zeneszerző és karmester
  • BaliBoy
    #25
    Mintahogy azt mondani szokás - nagyon helyesen - a filmek 50%-át az alattuk lévő zene adja. És ez szerintem nagyon igaz. Sosem lett volna akkora film mondjuk a Csillagok háborúja (John Williams), Forrest Gump (Alan Silvestri), Gyűrűk Ura (Howard Shore)......... hogyha nagyon tehetséges zeneszerzők nem adták volna hozzá a tudásukat, munkájukat.
    Szerencsére rengeteg nagyon jó zeneszerző van és én speciel elég negezen tudnám megmondani, hogy ki a kedvencem, mert egyszerüen olyan jó dolgokat alkotnak, hogy ezt tényleg nehéz megmondani.
    John Williams-nek legutóbb az Egy Gésa emlékiratai c. filmzenéje nagyon tetszett.
    Howard Shore (talán ő számomra a legkedvencebb) - akinek a neve összefonódik Középföldével - adta a világnak a Gyűrűk Ura trilógia filmzenéjét, ami szerintem egyszerűen fantasztikus!
    Hans Zimmer hasonlóan JW-hez rengeteg filmhez komponált muzsikát. Gladiátor, Mission Impossible 2, Karib tenger kalózai, Utolsó szamuráj.... mind mind kiváló.
    Danny Elfman szintén nagyon jó. Ami nekem legutóljára nagyon tetszett tőle az a Corpse Bride. Csak azt sajnálom, hogy azok a betétek amik a legjobbak lennének sajnos a felüknél mindíg abba maradnak. (aki látta a filmet sztem tudja mikről beszélek)
    És úgy látom, hogy egy nagyon-nagyon fontos és tehetséges zeneszerzőt még senki sem említett.
    Ennio Morricone-ét. Sztem. tőle tényleg nem kell sorolni, hogy mikhez adta a tehetségét. Chi mai, For a fisfull dollar more, Sorstalanság...

    És még sokan mások... :)