A Szahara csillagai
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A te öregapád hülyeséget tanult. Már a Wikipédia is árnyaltabban fogalmaz, persze ezért többek között nekem is bele kellett nyúlnom. A magyaroknak van közük a húnokhoz, bár nem teljesen úgy, ahogy a dicsõséges nemzeti múlt hangoztatói szeretnék, de akkor is. És ezt már kínai (újgur) egyetemi prof is mondja.
Kara kánként folytatom tanításom.
Mióta számít meglepetésnek, hogy a magyaroknak semmi közük a hunokhoz? Tudtommal ezt már öregapám is így tanulta...
A dogon mítoszokra gondolsz?
Na igen, érdekes dolog, rollika asztala inkább, de ez igaz.
Na igen, érdekes dolog, rollika asztala inkább, de ez igaz.
😄DD
Kétféle világ létezik. Az egyik amit látsz és a másik ami mögötte van. Ami mögötte van azt a pénz irányitja. Találd ki melyik világ irányitja melyiket.
"volt egy északi oszmán birodalom, ami keresztény volt."
Tudsz te valamit, amit én nem?
Tudsz te valamit, amit én nem?
Csodálkozom, hogy a szíriuszi kapcsolatot nekem kell szóbahoznom 😄
Czeizel Endre: "A magyarság genetikája" címû könyvében egyenesen azt állítja hogy a legközelebbi rokonság a japánokkal van.(mármint nekünk magyaroknak)
Tudom ogy elkanyarodtam a témától, sajnos, de nem bírtam megállni, hogy le ne írjam.<#dumcsi>#dumcsi>
Tudom ogy elkanyarodtam a témától, sajnos, de nem bírtam megállni, hogy le ne írjam.<#dumcsi>#dumcsi>
A mennyből az összes érdekes ember hiányzik
a núbiaiak szintén egy évezredes egyiptomi "gyarmatosítás" után tudták elfoglalni a szétesõfélben lévõ Egyiptomot. Igazából Fekete-Afrikának még nem sikerült az írott történelem során kultúrateremtõ pozicióba jutnia és ma sincs rá semmi jel, hogy valaha eljutnának oda.
Ja mondjuk a "fekete fáraók" korát meg ugye késöbb elég randán igyekeztek eltüntetni, nem csoda ha semmit nem tudunk arról az idõszakról.
A történelem meg azért érdekes tudomány. Általában a leírt adatokból építekznek az emberkék, amit találnak tárgyi dolgokat pedig megpróbálják beépíteni. Igen ám, csakhogy minden történelmi forrás vagy szépítet vagy rontot a valóságon, elég nagy fehér foltok is vannak. Pl. pár éve még nem is hallottam, hogy volt egy északi oszmán birodalom, ami keresztény volt. Az összes kereszténységgel kapcsolatos szavunk tõlük van. Még se tünt fel senkinek évszázadokig, hogy török szavakat használunk ilyesmire, pedig õk iszlám vallásúak?
Vagy itt van az írott történelem vs egyébb tudományok. Elkezdték a nemzetek géntérképét megcsinálni, természetesen véletlenül se stimmel az eredettörténetekkel és írott történelemmel. Pl. a myagar lakosság (sõt a székelyeké génkészlet se) génkészlete még nyomokban sem tartalmaz olyan géneket, amiket hun sírokban találtak. A Britt szigeteken meg mindenki meg volt gyõzõdve róla, hogy jórészt szász és norman vér folyik ereikben, erre kiderült nagyrészt kelták 😊
A történelem meg azért érdekes tudomány. Általában a leírt adatokból építekznek az emberkék, amit találnak tárgyi dolgokat pedig megpróbálják beépíteni. Igen ám, csakhogy minden történelmi forrás vagy szépítet vagy rontot a valóságon, elég nagy fehér foltok is vannak. Pl. pár éve még nem is hallottam, hogy volt egy északi oszmán birodalom, ami keresztény volt. Az összes kereszténységgel kapcsolatos szavunk tõlük van. Még se tünt fel senkinek évszázadokig, hogy török szavakat használunk ilyesmire, pedig õk iszlám vallásúak?
Vagy itt van az írott történelem vs egyébb tudományok. Elkezdték a nemzetek géntérképét megcsinálni, természetesen véletlenül se stimmel az eredettörténetekkel és írott történelemmel. Pl. a myagar lakosság (sõt a székelyeké génkészlet se) génkészlete még nyomokban sem tartalmaz olyan géneket, amiket hun sírokban találtak. A Britt szigeteken meg mindenki meg volt gyõzõdve róla, hogy jórészt szász és norman vér folyik ereikben, erre kiderült nagyrészt kelták 😊
Azért az túlzás, hogy fejlettek voltak, ráadásul amit tudtak, az is iszlám közvetítéssel Európából, Egyiptomból Mezopotámiából jött.
Hát lényegében arról, hogy mit történt amerikában és fekete afrikában az Kr.u. elsõ évezredben nem sokat tudni. Számtalan nép csak romokat hagyott maga után, de hogy hova tûntek, az rejtély. Asszem több, mint 200 olyan õsi nyelv van amit képtelenek vagyunk jelenleg megfejteni és nincs sok esély rá, hogy a jövõben sikerülne...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Hm, a történelem már csak olyan mint egy végtelen nagyságú puzzle, sosem kerülnek helyükre az utolsó darabok, sosem fogunk teljesen tisztán látni. Valahol ez jó, érdekessé teszi a történelmet, ezáltal talán egyre több ember fog hozzájárulni a tudományhoz. Száz évvel ezelõtt azt hitték, hogy már mindent megtaláltak a Királyok Völgyében. Aztán tessék, jött Carter. De elõtte még 1911-ben Bingham megtalálta a Machu Picchut. Szóval vannak még és mindig lesznek is új csodák, még sok mindent rejt a Föld mélye. Mindig derülnek ki újabb és újabb dolgok. Bár igaz, egy elveszett, leégett alexandriai könyvtár súlyos vesztesége a puzzle-nek, ugyanúgy az is, hogy csak néhány kipu írás maradt fenn a keresztény papok áldásos tevékenysége nyomán. Ó, nem vagyok a vallás ellen, de tény, hogy Amerika kultúrájának forrásai 99 százalékban elvesztek. Tehát Spicának igaza van, lehetne még sorolni azokat a forrásokat amelyek sajnálatosan nem maradtak fenn, de biztos vagyok benne, hogy még sok minden fog elõkerülni a föld alól.
hja, és még mennyi ilyen eset volt sajnos a történelemben, ami miatt most ilyen keveset tudunk ezekrõl a dolgokról..
Hihetetlen, hogy még így is rengeteg anyag fenmaradt,pedig mennyi tudás veszett oda :-( , hasonlóan, mint az alexandriai könyvtárban.