"Amit a vallásokról írtál, azt magad hallottad valami dialektikus materialista agytágítón? Á, olyan idős nem lehetsz, valószínű már úgy adták tovább a dicső eszmét, és az annak fényében tett "megállapításokat". Mondanom sem kell, igencsak egyoldalú."
Hm. Nézz körül! Csak itt Magyarországon. Majdnem minden falu legjobb helyén áll egy nagy, drága, nagyon díszes épület. Szummázd az értéküket. Honnan van ez az igen nagy vagyon?
Hol pontatlan vagy téves, amit írtam?
A hit, még talán a vallás is ad valamit az embereknek. Az egyházakat viszont nem ez érdekli.
Mindegy, igazából, nem téma. De ha rajtam múlna, egy fillért nem kapnának többet.
"Valójában aki keresi az egyezéseket, megtalálja."
Na, látod ez teljesen igaz. Ha nagyon akarja az ember, még ott is megtalálja ezeket az egyezéseket, ahol nincs is.
Egyébként tegnap este volt egy nagyon idevágó élményem. Ültünk egy kocsmában, söröztünk, beszélgettünk. Slágerrádió szólt. Egy idő után a zenére terelődött a szó, beszélgettünk egy darabig erről, meg hogy olyan zenék mentek a rádióban, amiket a Drönkben* is sokat nyomattunk. Megemlítettem, hogy akartam letölteni Beach Boys-t. Beszélgettünk még róluk, és elejtettem egy olyan mondatot, hogy "Áh, mindegy, ma este még úgyis hallunk tőlük valamit." Erre, mintegy végszóra, vége lett a számnak, Slágerrádió szignál, és elkezdődött a Beach Boys Cocomo c. száma. Igencsak ledöbbentem. Kíváncsi lennék, hogy ti hogyan magyarázzátok a dolgot. Szerintem hasonló zenékre én is hasonlóképp pakoltam volna be számokat, ha én "zenélek", és az tökvéletlen, hogy a playlistnek abban a szakaszában kezdtünk el beszélgetni erről. Mindenesetre nagyon érdekes szitu volt.
*Drönk - BME építőkar egyetemi klub, zenés, táncos, sárgaföldig részegedős hely, néhány évet lehúztam ott pultosként