482
-
dez #362 Ó, mamám, annyi téves információ hangzott el az utóbbi 100 hsz-ben (is), hogy már neki sem állok kiigazítani. :P -
Epikurosz #361 Elszaladt veled a ló I. Fábián.
Az, hogy az agy hány %-át használjuk ki, ez régi téma, lezavartuk már itt, és akkor sem sikerült megtalálni azt a baromarcút, aki ezt a nagy marhaságot - mármint, hogy agyunk felét sem használjuk ki - elhintette.
Ha csak az agyad 20%-át használnád ki, az szépen elsorvadna, és maholnap olyan kicsi agyad lenne, mint egy teniszlabda.
Annyira dühös vagyok ennek a városi legendának a szerzőjére :-(
A másik személyes élmény:
Az álmodás folyamata valamelyest tudatosítható, ezt elfogadom.
Amit én elértem:
1. Tudom magamban tudatosítani, hogy ez csak egy álom, és ha eldurvulnak a dolgok, akkor - nem könnyen ugyan, de - képes vagyok felébreszteni magam. Illetve voltam, mert amióta kényelmes párnát vettem (kicsi, a régi egy nagy, ún. ortopédpárna volt, amely tönkretette az éjszakáimat! Ne higgy az ortopédpárnákban!) azóta nem nagyon van ilyen, gondolom fulladásos állapot miatti álmom.
2. Én is kora reggel fel szoktam ébredni, majd visszaalszom, és ráhúzok még egy-két órácskát. Nos, ha épp egy ronda álomból ébredtem, akkor a ráadás idején egy másik, kellemesebb forgatókönyvet álmodok végig, így amikor felkelek a teához/kávéhoz, már minden rózsaszín. :-)
Na, szóval vannak ilyen érdekességek, de ezek mind része a szokványos emberi életműködésnek, nincs benne semmi különös, semmi TKÉ. -
wanek #360 MEGALOL! TKÉ közben moderátornak képzelted magad? -
wanek #359 "ha eléd állna valaki és felszállna a levegőbe, akkor sem hinnéd el" - tudod, mit? Mutasd ezt be nekem. De amíg erre képtelen vagy, addig ilyen bárgyú érvekkel ne gyere. LOL! -
szivar #358 "mindig is sejtettem, hogy az sg-re az x-men figurák képességeit magasan leköröző emberkék írogatnak"
Nekem is feltűnt. Főleg hülyegyerekek, szellemileg rokkantak és hazugok. Akik ráadásul mind... Á, inkább nem is írom le hogy mire is gondoltam. -
FabianTheOne #357 Az az igazság, hogy a gyerekednek sem elég, ha megmondod 2+2 az 4. El kell neki magyarázni, hogy mik azok a számok, mi az az összeadás, és miért lesz két 2esből 4...
wanek: ebben a példában Te vagy a gyerek, aki próbálja megérteni a dolgokat, de még akkor sem vagy képes erre, ha alapvető, számodra is hozzáférhető/tapasztalható információt adok...ilyenkor szokták mondani, hogy nem akarásnak nyögés a vége.
De -bár lehet, h Téged meglep- vannak itt olyanok is, akiknek elég azt mondani, hogy 2+2=4 és tökéletesen értik. Ők azok, akiket zavarsz... -
FabianTheOne #356 wanek: igazából meg sem próbálsz elvonatkoztatni...amikor bizonyítható és logikus dolgokkal próbálok érvelni, nem csak 'bele beszélek a levegőbe' akkor egyből sértegetsz...ha eléd állna valaki és felszállna a levegőbe, akkor sem hinnéd el és megmagyaráznád, hogy biztos a légáramlatok vitték fel...
Kezdem azt hinni, hogy Te csak flame-elni jársz ide...pls hagyd az embereket beszélgetni... -
wanek #355 Szánalmas. -
wanek #354 Hát egyetlen Fábián, te is mehetnél a gagyitévékbe. -
Naccerű volt! Gratula!
Látom olyan mélyre tudsz merülni, hogy Búvár Kund hozzád képest egy kacsás úszógumival pancsikoló kislány a strandról!
Csak újfent javasolni tudom, hogy kiváló merülőképességedet inkább a lelked mélységeinek feltárására kéne használnod, mint arra hogy másokat pocskondiázol! A módszert megadtam,arra kéne elindulni. Bár valszeg hányzik belőled 2 fontos dolog, ahhoz hogy bámit is elérj, a kitartás és a bátorság.
Tudod marha könnyű itt a fórumba beirogatni és más felmenőit emlegetni, de kíváncsi vagyok hogy mi lenne a pelusban, ha hasonló élményben lenne részed mint amiben néhányunknak volt. -
FabianTheOne #352 A tudatos álom az amikor tisztában vagy azzal, hogy álmodsz éppen és ezért az álmaidban is tudatosan dönthetsz, és mivel az álmokban minden lehetséges, ezért eléggé szórakoztatóak lehetnek az ilyen helyzetek...
Amúgy elég könnyen el lehet érni ezt az állapotot: nekem pl. 6:00kor kell kelnem a melóhoz, de az órát felhúzom 5:00re, 5:30ra és 6:00ra, az első két csörgetésnél lenyomom és ilyen félálom szerűségben maradok, mire a 2.csengetés következik, már valószínű vissza is aludtam, de akkor megint kelek és 6kor meg végleg felkelek.
Ami fontos ilyenkor, hogy vagy írjuk le, vagy csak gondolkozzunk (intenzíven) az álmunkon, különben már a reggeli hugyozás közben elfelejtjük :)
wanek: nincs igazad, a tudatalatti sokkal, de SOKKAL több az ösztönnél! Ebben amúgy az a legjobb (és legédesebb :)), hogy ezt már évekkel ezelőtt bizonyították...a mai tudományos és hivatalos álláspont szerint, pedig a tudatalattinak olyan képességei(pl. villámolvasás, hogy csak egyet említsek...be lehet fizetni kurzusra is, de ettől még 'hazudhatnak' :P) vannak, amik felülmúlják a képzeletünket...
és ez bizony HIVATALOS és TUDOMÁNYOSAN megalapozott :D
Nézzél csak utána a google-n a tudatalattinak, mert a Te tudásod róla, kb. 2 évszázaddal ezelőtti, viccen és sértegetésen kívül...
Csak hogy tisztázzuk: ami belénk van drótozva az az ösztön, Te gyk. azt mondtad, hogy a tudatalatti és az ösztön egy és ugyanaz...
Google-be néhány kulcsszó: C.G Jung, Freud, pszichológia, tudatalatti :)
BTW: Az előző kommentemet sajnos nem tudtam befejezni, de amit ki akartam hozni belőle, hogy:
Amit kizártok az életetekből, amire azt mondjátok, hogy ez lehetetlen, hogy ilyen nincs, azt a büdös életbe nem fogjátok megtapasztalni, mert korlátozzátok magatokat a hiedelmeitekkel. Én már nem akarok senkinek bizonyítani, rájöttem, hogy nincs értelme és előbb rokkanok bele, mint hogy egy materialistát(pl) meggyőzzek az igazamról...és ez így van rendjén!
Valaki eccerűen még nem áll készen az ilyen dolgokra, ez nem azt jelenti, hogy hülye, hanem azt, hogy nem akarja a változást, fél az ismeretlentől, a változástól és EZ egy tökéletesen emberi vonás, nincs ezzel semmi probléma...
A probléma ott kezdődik, amikor LÁTATLANBA, ALAP nélkül azt mondja, -úgy, mintha le lenne írva a bibliában- hogy 'ilyen márpedig nincs'.
Én nem azt kérem, hogy higgyetek nekem, hanem azt, hogy NE tartsátok a dolgot lehetetlennek, inkább címkézzétek fel így: 'hiszem, ha látom' vagy 'lehetséges, de nem biztos'. Ezzel csak bővítitek a saját világotokat: ha több van, az még mindig jobb, mintha kevés, legfeljebb szortíroztok, ha megbizonyosodtatok az ellenkezőjéről.
Sokkal több hatalma van az embernek, mint hinnétek! Az agyunk teljes kapacitásából még most is csak MAX 20%ot használunk ki tudatosan. Akkor miért csodálkoztok, ha néha előkerül egy olyan, aki kicsit többet tud, mint a többiek?
Evolóció, ezt így hívják...csak akik hátul vannak, azok inkább visszafele húznák azokat, akik elől törik az utat...
Peace
-
wanek #351 Téged biztosan nagy előszeretettel alkalmaznának olyan megaratyi tévékben, mint a Zenit, vagy a BpTv. Ilyen fazonok ott tűnnek fel, és ott próbálják hülyíteni a népet. Láthatók ott távgyógyítók, "táltosok", "boszorkányok", jósok, meg a parajelenségeket nagyon komoly arccal magyarázók. Szélhámos csaló mindegyik, nem is értem, hogy miért lehetnek szabadlábon.
Ha te tényleg komolyan is gondolod, amiket leírsz, nem pedig csak hülyíted itt a palimadarakat, akkor vigyázz, nehogy egyszer elszaladjon veled a ló, mert különben jól meg kell nézned, hogy mikor hajolsz le szappanért -
wanek #350 "De nem mindig. Van amikor dönthetsz az akaratod szerint. Az hogy ez még nem fordult elő veled, az nem azt jelenti hogy nem is fog, és azt sem hogy nem is lehetséges." - mindig is sejtettem, hogy az sg-re az x-men figurák képességeit magasan leköröző emberkék írogatnak -
szivar #349 "honnan veszed, hogy ezt az álmodban tudatosan akartad?"
Realtime is így akarnám. Az életben nem kerülnék valami rohadt magas izé tetejére megfelelő biztosítás nélkül (lsd.:ejtőernyő, kötél, halhatatlanság,stb:) ). Ez a gondolkodásmód meg úgy tűnik tükröződik álmaimban is.
"Teljesen passzív "nézője" vagy a dolgoknak."
Néha igen. De nem mindig. Van amikor dönthetsz az akaratod szerint. Az hogy ez még nem fordult elő veled, az nem azt jelenti hogy nem is fog, és azt sem hogy nem is lehetséges. -
Hát Öregem eccerűen hihetetlen vagy!!! Halványlila segésdfogalmad nincs ezekről a dolgokról de akkora arczal beírogatsz ide mint az IFA-ponyva!
Nem veszed észre hogy egy mamut vagy a porcelánboltban, egy őskövület, akit már 20 éve is feltűnően konzervatívnak tartottak volna a nézeteiért? Nehogy te sajnálj már engem!
-
wanek #347 "Mostanában ha zuhanok, akkor álmodok hozzá egy ejtőernyőt, ha nem sikerül, akkor megpróbálok talpra érkezni" - honnan veszed, hogy ezt az álmodban tudatosan akartad? Szerintem az álom olyan, mint egy film. Teljesen passzív "nézője" vagy a dolgoknak. -
wanek #346 Zavarosban halászol. Szerintem te maximálisan meg vagy vezetve. Elolvastad pár szélhámosnak a könyvét, és beképzeled magadnak, hogy ezek mind igazak is. Most már sajnállak is, hidd el. -
szivar #345 Én nem tudom hogy mi is lehet az a tudatos álom, de azt tudom hogy régebben volt ezeregymillió álmom, amikor zuhantam valahonnan lefele, és rohadt szar volt erre ébredni. Mostanában ha zuhanok, akkor álmodok hozzá egy ejtőernyőt, ha nem sikerül, akkor megpróbálok talpra érkezni. Ha ez sem sikerül, akkor csattanok egy jókorát álmomban, de ez már nem érint szarul, álmodom tovább a baromságokat.
Szerintem valami olyasmi lehet az értelme a tudatos álmodásnak, hogy álmodban nem csak 'úgy' történnek a dolgok, hanem aktív részese lehetsz, tudatosan eldöntve hogy mit is teszel az adott szituációban. Ebben semmi misztifikáció nincsen. Az emberi agy már csak ilyen érdekes jószág.
-
wanek #344 Olvastam itt további hangzatosnak tűnő, de szerintem minden alapot nélkülöző megállapításokat a tudat különböző fokairól.
A normál tudati állapotot szükségtelen taglalni, aki ezt most elolvassa, az pont normál tudati állapotban van.
"Tudatalatti" - nos, az elnevezés, és amit értenek alatta, az köszönő viszonyban sincs egymással. Szerintem tudat alattinak azokat az ösztönös dolgokat kell érteni, aminek a tudathoz ugye semmi köze nincs, a születéstől kezdve vannak belénk "drótozva". Amit általában tudat alattinak mondanak, az inkább olyan, mint a passzív szókincs. Tudjuk, hogy mit jelent, de nem aktívan használjuk.
Tudat feletti állapotról nem tudok.
Az tény, hogy vannak tudatmódosító szerek, és ez mind KÉMIA alapon fejti ki a hatását (dez, figyeltél?), de ez sem nem tudat alatti, sem nem tudat feletti állapotnak nem tekinthető, hanem egy mesterségesen összezavart normál tudati állapotnak. -
A tudatos álom az a te nézőpontodból egy olyan dolog, ami miatt másokat le lehet hazugoznod, szal érdemes vele foglalkoznod!;) -
Ha nagy általánosságban nézzük, nem stimmel.
Hogy ez csak amiatt van mert megváltozott az érzékelés, vagy mert valóban vannak különbségek az nem eldöntött.
Az élményre viszont jellemző egy eszméletlen koncentrált, logikus, tiszta tudatállapot, ami soxor tisztább, int a hétköznapi tudatod.
Azt lehet mondani, hogy a tudatos álom úgy viszonyul az álomhoz, mint a TKÉ tudatállapota a tudatos álomhoz, pl abban a tekíntetben, hogy mennyire tiszta a fejed vagy mennyire vagy tudatában a környezetednek.
Ehhez képest a TKÉ alatt a környezet enyhén szólva is furcsa, bár az ember automatikusan a lakókörnyezetével azonosítja. -
wanek #341 Tudatos álom? Azt eszik, vagy isszák? Mitől tudatos? Valamiről nagyon lemaradhattam.
Én, ha álmodok, akkor három lehetőség van:
- jó/szép/kellemes álom
- rossz/rémálom
- teljesen lényegtelen/közömbös álom -
"a saját asztráltested, ami kilép, vagy ami az álmokban te vagy"
Én álmodtam már olyat(többször is), hogy néztem magam a tükörben, és _még távolról sem_ hasonlítottam a valóságos önmagamra, és az volt a furcsa, hogy ez, abban a helyzetben fel sem tűnt. Csak mikor felébredtem tudatosult, hogy az az arc, amit a tükörben láttam, gyakorlatilag teljesen ismeretlen...
"és van, amin itt most megy a vita: az amikor a fizikai világban létezel az asztráltesteddel..."
Messze nem vagyok benne biztos, hogy az _tényleg_ a fizikai világ. Szerintem az is csak az agy által leképezett "virtuális" tér, amiről azt hisszük, hogy a valóság. Pedig csak egy nagyon jól sikerült másolata. Persze majd ha sikerül kilépni a testemből, megnézem a szomszéd személyigazolvány számát, és passzol, akkor talán majd elgondolkozom a dolog valóságtartalmán. De azt sem tudom megmondani, hogy az apróbb részletek egyeznek-e az ilyen félálomban nézelődéskor, vagy csak általánosságban a szoba stimmel. Végülis ezt a legegyszerűbb leellenőrizni. Ha nem stimmel, akkor probléma megoldva.
Bár ha azt mondod, hogy nem lehet fókuszálni a tekintetet egy pontra, mert akkor felébredek, akkor ezzel sem lehet mit kezdeni, mert ha valamit jobban meg akarok nézni, akkor borul az egész. -
"tudtam én, hogy végül a szómágiával fog próbálkozni."
Höhöhö... és ha tudnád, hogy ezenkívül még hány kifejezést használnak ennek a dolognak a megnevezésére!;) Csak nézd meg a wikipédia idevonatkozó részét!
Amúgy nagyon szépeket írsz az emberi képzeletről, és végül is egyet is értek vele. De TKÉ mint különleges tudatállapot igen is létezik. Ezzel nem azt mondom, hogy ez valóban a fizikai test elhagyása, meg találkozás halottak szellemivel meg ilyenek. A hozzá kapcsolódó dolgok némelyikét én is belemagyarázásnak tartom, mert a dolog eszméletlenül összetett és lehetőséget ad rá, és mert a dolgot tudományos szinten elég kevésbé vizsgálják!
Megpróbálhatod persze beilleszteni azokba a dolgokba, amiket eddigi életed során tapasztaltál: képzelet, álom meg ilyenek. De ez a pszichológiai jelenség akkor is ezektől eltérő, és ezt nem azért mondom, mert így olvastam, vagy mert így gondolom, hanem mert úgy tapasztaltam.
De ezt nem fogom tudni neked bebizonyítani, mert ha még mondjuk életedben nem rugtál be akkor szerinted hogyan fogom neked bebizonyítani a neten keresztül, hogy van ilyen tudatállapot???;))) -
FabianTheOne #338 dronk Zero: ilyen velem is volt már, kilépni még nekem sem sikerült...
BTW: Ezek a dolgok csak szubjektíven működnek...nincs más mód megbizonyosodni ezekről, csak úgy, ha te tapasztalod...csak az ajtót lehet megmutatni, belépni nem lehet helyetted...
Ha belegondoltok, a valóság is szubjektív: pl. (tegyük fel) a tibeti szerzetes életében nem hallott TV-ről, nem is tudja, hogy létezik..innentől fogva az ő valóságában nincs eccerűen TV...pedig TV az ugye létezik, mert nekünk van, tudunk róla, használjuk...de ha odamennénk a szerzeteshez és előállnánk neki azzal, hogy van otthon egy dobozunk, amiben mozog a kép, hülyének nézne minket...
Azt hiszem ez eléggé hasonlatos példa arra, ami itt történik a fórumban...az egyetlen különbség, hogy a TV-t el tudjuk vinni neki és megmutathatjuk. DE. Mint fentebb leírtam, a TKÉ és társai mind szubjektív élmények...a saját asztráltested, ami kilép, vagy ami az álmokban te vagy, az bizony fizikailag nem látható...és akkor itt felfigyelhettek arra, hogy igen, mindenki átélt már TKÉ-t, amikor álmodik!
Az álmokat (amikor nem tudatosan álmodsz) teljesen valóságnak fogod fel, nincs ágyad, nem a házadban vagy, hanem egy másik valóságban, amit akkor tényleg(!!!) valóságként élsz meg.
Akkor jössz rá, hogy nem az volt, mikor felkelsz. Tehát, kijelenthetjük, hogy ez biza a TKÉ egy formája.
Van a többi, amikor tudatosan, de nem a fizikai világban mozogsz(pl. a tudatos álom)
és van, amin itt most megy a vita: az amikor a fizikai világban létezel az asztráltesteddel...ezt talán a legnehezebb összehozni, és ha ki is sikerül lépned, akkor is kellő gyakorlás nélkül, mikor visszatérsz a testedbe, elfelejted, mint az álmaid legtöbbségét (mert ugye az bizonyított tény, hogy az ember az alvása egyharmadát MINDIG álmodással tölti, csak nem mindig emléxik rá)...
Huhh...kisregény...egyelőre ennyi :D
Peace -
Hm. Ültem a buszon, gondolkoztam a témáról. Eszembe jutott, hogy velem is történt már hasonló, nem is egyszer. Közvetlenül elalvás előtt -elég ritkán- teljesen tisztában vagyok a környezetemmel. A szemem csukva, általában hanyatt fekszem, és mégis, mintha látnám a szobát körülöttem. Körül tudok nézni. Már eléggé félálomban vagyok, de a tudatom tiszta. A leírásaitok alapján, miontha egy testen belüli TKÉ lenne. Kilépni még nem próbáltam a testemből, de a legközelebb kipróbálom, ha eszembe jut...
Ezt az egészet egyébként simán valami félálomnak tekintettem eddig, meg sem fordult a fejemben, hogy bármiféle természetfeletti vonatkozása lenne.
Viszont ha esetleg sikerül is kilépni a testemből, csak akkor fogom elfogadni a dolgot, ha tényleg sikerül valami olyan információt szereznem, amit sehogy máshogy nem tudhatok. Mondjuk átnézek a szomszédhoz. -
wanek #336 Ez az "átteleportálom a tudatot" kicsit misztikusan hangzik, de az viszont tény, hogy az emberek már most is képesek - igaz, segédeszközökkel - úgy információt cserélni, amire a puszta emberi mivoltuk által nem lennének képesek. Ugyebár ha én tudatni akarok a közelemben lévő másik emberrel valamit, azt kimondom/leírom. Ha a másik ember nincs a közvetlen környezetemben, akkor erre képtelen lennék. De mivel van telefon, internet, stb., így mégis meg tudom tenni.
Az emberi képzelőerő az agy egy igen fontos képessége. Ez segítette elő a fejlődést, de - sajnos - egyben hátráltatta is. Mind a technikai, stb. fejlődés, mind a vallások és sarlatánok, stb. létrejötte nem ment volna a képzelőerő nélkül. Ugye mindenki el tudja dönteni, hogy a "sajnos" mire vonatkozott.
Mivel a képzelőerő pro és kontra az ember egyik képessége, a helyes arányt a mérlegelési képesség tudja jól kontrollálni. Ez a képesség ugyanúgy tanulható, mint bármi más, de az életkorral együtt spontán is fejlődik, viszont meghatározóan a tapasztalatok és a megszerzett tudás hat rá a legerősebben. A társadalmi és viselkedési normáknak megfelelően az ember a döntési helyzetekben mindig mérlegel, és ennek a képességének a foka határozza meg a döntés milyenségét. -
Ja, még annyit tennék hozzá, hogy nem zárkózom el a témától, érdekelne az igazság, és szórakoztat az téma. De bemondásra nem fogok elhinni semmit senkitől. Ahhoz nekem is tapasztalnom vagy reprodukálnom kellene a dolgot. -
Hát, dez, az a helyzet, hogy a materializmusra tökéletesen illik Churchill mondása a demokráciáról.
"A materializmus a legrosszabb filozófia, leszámítva az összes többit, amit megpróbálnak az ember torkán lenyomni." - Zero.
Írjátok fel, még egyszer híres mondás lesz belőle! :P :)
(Materializmuson _nem_ a kétszáz évvel ezelőtti állapotát értem, amit mindig a számba akarsz adni.)
Az leginkább a baj, hogy te sem tudsz sokkal többet a tudatról, csak ködösítesz. Vannak elképzeléseid neked is, tolod az arcunkba (mint mi a materializmust), de közben felmutatni gyakorlatilag semmit nem tudsz, ami alátámasztaná a teóriádat. (Ha igen, kérlek tedd meg! Szubjektív élmények nem érnek!)
Az az egésszel a gond, hogy az emberiség többezer éve feltételezi ezeket e dolgokat, de még a legalapvetőbb dolgokban sem tudnak közös nevezőre jutni. A lélek most vándorol, és újjászületik, vagy felmegy a mennybe/le a pokolba, aztáűn vakargatja a tökét az örökkévalóságig? A testünkben van ez a lélek, vagy nanocsövekkel rádiózik vele az agyunk?
Mivel technikai eszközökkel nem függ össze a spiritualizmus, így az eltelt párezer évben ennek a kutatásnak a terén fejlődés nem történt. Az emberiségnek bőven lett volna ideje arra, hogy valami konszenzusra jusson ezekben a dolgokban, de ahány kultúra, annyiféle magyarázat.
Ahány ember, annyiféle spirituális elképzelés a világról. És van jónéhány, ami nyilvánvalóan, első ránézésre átverés. Abban viszont mindegyik egyezik, hogy leellenőrizhetetlenek az állításai.
Az embereket az egyházak több ezer éve lehúzzák, kizsákmányolják, a pénzükből és a munkájukból hatalmas vagyonokat halmoznak fel, mindezt a spirituális útmutatás fejében. És mindegyik azt állítja, hogy az ő meglátása a helyes, és a többi (meg a materializmus) hibás.
Ezek után mégis, hogyan várod el, hogy akár egy pillanatra is komolyan vegyem egy önjelölt prófétácska állításait? -
Te valamit nagyon benéztél!;)
Valakivel összetévesztessz!
Rád akarok valamit tukmálni? Ezredszer is leírom NEM akarok neked semmit sem bizonyítani. Van egy módszer, ami működik. Ha akarod kipróbálod ha akarod nem. Nem mondtam hogy ha ezt megcsinálod, akkor a 10 előző életedre visszamenőleg kigyógyulsz minden testi és lelki bajodból, protalan lesz a lakásod, a kajád tele lesz vitaminokkal és kifényesedik a macskád szőre.;)))
-
dez #332 Izé, amit a tudat kivont infóként való továbbításáról írtál, abból máris lejön, hogy valamit nagyon nem látsz a tudattal kapcsolatban, talán mert materialista vagy. Nos, te, wanek, és néhányan mások, meg a materializmust próbáljátok eladni. Mit eladni... Másokra kényszeríteni. -
Epikurosz #331 "asztrális projekció "
Hogy micsoda???
tudtam én, hogy végül a szómágiával fog próbálkozni.
Különben a súlyemelős hasonlatodra kussoltam, mert nem jutott eszembe jó replika, de waneknek volt erre ötlete, jajdejó! :-)
Na, szóval, ha te felemeled a 100 kilós súlyt, akkor én is bevállalom, hogy gyakorlok ma 20, holnap 25 stb. kilóval.
TKÉ. Kamu. Nincs illyen, illetve annyi mégis van, hogy: .... és most fogom mondani a LÉNYEGET, TESSÉK NAGYON FIGYELNI!!!
Az embernek van tudata, ezt már tudjuk, és ennek egyik megnyilvánulási formája a KÉPZELŐERŐ, a FANTÁZIA.
Ez akkora egy csodálatos dolog, vagyis képesség, hogy bele lehet borzongani, ha belegondol az ember.
Persze vannak túlburjánzásai is, nevezetesen azok az eszmék, amelyeket te itt próbálsz...eladni.
Mert, a fene egye meg, tényleg el tudom képzelni, hogy kilépek a testemből, lebegek, szállok, visszamegyek az időben, meggyógyulok a rákból, stb. stb. A képzelőERŐ pedig tényleg nagy esély az embernek: el tudom képzelni, hogy a rettegett farkast egy baltával agyon tudpm verni, és TERVet készítek, és követem, és leütöm és megnyúzom. Hát, így lesz a képzeletből szőrmebunda. Hát nem csodálatos? És így lesz barlangrajz, és ház, és autó, és mikroszkóp, és zene és Coca-Cola light.
A csapda ott van, amikor egyesek túlértékelik a képességeiket, és ilyen TKÉ-kről kezdenek hadoválni.
És hivatkoznak régi kételyekre, és t.képpen joggal: Ikarusz álma ugyan nem valósult meg, sem Michelangelóé vagy Vincié és másoké, de végülis repülünk, ha nem is sasszárnyakkal.
Nos, ez a TKÉ esetleg úgy megvalósulhat, hogy eljutunk arra a szintre, amikor az emberi tudatot, az agy által tárolt infókat ki tudjuk vonni, és át tudjuk mondjuk teleportálni egy lézer- vagy más energianyalábbal egy másik csillagra. Hát ez tényleg testen kívüli élmény.
Amit te itt hangoztatsz, az persze csak távoli rokonságban van ezzel a lehetséges jövőbeni performansszal, de a megvalósítását igazából nem segíti elő.
-
Nem tudom, néha úgy érzem, hogy wanek tartja földön az embereket, nehogy elszálljanak, illetve a csakráikból nehogy szétáradjanak. :-))
Na azért nélküle se változnának meg a természeti törvények, mert feltételezem nem mindenki a valláspatológia osztályról ír ide. -
wanek #329 Szerintem rossz helyen próbálkozol (bár ki tudja, elég sok marhaságról cikkeznek itt).
Szóval a kamu dumád valahogy arra emlékeztet, amikor a jelentéktelenebb ratyi kereskedelmi tévékben beül a távgyógyító, és - természetesen emelt díjas hívás esetén - azt próbálja elhitetni, hogy ő igenis a "bioenergiájával", vagy mi a lófenével meggyógyítja a betelefonálót. Mindig akad pár hülye, aki telefonál. Szóval az ilyen műveletlen, tanulatlan, csodaváró szerencsétleneknél biztosan sikerrel jársz, nálam nem.
Ismét csak magadat ismételgetve mellébeszélsz. Semmi újat nem tudtál mondani, így a további, veled való vitának nem látom értelmét. -
Te valami hitelesítő intézet vagy, vagy hatóság?;)
Csak az számít asztrális projekciónak, amire te ranyomod a pöcsét?
Te beszélsz mellé, én megmondtam, hogy mit tudok, te meg jösz ezzel a "mátyáskirály és a parasztlány" dumával! Nem akarom neked bebizonyítani, hogy az asztrális projekció valóban használható-e a fizikai valóságból történő adatok kinyerésére!!! És tudod miért, mert marha macerás! Én nem erről beszélek!
Azt mondom, hogy ez létezik, ez a jelenség!
Ha téged annyira érdekel a téma, akkor kísérletezgess magad, én elmondtam hogyan kell csinálni!
Istenem, hát de nehéz a felfogásod, na!;) -
tpeterr #327 Nem bedőlés az szerintem, ha kipróbálja az ember amit mond NEXUS6. Bedőlés inkább az lenne, ha mindenféle próba nélkül elhinném amit ír. Mint már írtam, én is kételkedek ebben, azért próbálom ki. Kísérletezgetni nem árt (kevesebbek, hülyébbek nem leszünk), eredménye mindenképpen lesz. Ha csak nem jön össze a dolog, akkor arról bizonyosodhatunk meg, hogy tényleg nincs ilyen, ha összejön, akkor meg arról, hogy tényleg van ilyen. Én személyszerint kb. 1 hónapig próbálkozok majd, és majd csak azután foglalok állást véglegesen a dologban. -
wanek #326 Már megint mellébeszélsz. Leírtam már, hogy miképpen tudnád bizonyítani. De te ezt nem tudod megtenni, csak kamuzol. És nem azért nem tudod megtenni, mert nem akarod, hanem mert képtelen vagy rá, és ezt azzal próbálod elkendőzni, hogy csupán te nem akarod bizonyítani. Már írtam valami hasonló példát is. Ha én azt állítanám, hogy helyből 5 méter magasra tudok ugrani, valószínűleg kételkednél. Ha azt mondanád, hogy bizonyítsam be, és én erre azt, hogy nem akarom bebizonyítani, próbálgasd, gyakorold, majd biztos neked is sikerül. Nekiállnál gyakorolni? Ugye, hogy nem.
Látod, voltak akik bedőltek neked, nekik sem sikerült. Én meg már rég nem dőlök be ilyen marhaságoknak.
Persze vannak agyilag sérült emberek, akik képtelenek szétválasztani a valóságot a képzelgéseiktől. Ha erre valami tudatmódosítóval rásegítenek, akkor meg pláne. Jó példa erre az alkoholizmus végső stádiumában lévők (a tudatuk már leépült), akik bogarakat vizionálnak. Elmegyógyintézetekben még kacifántosabb esetek is vannak... -
Egy szubjektív dolgot, amit a tudomány úgy nagyjából még el sem ismer te hogyan bizonyítanál?
Te itt már rögtön, az elejétől nem azt vitatod, hogy létezik az OBE, hanem egyből neki támadsz a másiknak. Tudod a középkorban volt az, hogy aki nem tudta bebizonyítani, hogy ártatlan/hogy nem eretnek, azt már is elégették.
Azért manapság mindenkit megillet az ártatlanság vélelme.
Ha aztmondom, hogy ha becsukod a szemed, akkor sötétséget látsz, azt csak úgy tudom neked bebizonyítani, ha ráveszlek hogy csukd be a szemed!;) -
wanek #324 Tudod, kaptam én már tőle hideget-meleget, úgyhogy ez a tisztelet dolog itt nem játszik. Egyébként pedig a hazug titulust azért kapta, mert nem tudta az állítását igazolni/bizonyítani. Mellesleg nem azért nem tudta az állítását igazolni, mert nem akarja (ez csak rossz duma), hanem azért, mert KÉPTELEN rá. -
Kételkedni én is kételkedem. Tök hihetetlen, de emléxem rá, átéltem, tudom hogy így volt. Nem tudom mit jelent, mennyire "valós", Lehet, hogy amíg a normál álom, a jobb agyfélteke egyfajta éjszakai aktivitása, amíg a bal alszik, addig a TKÉ meg fordítva. Nem tudom. Senki sem tudja.
Azt viszont tudom, hogy átéltem, és vannak sejtéseim, hogy lehetnek elősegíteni, akit érdekel, annak megpróbálokk segíteni.
De nincs mit bebizonyítanom.
A relaxáció bizonyítottan működik, nem én találtam ki.
A tudatos álom működik nem én találtam ki.
Létezik módszer, amivel TKÉ-t lehet előidézni, működik, nem én találtam ki.