen. Egyrészt eddig mindenkinek megvolt a lehetősége tovább tanulni (ugye a tandij miatt ez már nem áll), igy ha valaki elment szakmunkásnak akkor előre tudhatta hogy mit és ohgyan fog keresni. Az álláspiac nem zsákbamacska. Csak az a gond hogy nagyon sok ember egyszerüen félvállról veszi ezt, nem törödik vele, inkább megy a diszkóba jól leissza magát, de azon nem gondolkozik hogy mit kéne tanulni. Aztán később a könnyelmüsködésnek a te általad leirtak lesz a vége, aki meg szenvedett a tanulással de végigcsinálta jól kereső állása lesz.

    Ismétcsak leirnám a saját példám, amit már egy korábbi topicban is leirtam, éspedig ohgy vidéki gyerek vagyok, 9 évig voltam kollégista (sokszor egy 18 mm-en laktunk 6an a koliszobába), utaztam hétvégente 10 órát meg 350 km-ert, elviseltem a kollégium körülményeit, elláttam magam már 15 évesen stb, miközben az otthon maradottak folyamatosan azt mondták hogy nem is értik miért csinálom, meg hogy ők nem birnák ezt, mert olyan nehéz stb stb. Aztán most hogy dolgozok, és 2-3szor annyit keresek mint ők, sir a szájuk hogy nekem milyen könnyü meg milyen egyszerü meg milyen jó és bezzeg nekik milyen sz@r. Az hogy én 9 évig szenvedtem hogy elérjek valamit és most jó legyen, az el van felejtve, ők 9 évig buliztak meg félválrról vettek mindent és kinevettek hogy én nem, most meg nekik áll feljebb...
    Persze akinek nem inge ne vegye magára, de bizony sok dolgozó van ebben az országban, aki saját maga tehet a sorsáról. És persze mindig könnyebb azokat szidni akik képesek kiharcolni valamit (lásd bkv dolgozok), mint hogy ő is nekiálljon valamit kiharcolni.