• mogyi925
    #104
    Ott a pont. Nyilván 13 évesen fingja sincs, mi lesz majd, ha nagy lesz, ettől eltekintve minimum a szüleibe kellett volna belekötni, ha már kötekedik, bár valószínű, akit így nevelnek, annak a szüleivel egészségügyi szempontból nem érdemes kötekedni.

    Igértem éjszaka linkeket. A gazdasági helyzetbe nyilván nem láthatunk bele, én személy szerint nem is akarok, nem vagyok közgazdász, úgyse érteném. Ettől még az ilyen hírek dühítenek.

    "Nem mondom igazad van, hogy ők hangoztatják a leghangosabban, legfeltünőbben, de nincsenek egyedül."
    Igen, így pontos a megfogalmazás. Az triviális, hogy a leghangosabbat hallja meg az ember először, és ehhez a szélsőjobb nagyon ért. Nem tartom magam szélsőjobbosnak, ennek ellenére az ő ideológiáik többségével értek egyet leginkább. Olvasok Kuruc.info-t is, Indexet is, néha Origót és MTI-t is. Ugyanazt a hírt teljesen más megfogalmazásban egész más jelentéssel (többletjelentéssel) tudják tálalni. Ha az Index cikkeiből kiszűröm a pinázást, a Kurucinfóéból meg a zsidózást, máris úgy érzem, pontosabb információkhoz jutottam. Ehhez jönnek még a blogok.

    Gyurcsány vs. Szent Korona témában azt találtam leírni, hogy támadta a koronát. Idézet az Index cikkéből:

    "Miután a német kancellárnak elmondta, most blogjában is megírta a kormányfő, hogy miért zavarja a korona helye."

    Itt a helyéről van szó. Pár sorral lentebb:

    "(...) a koronánál megállva ezt mondta: "Mélyen ellenzem, hogy ez itt van"

    Ez minimum félreérthető. Arról van szó, hogy a köztársaság eszméjével a Korona összeegyeztethetetlen jelkép. Viszont - támaszkodva áltsuli alsó tagozatos olvasókönyvemre, talán a harmadikosra - a Korona nem a királyságot jelképezi (ma már), sokkal inkább az ezer éves államiságot. Nyilván a címerbe is ezért került bele. Ebben az értelemben viszont nem tartom rossz dolognak, hogy ott van a Parlamentben, mintegy emlékeztetőül, hogy az országot felelősséggel kellene irányítani. Tudom, hogy kedvenc fekete őves szájkaratés Viktorunk helyezte el ott, de biztosítok mindenkit, hogy ha profi mesterlövész lennék, ő lenne a második áldozatom. :-P Ha jól hallottam, az augusztus 20-ai tisztavatásról is száműznék (talán az SZDSZ nyilatkozott ilyeneket), mondván, a történelmi zászlók elegendő jelképként szolgálnak az ünnepségen. Szerintem nem véletlenül tartják 20-án a tisztavatást, szvsz igenis van ott keresnivalója a Koronának.

    Lényeg: igaz, árnyaltabb a kép, mint ahogy megfogalmaztam, de azért fórumozunk, hogy egymás tévedéseit kijavítsuk. A lényeg változatlan: össze kéne fogni, és nem egymás torkának esni 56 nemzeti érzelmű fiatal miatt, akik eddig jóformán semmit nem csináltak.

    Ja, még egy apróság: a 10% alatti részvétel engem is érdekelne, nézted a spoilert is? :-) (Ehhez egyébként plusz információ, ami megintcsak más szemszög: akinek van közigazgatásban dolgozó ismerőse, kérdezze meg, hogy a választások és szavazások alkalmazásával hogyan és mennyit kell dolgozniuk, milyen felelősséggel. 24 órát lehúznak, utána összesítik az eredményeket (gyakorlatilag böhöm táblázatokat töltögetnek ki kézzel, egy szavazócédula feldolgozása eltart egy percig), szóval elég nagy szívás egy megismételt (akár csak egy újszamálált) választás. Ettől függetlenül nekem is ez a passzív ellenállás a legelfogadhatóbb módszer, ami eszembe jut, kár, hogy nem lehet megvalósítani. A politikai erőknek sokkal jobb gépezetük van a tömegek befolyásolására, mint azoknak, akik eddig a felismerésig eljutnak. (Egy kérdés: aki tovább gondolkodott, mire jutott?)