• Epikurosz
    "asztrális projekció "
    Hogy micsoda???

tudtam én, hogy végül a szómágiával fog próbálkozni.

Különben a súlyemelős hasonlatodra kussoltam, mert nem jutott eszembe jó replika, de waneknek volt erre ötlete, jajdejó! :-)

Na, szóval, ha te felemeled a 100 kilós súlyt, akkor én is bevállalom, hogy gyakorlok ma 20, holnap 25 stb. kilóval.
    TKÉ. Kamu. Nincs illyen, illetve annyi mégis van, hogy: .... és most fogom mondani a LÉNYEGET, TESSÉK NAGYON FIGYELNI!!!

Az embernek van tudata, ezt már tudjuk, és ennek egyik megnyilvánulási formája a KÉPZELŐERŐ, a FANTÁZIA.
    Ez akkora egy csodálatos dolog, vagyis képesség, hogy bele lehet borzongani, ha belegondol az ember.
    Persze vannak túlburjánzásai is, nevezetesen azok az eszmék, amelyeket te itt próbálsz...eladni.

Mert, a fene egye meg, tényleg el tudom képzelni, hogy kilépek a testemből, lebegek, szállok, visszamegyek az időben, meggyógyulok a rákból, stb. stb. A képzelőERŐ pedig tényleg nagy esély az embernek: el tudom képzelni, hogy a rettegett farkast egy baltával agyon tudpm verni, és TERVet készítek, és követem, és leütöm és megnyúzom. Hát, így lesz a képzeletből szőrmebunda. Hát nem csodálatos? És így lesz barlangrajz, és ház, és autó, és mikroszkóp, és zene és Coca-Cola light.

A csapda ott van, amikor egyesek túlértékelik a képességeiket, és ilyen TKÉ-kről kezdenek hadoválni.

És hivatkoznak régi kételyekre, és t.képpen joggal: Ikarusz álma ugyan nem valósult meg, sem Michelangelóé vagy Vincié és másoké, de végülis repülünk, ha nem is sasszárnyakkal.

Nos, ez a TKÉ esetleg úgy megvalósulhat, hogy eljutunk arra a szintre, amikor az emberi tudatot, az agy által tárolt infókat ki tudjuk vonni, és át tudjuk mondjuk teleportálni egy lézer- vagy más energianyalábbal egy másik csillagra. Hát ez tényleg testen kívüli élmény.
    Amit te itt hangoztatsz, az persze csak távoli rokonságban van ezzel a lehetséges jövőbeni performansszal, de a megvalósítását igazából nem segíti elő.