"a saját asztráltested, ami kilép, vagy ami az álmokban te vagy"
Én álmodtam már olyat(többször is), hogy néztem magam a tükörben, és _még távolról sem_ hasonlítottam a valóságos önmagamra, és az volt a furcsa, hogy ez, abban a helyzetben fel sem tűnt. Csak mikor felébredtem tudatosult, hogy az az arc, amit a tükörben láttam, gyakorlatilag teljesen ismeretlen...
"és van, amin itt most megy a vita: az amikor a fizikai világban létezel az asztráltesteddel..."
Messze nem vagyok benne biztos, hogy az _tényleg_ a fizikai világ. Szerintem az is csak az agy által leképezett "virtuális" tér, amiről azt hisszük, hogy a valóság. Pedig csak egy nagyon jól sikerült másolata. Persze majd ha sikerül kilépni a testemből, megnézem a szomszéd személyigazolvány számát, és passzol, akkor talán majd elgondolkozom a dolog valóságtartalmán. De azt sem tudom megmondani, hogy az apróbb részletek egyeznek-e az ilyen félálomban nézelődéskor, vagy csak általánosságban a szoba stimmel. Végülis ezt a legegyszerűbb leellenőrizni. Ha nem stimmel, akkor probléma megoldva.
Bár ha azt mondod, hogy nem lehet fókuszálni a tekintetet egy pontra, mert akkor felébredek, akkor ezzel sem lehet mit kezdeni, mert ha valamit jobban meg akarok nézni, akkor borul az egész.