Első néhány óra tapasztalatát leírom én is!
Technikailag a játék teljesen rendben van, mert bár szerintem a G3 szebb volt, mégis kikészítette a játékost a rengeteg és hosszú töltéssel, illetve szerintem a mai napig nincs olyan gép, amin teljes pompájában, magas felbontás mellett szépen futna.
Ezzel szemben a Risenben szinte alig kell megállnunk, a városbalépéskor van némi töltés, de ez is gyors, illetve a gépigénye kb. az aknakeresőével van egy szinten.
Ami a leginkább tetszik, hogy a játék normál szinten nagyon nehéz. Gothicoztam eleget, szóval tudom, hogy alapból sem egyszerű a dolog, de itt valahogy érzem, mekkora alap karakterem van. És éreztetik is velem! Ugyanis a legjobb az egészben, hogy tényleg úgy kezelnek, ahogy kell: egy hajótörött senkinek. Se becsület, se tisztességes küldetések!
Én Don táborában kezdtem a mocsárban, de nyilván lesz, aki pl. a városba megy először, viszont aki hozzám hasonlóan indult, azt megnyugtatom: mire ott végez mindennel -és meg lehet csinálni lazán-, plusz kitanulja a kovácsmesterség alapjait, már egy viszonylag ütőképes karakter boldog tulajdonosa lesz!
Persze ehhez meg kell szerezni az első ruhát, összekovácsolni az elős kardt, stb. De pont ez a szép benne!
Amúgy igaz, hogy némi egyszerűsítés érte a játékot, de igazából csak felesleges dolgok kerültek ki, legalábbis én nem vettem észre semmi mást.