Tegezõdés
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én azt utálom, mikor egy nálam jóval idõsebbet "lecsókolozom" vagy "jónapotozom", és egybõl replikáz hogy "jajj nemvagyok én olyan öreg, nyugodtan tegezz"
ha falun vagyok meg minden embernek aztmondom hogy "kívánok" :-D
multkor bementem anyukám munkahelyére, (gyerekfelügyelõ), vittem valami mesefilm-dvdt, erre elkezdtek kérdezgetni a kisgyerekek és magáztak, meg bácsiztak:D nekem tetszett <#idiota>#idiota>
igen, sokszor tényleg nehéz megválasztani a "szavakat", (sokszor az eldöntetlen esetekben "hello"-val letudom..) dehát ilyen a magyar nyelv. remélem majd egyszer elhagyjuk (mostmár nem magázzuk a szülöket, stb..)
ha falun vagyok meg minden embernek aztmondom hogy "kívánok" :-D
multkor bementem anyukám munkahelyére, (gyerekfelügyelõ), vittem valami mesefilm-dvdt, erre elkezdtek kérdezgetni a kisgyerekek és magáztak, meg bácsiztak:D nekem tetszett <#idiota>#idiota>
igen, sokszor tényleg nehéz megválasztani a "szavakat", (sokszor az eldöntetlen esetekben "hello"-val letudom..) dehát ilyen a magyar nyelv. remélem majd egyszer elhagyjuk (mostmár nem magázzuk a szülöket, stb..)
Németben is van.
Rákfene? <#wow3>#wow3>
Rákfene? <#wow3>#wow3>
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
jaja Mcdonaldsba már majdnem fiatalabb az eladó azt bemünk, kórusba: Csókolom!!!
érdekes téma. mondjuk szerin tem a tegezõdés jobban benne van a nyelvben már lassan el is felejtünk magázódni és szerintem nem is baj. mondjuk a 4,5,6 ban benne van minden. és velem is elõfordult hogy magázni próbáltam a tõlem 2x anyi idõseket és mondták hogy mégegyszer meg nem próbáljam :D szóval valaki elvárja, de szerintem nem fontos.
más szerintem a munkahelyi tegezõdés
jah, én 17, és ugyan ez volt velem többször is. Fõleg a McDonalds-ba rossz, mert ott mindig fitalok vannak
Hát én õszintén szólva ezt a tegezõdés-magázást utálom legjobban a magyar nyelvben, és talán mindenkinek ez a legnehezebb is. Miért szükséges az, hogyha valaki idõsebb, vagy ha nagyobb ember, akkor magázzuk?
Ha ezt kérdezem, biztos az a válasz jön, hogy megkell adni a tiszteletet... de ha tegezek valakit akkor nem tisztelhetem...? akkor már a barátaimat is tegeznem kéne, meg mindenkit.
Angol nyelvet ismerem a legjobban, ott is van egy kicsit "inteligensebb" beszéd, pl. kérdéseknél, de ott azért sokkal egyszerûbb... hogymondjam, könnyebb beszélgetni az emberekkel :S
Egyébként engem egyáltalán nem érdekel, hogy hogyan szólítanak meg, bár azért én még nem vok elég nagy ahhoz, hogy valaki magázzon, de engem késõbb se fog érdekelni :-)
Ha ezt kérdezem, biztos az a válasz jön, hogy megkell adni a tiszteletet... de ha tegezek valakit akkor nem tisztelhetem...? akkor már a barátaimat is tegeznem kéne, meg mindenkit.
Angol nyelvet ismerem a legjobban, ott is van egy kicsit "inteligensebb" beszéd, pl. kérdéseknél, de ott azért sokkal egyszerûbb... hogymondjam, könnyebb beszélgetni az emberekkel :S
Egyébként engem egyáltalán nem érdekel, hogy hogyan szólítanak meg, bár azért én még nem vok elég nagy ahhoz, hogy valaki magázzon, de engem késõbb se fog érdekelni :-)
én nem szeretek magázódni .
a vasútnál mindenki mindenkivel tegezõdik, a legfiatalabb a legidõsebbel, beosztott a fõnökkel is, így ezt szoktam meg .
a lényeg, hogy tegezve is meg kell tudni adni a tiszteletet .
a vasútnál mindenki mindenkivel tegezõdik, a legfiatalabb a legidõsebbel, beosztott a fõnökkel is, így ezt szoktam meg .
a lényeg, hogy tegezve is meg kell tudni adni a tiszteletet .
egyik ember szereti ha magázzák a másik meg nem. én fejrõl szoktam megállapítani.
akinek idegbeteg vagy búvalbaszott feje van azt jobb magázni mert besérül^^
akinek idegbeteg vagy búvalbaszott feje van azt jobb magázni mert besérül^^
V9ykn8_TZL0
ja te ez akkor "magtegzés"<#idiota>#idiota><#fejvakaras>#fejvakaras>?
en azt utalom amikor vaki ferfinek csokolomot koszon :D:D:D:D
en boltokba fiunak jonapo-ot no:nek hellot koszonok :D de konditerembe van amikor bejon ien 50 ev koruli manusz es lehelozuk :D aztan nevetunk de pl van egy 50 even manusz aki rank is szol ha nem hello-t meg csá-t kosznsz neki xD
az egész tegezõdés ha jól tudom csak kishazánkban van. a magyar nyelv rákfenéje... anélkül is meg lehet adni a tisztelet.
repülõs körökben pl. igy szokás.
"szia. feribácsi" ezzel tisztelettudódan de mégse magázva össze vissza csavarva a szavakat köszöntem neki, és még sorolhatnám...
repülõs körökben pl. igy szokás.
"szia. feribácsi" ezzel tisztelettudódan de mégse magázva össze vissza csavarva a szavakat köszöntem neki, és még sorolhatnám...
u dont have to listen anybody else but me
16 vagyok. utálom a tegezõdést. én egyszerûen nem tudok nálam öregebbel tegezõdni. nem 1-2 év korkülönbségrõl beszélek...
volt olyan bemék a boltba azt 18-20 éves csaj volt a pult mögött. annak is csókolomot köszöntem. zavarba volt rendesen, aztán egy picit én is, de így a biztos és nem bántok meg semmit, ha csak úgy letegezem. +fav
volt olyan bemék a boltba azt 18-20 éves csaj volt a pult mögött. annak is csókolomot köszöntem. zavarba volt rendesen, aztán egy picit én is, de így a biztos és nem bántok meg semmit, ha csak úgy letegezem. +fav
Szevasztok!
A mai világban a boltokban nagyon megnõtt a tegezõdés.
Jó, persze, nem vagyok olyan öreg hogy sokan ne tegezhetnének, de mégis.
Sokszor egy "Jó napot kívánok! Mit parancsol?"-nak jobban örülök mint egy nyálas és röpke "Szia"-nak
Úgy érzem, ha a mi csodás nyelvünkben kialakult a magázódás akkor azt nem kéne feladni, egy boltban megvehetek egy árucikket magázódva is, és senkinek nem lesz semmi baja.
Most nem az, én is tegezõdök mondjuk a kedvenc hangszerüzletemben, mert már régen oda járok és szinte haveri kapcsolat alakult ki.
Vagy a helyi boltban a pénztáros lánnyal elsõ alkalmakkor magázódtunk de látja hogy hetente többször betérek és mára tegezõdünk, sõt a kosaramat se kell kipakolni mert megbízik bennem.
Kialakult valamiféle kapcsolat, szerintem ilyenkor egészséges tegezõdni.
Ha idegenül tegeznek akkor már valamilyen szinten a privát szférámban vannak, ami engemet sokszor zavar.
Ismert nagy áruházakban olyan szinten van a tegezõdés hogy a pénztár fölé is egy nagy táblát raknak "Itt fizess!" felirattal.
Sokszor vagyok fültanúja tegezõdésbõl fakadó furcsa dolgoknak, mondjuk amikor az 50-60 körüli vásárlókat a 30-as éveiben járó eladó letegezi.
Meg olyat is láttam hogy a fiatalokat tegezte, idõsebbeknek meg nem köszönt (gondolom nem tudta mit kell mondani).
A múltkor egy helyen pedig egy 30-40-es, jólszituált férfi "Kezi'csókolom!"-mal köszönt a 30-as csaj eladónak, a csaj meg totál zavarban volt mert tegezni akarta.
Van egy kis zavar. Ti hogy itélitek meg?
A mai világban a boltokban nagyon megnõtt a tegezõdés.
Jó, persze, nem vagyok olyan öreg hogy sokan ne tegezhetnének, de mégis.
Sokszor egy "Jó napot kívánok! Mit parancsol?"-nak jobban örülök mint egy nyálas és röpke "Szia"-nak
Úgy érzem, ha a mi csodás nyelvünkben kialakult a magázódás akkor azt nem kéne feladni, egy boltban megvehetek egy árucikket magázódva is, és senkinek nem lesz semmi baja.
Most nem az, én is tegezõdök mondjuk a kedvenc hangszerüzletemben, mert már régen oda járok és szinte haveri kapcsolat alakult ki.
Vagy a helyi boltban a pénztáros lánnyal elsõ alkalmakkor magázódtunk de látja hogy hetente többször betérek és mára tegezõdünk, sõt a kosaramat se kell kipakolni mert megbízik bennem.
Kialakult valamiféle kapcsolat, szerintem ilyenkor egészséges tegezõdni.
Ha idegenül tegeznek akkor már valamilyen szinten a privát szférámban vannak, ami engemet sokszor zavar.
Ismert nagy áruházakban olyan szinten van a tegezõdés hogy a pénztár fölé is egy nagy táblát raknak "Itt fizess!" felirattal.
Sokszor vagyok fültanúja tegezõdésbõl fakadó furcsa dolgoknak, mondjuk amikor az 50-60 körüli vásárlókat a 30-as éveiben járó eladó letegezi.
Meg olyat is láttam hogy a fiatalokat tegezte, idõsebbeknek meg nem köszönt (gondolom nem tudta mit kell mondani).
A múltkor egy helyen pedig egy 30-40-es, jólszituált férfi "Kezi'csókolom!"-mal köszönt a 30-as csaj eladónak, a csaj meg totál zavarban volt mert tegezni akarta.
Van egy kis zavar. Ti hogy itélitek meg?
← ElőzőOldal 3 / 3