• PLaci #123
    Atyaég... infóban dolgozom már sok-sok éve, de az ilyen hsz-ektől a falra tudnék mászni.

Infóban dolgozol? Én is! És nem csak a lábamat lógatom, és nekem nem kell átnéznem a garis papírokat, hogy tudjam, mivel van a gond, ugyanis én a frontvonalon dolgozom. (kisker, azon belül is én ügyfelezek)

"Az ASUS VGA kártyát tuti jót tud gyártani, de alaplapot NEM! NE VEGYETEK ASUS alaplapot."

Számok, az elmúlt idők garanciális papírjai közt bogarászva:
    xy idő alatt eladva Asus alaplap 3 év garanciával ~100 db, ebből 1.5 év időtartamot vizsgálva garba elküldve 4 db.
    xy idő alatt eladva Asrock alaplap 2 év garanciával ~40 db, ebből 1.5 év időtartamot vizsgálva garba visszaküldve 12 db.
    xy idő alatt eladva MSI alaplap 3 év garanciával ~50 db, ebből 1.5 év időtartamot figyelembe véve, garba elküldve 19 db, ebből 17 db AMD procikat fogadott...khm.
    Tovább is van, mondjam még?

Kit érdekel az MSI?
    Az ASRock-nak is voltak (főleg amikor elindultak) izonyat gány konstrukcióik, de a mostaniakkal nekünk nincs gond... Ha fölnézek a polcra, akkor a rakin lévő alaplapok min 50%-a ASRock (a legtöbb embernek cak egy ócsó netes gép kell, kb 25%-os a játékosok aránya), és azokból is csak azok, amikről tudom, hogy nem szarok...
    December óta ami ASUS lapot hoztunk, annak az 50-75%-a megjárta a garis ügyintézés lassú poklát...
    Amellett, hogy az alaplap gyártó márkákat fikázzuk itt, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy ezeken milyen chipset van! Pl. SIS-es szart csakis azért tartok polcon, mert Socket A -ban csakis az ASRock K7S41GX kapható (nagyker szinten). Intel CPU-hoz Intel, AMD-hez pedig nVidia (vagy ha Crossfire-t szeretne az ember ATI/AMD) chipset dukál.

"A GEIL-nál (a "márkás" memóriák közül) csak a Kingston és a Samsung gagyibb."

Totálisan laikus vagy a témában és a legnagyobb baj, hogy a hülyeséget hangoztatod is. Eleve a Samsung és a Kingston más kategória, mivel a Kingston világ életében minőségi és megbízható memóriákat produkált.
    Rendszergazdák tömkelege kér szervereket Kingston ramokkal, és nem egy olyan céget tudnék mondani ahol az uptime években mérhető!
    Még, hogy gagyi... élettartam garancia már jó ideje, nem is értem, minek reagálok ekkora baromságokra. Nonszensz.

LOL.... Szerverek... Szerver ramokkal nem foglalkozunk mi, de azok egy teljesen más kategóriát képviselnek! Azok a mezei alaplapokba bele se mennének, vagy el sem indulnának! (buffered, ECC) Nem is szólva az enyhe
    A Kingston-nál nem magukkal a ramokkal van a probléma, hanem a bővíthetőséggel... pl. a legtöbb ram mellé nem lehet Kingston-t rakni, mert egyszerűen nem megy... (laikus szemmel a szokásos tünetek: fagyás, kékhalál)
    Volt egy kolegám, akinek volt a gépében 2db 512MB PC3200 CL3 Kingston, és bővíteni szeretett volna. Berakott a gépébe még 2db-t, futtatta a memória tesztet, és hopp... hiba, hiba, hiba... Nézett nagyokat, letesztelte a régi ramjai külön: TESZT OK! Letesztelte a másik kettőt külön: TESZT OK! Konklúzió: A Kingston még önmagával sem kompatibilis! A 4 modulon 3 féle chip volt, 2-n önnön, 1-1 db-on pedig más neves gyártóktól származó ramok, és az időzítések pedig csontra ugyan azok. A kolegám:
    Vett inkáb Kingmax-ot, azóta nincs gondja.
    Továbbiakban pl az 512MB PC3200 CL3 Kingston nem hajlandó pár alaplapban elindulni... (a 256MB ugyanazon típusokban igen) Nem más memóriák társaságában, hanem TELJESEN EGYEDÜL!