• L3zl13
    Lehet, hogy én értelmezem rosszul a hírben szereplő dolgokat, de nekem semmi nem utal arra, hogy nem felelet meg a program az általad leírtaknak.

Milyen leszállás közben rész volt aktív felszálláskor? A msgasság mérése, és hajtóműerő szabályozás nyilván nem csak leszállás közben kell hogy aktív legyen, hanem a teljes repülés alatt.

A tartalék vezérlés megléte nem programozási kérdés, hanem tervezési. Főként úgy, hogy egy tartalék automata rendszer ugyanúgy kiakadt volna hibás szenzoradatoktól (GPS), tehát a szenzorból kellett volna tartalék, mégpedig szvsz legalább kettő, hogy automatikusan tudja szűrni, hogy az ellentmondó eredmények közül melyik a jó, és melyik a rossz. Itt viszont már egyébb szempontok is felmerülnek, ami már megint nem programozási kérdés.

Az, hogy a hibára adott válasz a teljes leállítás volt szvsz normális. Nem tudom hogyan szállhatott volna le automatikusan a cucc, mikor a hiba pont az automatikus vezérléssel volt... Az meg nem tudom miért lett volna jó, hogy szirénázva ütközik neki a darunak.

A szenzorok adatait belső ellenőrzésnek kell alávetni? Szvsz nem egyértelmű, hogy ez nem történt meg. Mind a határértéknél kissebb jelzés, mind a GPS csökkenő magasság jelzése olyannak tünik ami a valóságban is előfordulhat, tehát átmehet egy ilyen szűrésen.