• jefferson83
    #88
    Nem egy perc volt még begépelted :) Sok dologgal egyetértek veled. Én megpróbálom mindig kívülállóként szemlélni a dolgokat és többnyire elhatárolódom mindentől, mert ugye egyéniségek vagyunk, egyéni véleménnyel (ami néha ugye egyezhet másokéval, de mások véleménye sohasem a magamé). Parasztfelkelés helyett nekünk itt van a választás. A demokrácia hátránya, hogy el kell fogadni a többség döntését, még ha szerintünk rosszul is döntenek. Nem csak úgy lehet dönteni, hogy beikszelsz egyet a papíron lévő pártok közül, ha nem tudsz egyikkel sem azonusulni (elvekben) akkor egyszerűen nem mész el szavazni. Ha mondjuk 10%-os lenne a részvétel bizony elgondolkodnának, hogy mit lehetne tenni, no de ez csak egy képzeletbeli eszmefuttatás.

    "A szélsőségesek a "magyarok" kultúráját, nemzeti öntudatát, egységét hangoztatják, nyilván egyre több szimpatizánst szerezve maguknak..."

    Ezzel egy picit tudnék vitatkozni. Nem mondom igazad van, hogy ők hangoztatják a leghangosabban, legfeltünőbben, de nincsenek egyedül. Az én problémám pedig az, hogy véleményem szerint (tehát nem tudom csak tapasztalat és feltevés) még az egy csoportosulásban lévő szélsőségeseknek is töredéke tekinti ezt "igaz ügyének". Lenne egy varázspálcám és teljesíteném a kívánságaikat erősen kétlem, hogy megnyugodva hátradölnének, sztem nem tudnának sokáig egy helyben maradni (tisztelet természetesen a kivételnek, mint minden esetben). Én sem akarok pálcát törni a fejük felett, mert addig semmi problémám nincs velük míg mindezt kultúrált formában egy nagy magyar közösség (ide minden kisebbséget, többséget beleértve) részeként teszik.

    Magyar állampolgárként pedig bennem is megvan az egészséges hazaszeretet, ezt nem veheti el tőlem senki még ha szeretné is (pl. mikor bírálom az ilyetén szélsőségeket). A bíráló pedig nem biztos, hogy egyenesen hazaáruló. Talán egyetlen dolgot irigylek az amcsiktól, azt a nemzeti öntudatot amely megvan bennük, csak vigyázni kell, hogy a ló innenső felén maradjunk. Én is szeretem a régi magyar filmeket (újak vannak? :D ), amit itt-ott még el lehet csípni pl Filmmúzeumon, m1. Az István, a király megvan és bizony én is drukkoltam már Koppánynak is. Sőt itt hever a polcon a Trianon c. dokfilm is. Hallgatok Kárpátiát, egy-két számukat nagyon is kedvelem, de a törzsközönségtől elhatárolódom. A magyar állampolgárság ügyében bizony felemeltem a seggem a fotelból és elmentem szavazni (igen), ezen kívül EU ügyben voltam még azt kifújt. Mindezek mellett ne próbáljanak engem belelökni egy dobozba se (hungarista, nacionalista, egyéb).

    "Ez a média által gerjesztett "határolódjunk el XY párttól" (jelen esetben a szélsőjobbtól vagy a Gárdától) engem nagyon emlékeztet egy bizonyos 1984 című könyvre, de mindjárt hülyének leszek nézve, mert összeesküvés-elméletet gyártok. Bocs."

    Pedig nem hülyeség. Lehet, hogy elsőre hihetetlen de tényleg léteznek olyan emberek akik egy bábuval érnek fel és ők igénylik ezt a fajta hozzáállást XY részéről. Tudom miről beszélek, dolgoztam már emberekkel ;)