• Inquisitor
    #6
    Ja mondjuk a "fekete fáraók" korát meg ugye késöbb elég randán igyekeztek eltüntetni, nem csoda ha semmit nem tudunk arról az időszakról.

    A történelem meg azért érdekes tudomány. Általában a leírt adatokból építekznek az emberkék, amit találnak tárgyi dolgokat pedig megpróbálják beépíteni. Igen ám, csakhogy minden történelmi forrás vagy szépítet vagy rontot a valóságon, elég nagy fehér foltok is vannak. Pl. pár éve még nem is hallottam, hogy volt egy északi oszmán birodalom, ami keresztény volt. Az összes kereszténységgel kapcsolatos szavunk tőlük van. Még se tünt fel senkinek évszázadokig, hogy török szavakat használunk ilyesmire, pedig ők iszlám vallásúak?
    Vagy itt van az írott történelem vs egyébb tudományok. Elkezdték a nemzetek géntérképét megcsinálni, természetesen véletlenül se stimmel az eredettörténetekkel és írott történelemmel. Pl. a myagar lakosság (sőt a székelyeké génkészlet se) génkészlete még nyomokban sem tartalmaz olyan géneket, amiket hun sírokban találtak. A Britt szigeteken meg mindenki meg volt győződve róla, hogy jórészt szász és norman vér folyik ereikben, erre kiderült nagyrészt kelták :)