Az agy idézi elő a testen kívüli élményt

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Mondjuk, ha egy harmadik személyírná föl a lapra a számokat, akit nem ismerünk.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

"Ez lenne a nyitottság." -> izé, nyitottság-kezdemény.

El van szúrva a kísérlet! Ugyanis, ha valaki megmondaná, mi a szám, az bizony nem bizonyítaná az objektív TKÉ-t. Mivelhogy te tudod a számokat, így a telepátia esete is fennforoghatna. Ha meg nem tudod, akkor is ott van a clairvoyance. Igazából nem is tudom, hogy lehetne elkülöníteni az utóbbit és az objektív TKÉ-t, mármint objekíven.

Lehet, de nem biztos. Õ sem azt mondta, hogy biztos az ellenkezõje.
Egyébként nem kell ehhez TKÉ...

Nem nehéz meglelni a választ a kérdésedre, így ha magad nem leled, nyilván nem is kerested.

Az, hogy mindaddig hazugnak mondasz mindenkit, aki azt állítja, objektív TKÉ-je volt, amíg nem bizonyít számodra, az általad diktált feltételek mellett, egy kissé nyers dolog. Ha közelebbrõl ismernéd a témát, tudnád, hogy az ilyen élményben részesülõket legtöbbször valamilyen nem hétköznapi történés segíti ehhez hozzá (pl. baleset), és akkor sem mehetnek oda, ahová akarnak. Sok ilyen, dokumentált beszámoló van, amihez az érintett orvosok is a nevüket adták. Legalább az ilyen esetekben mondhatnád, kissé kultúráltabban a lehazugozásnál, hogy talán igaz, de azért te személy szerint nem hiszed el, ezért és ezért (pl. hogy fizikailag lehetetlennek tartod).

Ez lenne a nyitottság. Te valójában egyátalán nem vagy nyitott. Még jó, hogy kénytelen lennél elismerni a dolgokat, ha már ott van az orrod elõtt. Ahhoz nem kell nyitottság.

Kicsit más eset azoké, akik azt állítják, hogy akarattal elõ tudják ezt idézni, és oda mennek, ahova akarnak. Na velük kapcsolatban én is jóval kritikusabb vagyok.

(És akkor még ott van a szubjektív TKÉ, tehát amikor valaki átéli, de az nem valóságos. Na te ezeket is hazugnak nyilvánítod. Nem azt mondod, hogy hé haver, az nem valóság, csak képzelgés, stb.)

Más a tudat, mint tudatos átélés, és valószínû visszahatás, és más a "tudati folyamatok" nevezetû agyi mûködés. Gondolkodj el a különbségen...

Ja nem, bocs, ha mindenképp 4 jegyûnek kell lennie, akkor tényleg 1:9000.

1:9999 (ha a 0 nincs benne a sorozatban)

Már megint nem a lényegi infóra figyelsz. Meg mintha nem te kezdenéd a provokációt, és ha valaki visszadobja a labdát, elkezdesz háborogni. Így persze jól elterelõdik a figyelem a lényegi dolgokról, és pontosan ez a célod.

NEXUS6
Mindíg ezek a piszkos anyagiak, tudod, hogy ezen a szellemi szinten ilyenekrõl szó sem lehet!

Mondjuk nem a fenét!😉

De a poénokat félretéve, az utóbbi pár hozzászólásban leírtam, hogy mi a szitu. Amúgy ilyen kísérletet vagy 30 éve már sikeresen elvégeztek:
LINK

Szal igazából ez nem jelentene semmit. Randy bácsinak is általában csak a szája nagy, jól megél õ ebbõl a jelenségbõl. Ha egyszer is valamit elismerne, azzal az egzisztenciája menne tönkre, szal sok pénzre nem számítok tõle.

De mint mondtam, kicsit felszívom magam és akár belevághatunk egy ilyenbe.

Bár akkor sem értem, ebben neked mi az évezet. Írsz egy papírt, másnap felhívlak, és mondjuk egyezik a szám! És....????

Változik valami? Semmi! Én tudok asztrális projekciót végrehajtani, te meg azon kezdel el filózni, hogy esetleg hogy csalhattam.

De ennek ellenére ám legyen. De mint mondtam egy kis idõt kérek!😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Aranyom!

Engem nyugodtan szólíts édesednek, nem akadok ki rajta. Fõleg, ha jóképû vagy. Ha nem, akkor egyszerû udvariasságnak veszem.

"hogy õ most leír valamit és jól eldugja én meg találjam meg,"

Nem dugtam el, itt van az asztalomon a papíros, most is szemezek vele. Cik-cik. :-))

Amúgy emelem a tétet, oksi?

Nem korlátozom rád a bizonyítási lehetõséget: ha bárki, aki olvassa eme sorokat, és beírja ide a megfejtést, akkor én meghajolok elõtte, és felveszem a kapcsolatot Randy mesterrel, a szektikusok királyával, aki egy ilyen performanszért 1.000.000 (azaz egy millió) USD (amerikai dollár, dolcsi, zöldhasú) díjat ajánlott fel. Remélem te nem vagy olyan, mint az a ruszki matekos, aki a millás díjat nem vette át. Cik-cik. :-))

Hoppá, jut eszembe: ketyeg az óra!!!
<#mf2>

Kara kánként folytatom tanításom.

Aki megunta a vitatkozást a testen kívüli élményrõl, annak ajánlom figyelmébe
"Tõke Péter : A kocka hatalma" címû szerzeményét levezetésnek.

NEXUS6
Lehet, de élményként éppen az ellenkezõjét mutatja.

Az általános nézet az, hogy a halál olyan mint az elalvás. A tudatod szépen kikapcsol és így különül el a testedtõl. A TKÉ során épp elelenkezõleg, a tudtod az átlag hétköznapi tudathoz képest is tisztább és még is elkülönül a testtõl.

Nekem van választásom, hogy amikor a halálra gondolok akkor gondolhatom azt, hogy az utóbbi fog bekövetkezni. Sajnos az emberek többsége meg csak az elalvással találkozik az pedig sokkal félelmetesebbnek tûnik, legalább is következményeiben. Persze nézõ pont kérdése, mert akinek trágya élete volt az lehet hogy inkább azt választaná/választja szívesebben.😉

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Miközben az elõzõ hozzászólásban elkülönítetted azt, hogy a TKÉ-nak lehet egy objektív(mérhetõ) és egy szubjektív oldala, itt megint kevered a kettõt.

Persze mondhatjuk azt, ha a TKÉ fizikailag nem történik meg de szubjektíve átéli ezt a tudatállapotot az ember, akkor egyfajta érzéki csalódás áldozata lesz. De azt nem modhatjuk hogy téved! Ez olyan mint ha valaki elájult erre te azt mondod nem elájult, hanem direkt becsukta a szemét és lefeküdt, mert milyen hülyeség hogy valaki ilyet csinál, mert még soha nem csináltál iylet de még a családban sem fordult elõ.

A TKÉ ugye a testen kívüli élmény rövidítése, nem pedig a testen kívüli aktivitásé! Láthatólag itt sokan nem tudják a kettõt megkülönböztetni. Azzal, hogy élményként nevezzük meg a jelenséget azt jelöljük, hogy a vizsgálódása tárgya a tudatnak egy elkülöníthetõ meghatározott állapota, egy tudatállapot.
Egy tudat állapotot meg nem lehet mérni, azt csak úgy tudod ellenõrizni, hogy az illetõt kikérdezed, és ha a szavaiban nincs ellentmondás azokkal, amiket másoktól erre a tudatállapotra vonatkozóan összegyûjtöttél, akkor az alany hiteles forrásnak tekínthetõ.

Amit lehet mérni az annyi, hogy az alany miközben esetleg jelzi valami módon, ha lehetséges, hogy ebbe a tudatállapotba került, akkor a hagyományos fiziológiai mérõeszközökkel (EEG, EKG, bõrellenállás mérõ, stb) mérjük a test állapotát. A kapott eredményt összevetjük azzal, hogy más tudat állapotban mi jellemzõ a testre, az agyra és ebbõl próbálunk levonni következtetéseket.

Azok az itt egyesek által bizonyító erejûnek vélt kísérletek, hogy õ most leír valamit és jól eldugja én meg találjam meg, valójában nem bizonyítják, hogy én valóban egy testenkívüli aktivitás útján szereztem meg az infót, csak azt hogy megszereztem. Sokkal jobban ellenõrzött kíséreltre lenne szükség ahhoz, hogy ezt akármilyen bizonyítéknak el lehessen fogadni a testen kívüli aktivitásra.

Szal TKÉ tudatállapotba már kerültem, de hogy ez testenkívüli aktivitást is jelentett azt nem tudnám megmondani.😉))

"Amúgy az nem érv hogy valaki tapasztalta?"

Nem, mert lehet, hogy téved.

"Atyaúristen, akkor mi az érv?"

A kisérlet. Tervezetten elõidézni, megfigyelni és nyilvánosság elé hozni, hogyk kiállja a kétkedõk próbáját stb.
A tudat valószínûleg egyfajta környezetszimuláció az agyban, ami csak bemenetként használja az érzékszerveket, de mûködésének már nem része. Ezért van az, hogy bizonyos érzések, érzelmek a tudat különbözõ szintjein különbözõképpen vannak jelen.

Amikor elhagyja valaki a testét, akkor valószínûleg csak a tudata kevésbé veszi figyelembe bizonyos érzékszervei jelzéseit. Ezért ez a fura érzés.

Vagy enyhébb fokozata az amit akkor észlel mindenki, amikor nem akar semmit sem csinálni csak úgy nézelõdik éberen. Tudatod tiszta, érzékeled a külvilágot, érzéseket kelt benned, de mégsem az érzelmek vezérelnek.

A tudatos álmodás is valószínüleg csak a tudat bekapcsolása az álom folyamán. Nem ördöngõség. Fennáll a lehetõsége, hogy a tudatos álmodás némiképp rontja az alvás hatékonyságát, mert nem zajlik le úgy az álom, mint valamilyen karbantartó folyamat, mint ahogy kéne.
Befejeztem az itteni meddõ vitát.
Még annyit azért hozzáteszek úgy általánosságban, hogy ezzel a "megtapasztalt" TKÉ-vel kapcsolatban is ellentmondások voltak. Ugyanis ha valaki képes látni úgy, hogy elhagyja a testét, akkor miért van szemünk? Miért járnak a vakok fehér bottal?
Ha agy nélkül is tud valaki TKÉ-ben gondolkodni, akkor miért van agyunk? (Ezt korábban már valaki kérdezte). Elhangzott az is, hogy esetleg kiesik az az emlék, ami TKÉ-ben történt vele. Akkor hogyan tud róla itt mesélni?
Van, aki már olyan szinten keveri a tér-idõ-kvantum dolgokat (megspékelve pár panellal), hogy lassan képtelen lesz a következõ adagját megtalálni 😊

Jó nagy lett ez a topic, a hirdetõk elégedetten dörzsölhetik a markukat, igaz, én egyet sem látok közülük 😊

Az összes "testelhagyónak", illetve az azt kipróbálni akaróknak: hazudozzatok szorgalmasan egymásnak, erre én már nem vagyok kíváncsi.

PS: a bizonyítás lehetõsége továbbra is fennáll, de azt majd privát üzenetben jelezze az illetõ, mert már nagyon unom ezt a sok kamut.
"Pusztán bizonyos fogalmakat akartam itt most a helyére tenni. "

Amúgy némi elbeszélést vélek felfedezni itt a topikban. Ha jól látom TKÉ-nek számít az is, ha elhagyom a testem, de nem a fizikai korlátait, hanem csak tudattal, és az is TKÉ ha kilépek testembõl és megnézek valamit. A kettõ elég két kategória. Az utóbbit létezését ahogy látom már kevesebben veszik igazoltnak.
A rendszeres gyalázkodásod még szánalmasabbá tesz. Az önteltséged határtalan.
sz4bolcs
225 😄

NEXUS6:
1. "Nem édesem, de akkor mondjuk kedvesem" - Te buzi vagy? Ilyen megszólítást egy nõtõl szívesen fogadok, de mintha te nem nõ lennél...
2. Leírtam már, hogy milyen bizonyítást fogadok el. Epikurosz gyakorlatilag azt ismételte, amit én is leírtam.
3. "Nos asszem ezt hívják paradoxonnak" - rosszul tudod (ezt is).

Nagyon beégtél. Sajnállak.
Kornan
Igen már látom!
4123? <#pias><#conf><#wow3><#vigyor2>
1:9000.
sz4bolcs
Lehet éppen az a valami hal meg a testbõl a halálunkkor. :-)

NEXUS6
Ha különválsz a testedtõl és nem érzékeled azt, azért az elég kézzelfoghatóan, ha nem is bizonyítja de legalább alátámasztja a test nélküli létezés lehetõségét. Legalább is nálam ez jött le.

sz4bolcs
És hogy lett kézzelfogható a halál utáni létezés lehetõsége?
Nekem is volt ilyen élményem, de egyáltalán nem erõsítette bennem azt a gondolatot, hogy halálom után létezni fogok.

NEXUS6
Nem egy malomban õrlünk! Ha úgy tetszik én sem tudom mit tapasztaltam és soha nem mondtam azt sem, hogy bizonyítékom lenne a fizikai oldalára ennek a jelenségnek.

Azt mondtam, hogy átéltem egy élményt, ami alatt teljes tudati tisztasággal úgy éreztem, hogy a testemtõl különválok. Ha kicsit felpillantassz a cikkre, akkor láthatod hogy tudósbácsiék is éppen ezt vizsgálják. Szal a dolog tudományos vizsgálat tárgyát képezi, így tudományos kategória! Ráadásul reprodukálható!

Ezen a dolgon én sem vagyok hajlandó többet vitatkozni, szal erre vonatkozó kérdést ne tegyél fel többet, köszi!

sz4bolcs
Engem a riadtság fogna el, ha ennyire hangoztatnám ezt a dolgot, és valaki azzal jönne, hogy felírt egy számot, én meg találjam ki.
Ha valaki tényleg annyira biztos benne, bizonyítsa.

NEXUS6
Édesem2
Asszem minekután wanek úrtól érzékeny búcsot vettem rád fogok koncentrálni😉))

Nagyon szépen köszönöm a megtisztelõ bizalmat, de férfiasan bevallom, hogy TKÉ élményeim során max a fürdõszobáig jutottam el. De mivel szerintem ezt a versenyszámot nem távolságra mérik ezért én ezt nem tekíntem egyfajta fogyatékosságnak!😉))

Amúgy én soha nem mondtam hogy távolbalátó szupermédium lennék, csak azt hogy átéltem ezt az élményt. Nem mondom én sem, annak ellenére amit visont szubjektíve nekem jelentett, hogy arra lenne bizonyíték, hogy info szerzésre alkalmas a dolog. Szal a kísérleted mondjuk úgy meghaladja a képességeimet. És ugye végsõ soron, nem is a TKÉ élményét, hanem a távolbóltörténõ info szerzést tesztelné le.

Amúgy most kicsit fel akarom hozni magamat ezen a téren, szal nem 24 órán belül, hanem olyan minimum 1 hónapos idõtartamon belül, lehet hogy vállakoznék valami ilyesmire. Persze nem ártana ha ismernélek, vagy a lakcímedet is tudnám, ha már ilyen kísérletet akarsz tõlem, különben hogy a fenébe találjam meg az íróasztalodat?😉))

"Amúgy az nem érv hogy valaki tapasztalta?" - ki tudja az mit tapasztalt?

Ha fázol, akkor ugye magadra húzol valami ruhát, mivel azt tapasztalod hogy hideg van. Pedig az is lehet hogy 41 fokos lázzal sétálgatsz a délutáni napsütésben.
Önmagában az sem bizonyít semmit ha többen tapasztalják ugyanazt.

sz4bolcs
"Úgy mint maga a testnélküliség érzésének átélése, illetve a tudat fizikai világtól való teljes elszakadása."
A gond nem ezzel van, hanem azzal, hogy láthatólag vannak, akik az életük nagy részét ebben az állapotban töltik.

NEXUS6
1. Nem édesem, de akkor mondjuk kedvesem!😉
2. Akkor hány karakterben kéred a megdönthetetlen bizonyítékokat?
3. A TKÉ számodra nincs bizonyítva, de ha végre vennél egy picinyke kis fáradtságot és utána néznél, akkor tudnád, hogy mint tudatállapot ez elfogadott tudományos kategória, mint ahogy a cikk is ezzel foglalkozik. (tudod a tudósok, akik megpróbálták reprodukálni! Naaa mondd valamit???? LOL) Monnyuk nem baj, mexoktam hogy a kettõt kevered. Amúgy csak nem azért mert az MTA tagja vagy?😉))
Az hogy te magad vagy a környezeted nem tapasztalta az egy dolog. Én is monnyuk néha összefutok a Farkas Bercivel, de azért nem kötök bele, hogy nem hiszem el, hogy valóban kintjárt az ûrben, mert hogy én még nem voltam kint, de még a nagyapám sem!
A nyilvánvaló marhaság addig az, amig valamibe nem mélyedsz bele, tudod kövek nem esnek az égbõl, meg a 60 Km/h feletti sebesség az emberi szervezet számára halálos, mondták a tudósok 1-szer, de aztán megvizsgálták és kiderült, hogy nem úgy van.
"Ha a legkisebb esélyét is látnám annak, hogy a TKÉ van, akkor foglalkoznék a dologgal, vagyis akkor elolvasnék róla valamit. De így?"
Nos asszem ezt hívják paradoxonnak, vagy ördögi kõrnek. Asszem mivel ezzel te magad mondtad ki amit sejtettem, hogy nem vagy hajlandó ebbõl kilépni, és akár 2 szalmaszálat is kersztbetenni, a részemrõl befejeztem a társalgát veled ebben a témában.

A továbbiakban sok egészséget, TKÉ mentes zavartalan éjszakákat, hoszú életet, nyugodt öregkort és gyors fájdalommentes halált, a végén pedig az elmúlás tiszta és megnyugtató érzését kívánom neked!
Pont azt amire vágysz.

sz4bolcs
wanek:
A tapasztalat, amit a testen kívüli élménynek neveznek, létezik. A tudatos álom úgyszintén.
Ebben a mondatban ugye még nem kifogásolsz semmit?

Ne halandzsázz Nexus!
dez is súrolja amúgy.

A TKÉ egy kamu. Leírtam: fantázia van, álom van, de ez nem testenkívüli objektív élmény.

Amúgy van egy tökegyszerû kísérlet (mert ugye a tudományos igazságok bizonyítási módszere a KÍSÉRLET, ezt jól vésd a kis buksiba!):

Te ott vagy a szobádban, vagy szabadban, vagy bárhol, ez nem érdekes. Én most elõveszek egy tollat, és az íróasztalomon lévõ papírra ráírok egy négyjegyû számot... Meg is van,
Visszatettem a papírlapot az asztalra, a számok jól láthatók (nem fordítottam le a lapot, nem takarja semmi).

Most akkor te lépjél ki a testedbõl, és repülj ide hozzám, majd térj vissza a fizikai testedbe, és írd ide be a fórumba a négyjegyû számot.
Kapsz 24 órát!

A számmal kapcsolatban itt nem kérdezõsködhetsz (páros-e, páratlan-e, prímszám-e stb.)

Ha nem sikerül bizonyítanod a TKÉ-t ezzel az egyszerû kísérlettel, akkor sajnos be kell húznod a farkincád, mert kamuztál.

Kara kánként folytatom tanításom.

NEXUS6
Egyben nekem nagyon sokat jelentett, abban hogy kézzelfoghatóvá vált a halál utáni létezés lehetõsége.

Addig persze rengeteget olvastam róla, de mindíg is egyfajta elméleti síkon maradt az egész. Egyrészt volt az élet, amirõl azért van tapasztalat az embernek. Aztán volt a halál, amirõl szerencsére nincs, viszont nyilvánvaló az elkerülhetetlensége, és hogy azt jelenti, hogy a földi élet számára az ember, és az ember számára a földi élet megszûnik létezni. A kérdés az ugye hogy egyénileg, szubjektíve túlélhe-e az ember.

Ez az élmény, tapasztalat szintjén biztosítja azt, hogy amikor errõl gondolkodik az ember, akkor ne csak a mérleg egyik serpenyõjében legyen valami.
Ha valaki azt krdezi, hogy 10 000 tudományos publikációt kérek, vagy egyetlen ilyen tapasztalatot, akkor én gondolkodás nélkül az utóbbit választom, fõleg ezek után.

De úgy tûnik nem vagyunk egyformák, csakhát ugye még biciklizni sem lehet könyvbõl megtanulni, hát akkor még ilyen dolgokat!

sz4bolcs
Valahol olvastam olyan állítást, hogy az az objektív létezõ, amely az azt felfogó tudatosság megszûnése után nem szûnik meg.

Azzal nem értek egyet, hogy tudatos álom repkedõs formájában minden lehetséges lenne, olyan mint ha ez is le lenne korlátozva a fantázia építõköveire. Nem képes mondjuk paradoxonokat feloldani.

wanek: Onnan veszi, hogy álmában tudatosan akarta, mint te amikor ébren tudatosan teszel valamit.

Kicsit vicces, amikor az agyukat csak 20%-ban használó vulgárspiritualisták próbálnak elrugaszkodni a materializmustól, de végül mindig a seggükre pottyannak.

NEXUS6
Ezt mondom én is, nincs ebben semmi tudománytalan, ez valós, megtapasztalható tudatállapot. Az általa kinyerhetõ infó kérdéses, mint ahogy az egész háttere. Mert ugye nem úgy néz ki mintha a tudat maga egy egzakt módon vizsgált, és modellekkel leírt tudományos fogalom lenne!!!

Amúgy, milyen bizonyítékra gondolsz, amit ide be lehet szúrni? 300 oldalas doktori disszertációt statisztikai táblázatokkal?

Amúgy az nem érv hogy valaki tapasztalta?
Atyaúristen, akkor mi az érv?

Ha pl a lucid dreamnál venné a fáradtságot és a linkeket is megnézné, mert szüksége van rá, ui olyan csekély a tudása ebben a tárgyban, akkor pillanatokon belül kiköthetne viszonylag megbízható, tudományos háttérrel rendelkezõ emberek által készített oldalakon.

PL, egy link

"4.4 WHAT QUALIFIES THE LUCIDITY INSTITUTE TO WRITE THIS FAQ?

On the internet, anyone can play "expert", and there are several FAQs on dreaming and lucid dreaming. Which FAQ is authoritative? What qualifies the Lucidity Institute to write this FAQ? Why should readers take its contents any more or less seriously than those of other FAQs? These are all reasonable questions to ask. This FAQ was written by LI staff (primarily Lynne Levitan) and Stephen LaBerge. Dr. LaBerge has had more than 20 years of relevant personal and professional experience, having received his Ph.D. in Psychophysiology from Stanford University for his pioneering laboratory research on lucid dreaming. During the course of his dissertation study he learned to have lucid dreams at will, and has recorded more than a thousand lucid dreams which he has used for personal growth and exploration as described in his books Lucid Dreaming and EWLD. His contributions to lucid dreaming methodology include developing lucid dream induction techniques (e.g., MILD, the counting technique for falling asleep consciously, and early morning napping), the spinning and hand-rubbing technique for stabilizing lucid dreams, and various lucid dream induction devices such as the DreamLight and NovaDreamer. His scientific contributions include using eye-movement signals to prove the reality of lucid dreams, characterizing the basic physiology of lucid dreams (and coining the terms DILD and WILD), and showing through a variety of experiments that lucid dream actions affect the brain (and to a lesser extent the body) as-if they were actually happening. Lynne Levitan has also had many years of personal and professional experience with lucid dreaming and wrote many of the articles in NightLight."

Tudod ez az információ korszaka!😉))

#389-re ment

A többi is csak látszólag magyarázható. Eleve a tudatra sincs mindent megmagyarázó materialista magyarázat... Na persze van materialista magyarázat, de az csak a materialistákat elégíti ki, mert hogy igen hiányos.

Aztán az is egy nagyon nagyon különleges állapot, amikor megszûnik a tér a számodra. Ott vagy a semmiben, de nem mint egy pont az ûrben, hiszen nincs tér. Aztán amikor az idõ is megszûnik, de a tudatod továbbra is "megvan"... Az elmondhatatlan.

Ott a pont.
Én veled tökéletesen egyetértek. Amíg csak szubjektív élményeikrõl beszél vki, addig az csak mese, és semmi újat nem hoz a konyhára.

Bár : hallottam olyan TKÉ-rõl, mely olyan nagy hatással volt az alanyra, minek hatására megváltozott a világképe. Életreszóló élmény volt neki. Ebben én azt találom érdekesnek, hogy bár nem hozott magával kézzelfogható információt, és nincs is tudatában mi zajlott le benne, de valami történt vele.
Szerintetek hol kezdõdik az információ határa?

(Éppen magam is írtam, hogy kétséges a dolog.)

Én arról nem akarom meggyõzni, hogy van-e paranormális úton végbe menõ fizikai információszerzés (clairvoyance, amikor a tudat a fizikai világból szerez információt paranormális úton - nem keverendõ a telepátiával, ami két tudat közötti kapcsolat), mert errõl magam sem vagyok meggyõzõdve. (A telepátiáról igen, lásd amit korábban írtam, de én még errõl sem akarom meggyõzni.) Pusztán bizonyos fogalmakat akartam itt most a helyére tenni.

Mi az egyre rosszabb?

A felfogóképességed szûkössége a fárasztó. Arról beszélek, hogy a TKÉ egy pszichológiai kategória, amibe többminden tartozik. Ez nem vitatott (esetleg te vitatod, az igencsak hiányos ismereteid miatt). Az a vitatott, hogy pl. van-e olyan testelhagyás, amikor paranormális úton fizikai információszerzés történik.

"Egyébként a TKÉ egy kategória, amibe többféle élmény is beletartozik, nem csak a "testem nélkül mászkálok" dolog (ami vagy csak egy érzékcsalódás/halucináció, vagy nem). Úgy mint maga a testnélküliség érzésének átélése, illetve a tudat fizikai világtól való teljes elszakadása. "

Ez utóbbiak simán beleférnek a materialista világképbe. Ami egyedül érdekes a TKÉ-ek közül az az információszerzés a test elhagyásával. A többi magyarázható.
Az, hogy waneket nem tudjátok meggyözni, részben igazolja wanek álláspontját. Wanek nem zárkozott el a dologtól. Egyértelmüen kijelentette, hogy õ nyitott a dolog felé. De ehez meg kéne gyöznötök. Ehez pedig bizonytékokra van szükség. De nem olyan bizonyítékokra, mint hogy "kipróbáltam és mûködik", valami noname szerzõ könyve, Wikipédia, "tudományos háttere van" stb. Ezek nem bizonyítékok. Bizonyíték például a placebo hatásra van. Kisérletek igazolják a létezését és a gyógyszeripar fel is használja a kutatásai során. De például arra, hogy valaki kilép a testébõl és olyan információhoz jut, amit csak így lehet megszerezni, még senki nem mutatot bizonyítékot. Ha létezik a dolog, akkor bizonyítéknak is lennie kell. De ez az amit waneknak még senki nem mutatott. Ezt a problémát fejtegettem korábban én is. Kisérletet hallottam itt, hogy mit kéne csinálni. Ha idõm, kedvem lesz hozzá, akkor próbálgatom. De ettõl függetlenül léteznie kéne bizonyítéknak.
Egyre rosszabb. Siralmas.
"Nos, TKÉ az van" - ismét elfelejtetted leírni, hogy ez csak szerinted van így. A saját elképzeléseidet rendszeresen tényként állítod be. Fárasztó. A felületes olvasó pedig hajlandó lesz elhinni, sõt, akár hivatkozni is rá.
(Utóbbi félmondat arra vonatkozik, amikor mélymeditatív állapotban a tudat számára megszûnik létezni elõször a tér, majd az idõ is. De a kevesebb néha több...)

Sikerült újra megmutatnod, hogy az önteltséged határtalan.
"Ha a legkisebb esélyét is látnám annak, hogy a TKÉ van, akkor foglalkoznék a dologgal, vagyis akkor elolvasnék róla valamit."

Nos, TKÉ az van, csak az a kérdés, van-e paranormális része a dolognak.

Egyébként a TKÉ egy kategória, amibe többféle élmény is beletartozik, nem csak a "testem nélkül mászkálok" dolog (ami vagy csak egy érzékcsalódás/halucináció, vagy nem). Úgy mint maga a testnélküliség érzésének átélése, illetve a tudat fizikai világtól való teljes elszakadása.