Mit gondolsz a bolti tegezésről?
  • Wolfsnack
    Szevasztok!

A mai világban a boltokban nagyon megnőtt a tegeződés.
    Jó, persze, nem vagyok olyan öreg hogy sokan ne tegezhetnének, de mégis.
    Sokszor egy "Jó napot kívánok! Mit parancsol?"-nak jobban örülök mint egy nyálas és röpke "Szia"-nak
    Úgy érzem, ha a mi csodás nyelvünkben kialakult a magázódás akkor azt nem kéne feladni, egy boltban megvehetek egy árucikket magázódva is, és senkinek nem lesz semmi baja.

Most nem az, én is tegeződök mondjuk a kedvenc hangszerüzletemben, mert már régen oda járok és szinte haveri kapcsolat alakult ki.
    Vagy a helyi boltban a pénztáros lánnyal első alkalmakkor magázódtunk de látja hogy hetente többször betérek és mára tegeződünk, sőt a kosaramat se kell kipakolni mert megbízik bennem.
    Kialakult valamiféle kapcsolat, szerintem ilyenkor egészséges tegeződni.
    Ha idegenül tegeznek akkor már valamilyen szinten a privát szférámban vannak, ami engemet sokszor zavar.

Ismert nagy áruházakban olyan szinten van a tegeződés hogy a pénztár fölé is egy nagy táblát raknak "Itt fizess!" felirattal.

Sokszor vagyok fültanúja tegeződésből fakadó furcsa dolgoknak, mondjuk amikor az 50-60 körüli vásárlókat a 30-as éveiben járó eladó letegezi.
    Meg olyat is láttam hogy a fiatalokat tegezte, idősebbeknek meg nem köszönt (gondolom nem tudta mit kell mondani).
    A múltkor egy helyen pedig egy 30-40-es, jólszituált férfi "Kezi'csókolom!"-mal köszönt a 30-as csaj eladónak, a csaj meg totál zavarban volt mert tegezni akarta.

Van egy kis zavar. Ti hogy itélitek meg?