• BiroAndras
    #89
    "én a Vistát egy olyan fogkrémhez hasonlítanám, amely ugyan semmivel nem tud többet mint a meglévők, de legalább rá van írva nagy betűkkel és szép színesen hogy ÚJ!"

    Érdemes lenne esetleg utánnanézni egy picit a dolgoknak, mielőtt fikázol. Rengeteg dologban tud többet a Vista (pl. 64-bit, SuperFetch, ReadyBoost, Prioritásos I/O, Aero, fejlettebb kernel, újraírt, stabilabb és gyorsabb hálózatkezelés, sokkal magasabb szintű stabilitás és biztonság, sokkal fejlettebb rendszer eszközök, stb.).

    "nem a kékhalálról van itt szó, hanem a driverek hiányáról és a borzalmas sebességről és gépigényről, valamint hogy összeakad több fontos programmal amit munka közben használunk."

    Érdekes, hogy mindenhonnan a driverek hiányáról lehet hallani, én meg nem ezt tapasztalom. Az év elején még vlotak hiányosságok, de mostanra már minden általam használt hardverhez rég van driver. Sőt, a napokban egy nyomtatót is kipróbáltam, ami még sima printer kábelen csatlakozik. Legnagyobb meglepetésemre a Vista azonnal felismerte, és telepítette a driverét.
    A gépigénye se olyan szörnyű, ahogy sokan beállítják. Egy mai normális (nem teszkó gazdaságos) konfigon gond nélkül fut. Ha elég sok memória van a gépben (1GB felett), akkor gyorsabb is az XP-nél a SuperFetch miatt. Pl. a pdf-ek megnyitása olyan gyors, és egyszerű, mint egy .txt-é a notepad-ban (az XP meg fél percig tekeri a vinyót).
    A kompatibilitási problémák is rohamosan szűnnek meg, ahogy minden szoftverből kiadják a javított verziókat. Nálam már csak némelyik játékkal van gond.