FabianTheOne#352
A tudatos álom az amikor tisztában vagy azzal, hogy álmodsz éppen és ezért az álmaidban is tudatosan dönthetsz, és mivel az álmokban minden lehetséges, ezért eléggé szórakoztatóak lehetnek az ilyen helyzetek...
Amúgy elég könnyen el lehet érni ezt az állapotot: nekem pl. 6:00kor kell kelnem a melóhoz, de az órát felhúzom 5:00re, 5:30ra és 6:00ra, az első két csörgetésnél lenyomom és ilyen félálom szerűségben maradok, mire a 2.csengetés következik, már valószínű vissza is aludtam, de akkor megint kelek és 6kor meg végleg felkelek.
Ami fontos ilyenkor, hogy vagy írjuk le, vagy csak gondolkozzunk (intenzíven) az álmunkon, különben már a reggeli hugyozás közben elfelejtjük :)
wanek: nincs igazad, a tudatalatti sokkal, de SOKKAL több az ösztönnél! Ebben amúgy az a legjobb (és legédesebb :)), hogy ezt már évekkel ezelőtt bizonyították...a mai tudományos és hivatalos álláspont szerint, pedig a tudatalattinak olyan képességei(pl. villámolvasás, hogy csak egyet említsek...be lehet fizetni kurzusra is, de ettől még 'hazudhatnak' :P) vannak, amik felülmúlják a képzeletünket...
és ez bizony HIVATALOS és TUDOMÁNYOSAN megalapozott :D
Nézzél csak utána a google-n a tudatalattinak, mert a Te tudásod róla, kb. 2 évszázaddal ezelőtti, viccen és sértegetésen kívül...
Csak hogy tisztázzuk: ami belénk van drótozva az az ösztön, Te gyk. azt mondtad, hogy a tudatalatti és az ösztön egy és ugyanaz...
Google-be néhány kulcsszó: C.G Jung, Freud, pszichológia, tudatalatti :)
BTW: Az előző kommentemet sajnos nem tudtam befejezni, de amit ki akartam hozni belőle, hogy:
Amit kizártok az életetekből, amire azt mondjátok, hogy ez lehetetlen, hogy ilyen nincs, azt a büdös életbe nem fogjátok megtapasztalni, mert korlátozzátok magatokat a hiedelmeitekkel. Én már nem akarok senkinek bizonyítani, rájöttem, hogy nincs értelme és előbb rokkanok bele, mint hogy egy materialistát(pl) meggyőzzek az igazamról...és ez így van rendjén!
Valaki eccerűen még nem áll készen az ilyen dolgokra, ez nem azt jelenti, hogy hülye, hanem azt, hogy nem akarja a változást, fél az ismeretlentől, a változástól és EZ egy tökéletesen emberi vonás, nincs ezzel semmi probléma...
A probléma ott kezdődik, amikor LÁTATLANBA, ALAP nélkül azt mondja, -úgy, mintha le lenne írva a bibliában- hogy 'ilyen márpedig nincs'.
Én nem azt kérem, hogy higgyetek nekem, hanem azt, hogy NE tartsátok a dolgot lehetetlennek, inkább címkézzétek fel így: 'hiszem, ha látom' vagy 'lehetséges, de nem biztos'. Ezzel csak bővítitek a saját világotokat: ha több van, az még mindig jobb, mintha kevés, legfeljebb szortíroztok, ha megbizonyosodtatok az ellenkezőjéről.
Sokkal több hatalma van az embernek, mint hinnétek! Az agyunk teljes kapacitásából még most is csak MAX 20%ot használunk ki tudatosan. Akkor miért csodálkoztok, ha néha előkerül egy olyan, aki kicsit többet tud, mint a többiek?
Evolóció, ezt így hívják...csak akik hátul vannak, azok inkább visszafele húznák azokat, akik elől törik az utat...