John Williams
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerencsére rengeteg nagyon jó zeneszerzõ van és én speciel elég negezen tudnám megmondani, hogy ki a kedvencem, mert egyszerüen olyan jó dolgokat alkotnak, hogy ezt tényleg nehéz megmondani.
John Williams-nek legutóbb az Egy Gésa emlékiratai c. filmzenéje nagyon tetszett.
Howard Shore (talán õ számomra a legkedvencebb) - akinek a neve összefonódik Középföldével - adta a világnak a Gyûrûk Ura trilógia filmzenéjét, ami szerintem egyszerûen fantasztikus!
Hans Zimmer hasonlóan JW-hez rengeteg filmhez komponált muzsikát. Gladiátor, Mission Impossible 2, Karib tenger kalózai, Utolsó szamuráj.... mind mind kiváló.
Danny Elfman szintén nagyon jó. Ami nekem legutóljára nagyon tetszett tõle az a Corpse Bride. Csak azt sajnálom, hogy azok a betétek amik a legjobbak lennének sajnos a felüknél mindíg abba maradnak. (aki látta a filmet sztem tudja mikrõl beszélek)
És úgy látom, hogy egy nagyon-nagyon fontos és tehetséges zeneszerzõt még senki sem említett.
Ennio Morricone-ét. Sztem. tõle tényleg nem kell sorolni, hogy mikhez adta a tehetségét. Chi mai, For a fisfull dollar more, Sorstalanság...
És még sokan mások... 😊
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
A győzelem nem minden, viszont a vereség egy nagy semmi! HALA MADRID!
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Csodálom Õt, remélem sok hasonló zenét szerez még majd. Tényleg nagyon jó zenei érzékkel rendelkezik, rossz filmzenéje nincs😄
De k*rvajó géped van istenem....
Zimmernek egy-két mûve néha felcsendül nákam, de amúgy a nagy kedvenceim:
Angelo Badalamenti
Howard Shore
Danny Elfman
Michael Nyman (egyik legjobb!)
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Még Bill Conti is jó (pl. Rocky).
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Kedvencem õ is, csakógy mint Alan Silvestri, (vagy Michael Giacchino)
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Isten szeret tégedet, az egyház meg a pénzedet. -- Oi! -- 'Ember küzdj és bízva bízzál!' ..de ha nem megy, legalább engem hagyjál!
Vivimos por ti, vence por nosotros.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
jw a legjobb ezt nem vitatom, de Danny Elfmant kicsit talán jobban szeretem, közelebb áll hozzám a stílusa.
akit viszont mindenképpen egy lapon említenék jw-vel, az ennio morricone, alan silvestri és howard shore, de vannak azért még sokan sokan kedvenceim, pl: michael kamen, barry newman <#finom>#finom>
és nem utolsó sorban guido and mauritio di angelis <#hehe>#hehe>
Kojiro ergo sum.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
indiana jones, star wars, ezek számomra a legemlékezetesebbek <#worship>#worship>
John Williams (teljes nevén: John Towner Williams) (Long Island, New York, 1932. február 8. -) amerikai zeneszerzõ és karmester.
Számos világhírû film zenéjének szerzõje, mint például a Csillagok háborúja, A cápa, Jurassic Park, Superman, E. T. - a földönkívüli, Schindler listája, Ryan közlegény megmentése, Harry Potter. Ezen kívül négy alkalommal õ írta meg az olimpiai játékok zenéjének fõtémáját. Számos televízió-sorozat és koncert darab fûzõdik a nevéhez. Steven Spielberg rendezõvel gyakran dolgozik együtt.
Elismerései, díjai:
Williams ötszörös Oscar-díjas, és jelenleg 45-el neki van a második legtöbb jelölése az akadémia díjára, Walt Disney után. Négy filmzenéjéért Golden Globe Díjat is kapott. 2004-ben részesült a Kennedy Center Honorsban.
Filmzenéi:
* Indiana Jones 4 (2008)
* Superman visszatér (2006)
* Egy gésa emlékiratai (2005)
* Harry Potter és a Tûz Serlege (2005)
* München (2005)
* Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja (2005)
* Világok harca (2005)
* Harry Potter és az azkabani fogoly (2004)
* Berlin blues (2003)
* E.T. – A földönkívüli: Felújított változat (2002)
* Harry Potter és a titkok kamrája (2002)
* Kapj el, ha tudsz! (2002)
* A.I. – Mesterséges értelem (2001)
* Harry Potter és a bölcsek köve (2001)
* Jurassic Park 3. (2001)
* A hazafi (2000)
* Angyal a lépcsõn (1999)
* Ryan közlegény megmentése (1998)
* Amistad (1997)
* Az elveszett világ – Jurassic Park 2. (1997)
* Hét év Tibetben (1997)
* Rosewood, az égõ város (1997)
* Sleepers – Pokoli lecke (1996)
* Nixon (1995) zeneszerzõ
* Paganini démona (1995)
* Sabrina (1995)
* Jurassic Park (1993)
* Schindler listája (1993)
* Reszkessetek, betörõk! 2. (1992)
* Túl az Óperencián (1992)
* JFK – A nyitott dosszié (1991)
* Ártatlanságra ítélve (1990)
* Reszkessetek, betörõ!k (1990)
* Stanley és Iris (1990)
* Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (1989)
* Örökké (1989) zeneszerzõ
* Született július 4-én (1989)
* Az alkalmi turista (1988)
* Az Eastwick-i boszorkányok (1987)
* A nap birodalma (1987)
* Emma háborúja (1985)
* Indiana Jones és a Végzet Temploma (1984)
* Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér (1983)
* E. T. – a földönkívüli (1982)
* Mondj igent Giorgionak! (1982)
* Monsignor (1982)
* Az elveszett frigyláda fosztogatói (1981)
* Csillagok háborúja V: A Birodalom visszavág (1980)
* Drakula (1979)
* Meztelenek és bolondok (1979)
* Cápa 2. (1978)
* Õrjöngés (1978)
* Superman (1978)
* Fekete vasárnap (1977)
* Harmadik típusú találkozások (1977)
* Csillagok háborúja IV: Egy új remény (1977)
* Családi összeesküvés (1976)
* A Midway-i csata (1976)
* Missouri fejvadász (1976)
* Bosszú az Eiger csúcsán (1975)
* A cápa (1975)
* Földrengés (1974)
* A pokoli torony (1974)
* Sugarlandi hajtóvadászat (1974)
* A Poseidon katasztrófa (1972)
* Hegedûs a háztetõn (1971)
* Viszlát, Mr. Chips! (1969)
* Buffalo Bill visszatér (1966)
* Hogyan kell egymilliót lopni? (1966)
* Penelope (1966)
* Gyilkosok (1964)