dez#368
"Olvastam itt további hangzatosnak tűnő, de szerintem minden alapot nélkülöző megállapításokat a tudat különböző fokairól."
LOLLER. Bagoly mondja...
"A normál tudati állapotot szükségtelen taglalni, aki ezt most elolvassa, az pont normál tudati állapotban van."
Ezen belül is számos különböző állapot van.
" "Tudatalatti" - nos, az elnevezés, és amit értenek alatta, az köszönő viszonyban sincs egymással. Szerintem tudat alattinak azokat az ösztönös dolgokat kell érteni, aminek a tudathoz ugye semmi köze nincs, a születéstől kezdve vannak belénk "drótozva". Amit általában tudat alattinak mondanak, az inkább olyan, mint a passzív szókincs. Tudjuk, hogy mit jelent, de nem aktívan használjuk."
Ennek kb. 1%-a igaz. Azaz 99%-a helytelen. A genetika csak nagyon elnagyoltan kódolja ezeket a dolgokat (már eleve az agy fizikai felépítését is, annak pontos kivitelezése ugyanis az idegsejtekre van bízva [hasonlóan az erekhez], és mellesleg - bizonyos keretek között - egész életünkben változik). A tudatalatti nem kis részben az, amit magad (v. helyetted mások) programoztál bele egész életedben.
"Tudat feletti állapotról nem tudok."
LOL. A tudatalatti és -feletti nem állapotok, hanem működések.
Ettől függetlenül számos különféle tudati állapot van.
"Az tény, hogy vannak tudatmódosító szerek, és ez mind KÉMIA alapon fejti ki a hatását (dez, figyeltél?)"
Ezzel most nagyon újat mondtál. Csak azt felejted el, hogy nem csak szerek vannak.
"de ez sem nem tudat alatti, sem nem tudat feletti állapotnak nem tekinthető, hanem egy mesterségesen összezavart normál tudati állapotnak."
Egyrészt ez így nem igaz, másrészt meg értelmetlenség. :D