• jefferson83
    No igen szerintem is az összefogás lenne az egyik legfőbb cél amit el kellene érni. Sajnos én úgy látom, hogy ez az egyesület épp ez ellen tett egy lépést. Elmondom miért hiszem ezt. Véleményem szerint, ha egy szolíd hagyományörző ott segítő ahol tudó egyesületet alakítanak ki, akkor mindenki megtapsolta volna őket. Ha mondjuk különböző fórumokon bejelentik, hogy létezik egy egyesület ami ezzel és ezzel foglalkozik és mindenkit szeretettel vár a tagjai sorába, akkor senki egy szót nem szólt volna (persze azért itt kiemelném a szerepvállalásukat a haza védelmével kapcsolatban, amellyel nem értek egyet és ezért sztem támadási felületet nyújtanak is). Ha bejelntik, hogy XY szervezettől vagyunk és jöttünk ingyen és bérmentve sírkertet ápolni, akkor szerintem ennek csak örülni lehet. Ha normális, hagyományokra épülő táborokat szerveznek pusztán csak ismeretterjesztés és okítás címén, természetesen történelmi hűséggel akkor szintén elismerés érte.

Negatívumok:

Én alapvető provokációs szándéknak tekintem már magát a névválasztást is. Persze meg lehet magyarázni mindent, de nem mondja nekem senki, hogy nem azért választották mert erre rá fognak harapni. Dehogynem. Alapvető provokációs szándéknak tekintem a megalakuló ünnepséget is, az 56 legelső taggal. Ne mondja senki, hogy nem annak szánták és mindenki nagyon jól tudta mi lesz belőle. Meghitt szűk körben éppúgy eljátszhatták volna mindezt, de nem akarták. Ezzel pedig nemhogy összehozzuk az embereket, hanem ellenségképet festünk eléjük és nagy részt maguknak köszönhetik.