4439
  • MrAndree
    Én is a mocsárba mentem, most ott szaladgálok. Ponjtaim már vannak csak aranyam nem nagyon van még szóval egyelőre nem tudtam sokat fejlődni de már alakulgat. És a játék is rohadtul tetszik eddig, igazi gothic feeling.
  • rotator
    Na feladták a rendelésem, azt írja, okt. 7-én várjam a postást.

@Molnibalage
    A G3 és a Risen ég és föld a futást illetően, mintha két teljesen különböző cég két játékát hasonlítanánk össze. Persze az is igaz, hogy ennek ára van: a táj bizony nem G3 minőségű, de úgy tűnik, arra még mindig nem érett meg a világ.
  • balee4
    Tényleg vannak a játékban teleportkövek?
  • gfreak
    bocs, nem neked akartam, a #650-re ment volna :DDD

én mocsári banditaként vágok neki,büdösen, retkestalpúan ámde szabadon :D
  • Molnibalage
    Technikailag a játék teljesen rendben van, mert bár szerintem a G3 szebb volt, mégis kikészítette a játékost a rengeteg és hosszú töltéssel, illetve szerintem a mai napig nincs olyan gép, amin teljes pompájában, magas felbontás mellett szépen futna.

???

Az én gépemen fullon futott feljebb húzott tectúraváltási távolsággal is (ini buherálás). A gépem messze nem egy csúcskategóriás gép...

Első betöltséskor és játék indításkor tölt kb 20-30 másodpercet. Mentés kb. 3-4 sec.

A G2 is olyan volt, hogy amíg az összes korinisi alpakülit letoltad az alap karakterrel simán lették 6-7-ik szintű. Azzal már össze lehetett hozni olyan harcost ami az alaplények ellen elég ütős volt.
  • Riddick21
    Első néhány óra tapasztalatát leírom én is!
    Technikailag a játék teljesen rendben van, mert bár szerintem a G3 szebb volt, mégis kikészítette a játékost a rengeteg és hosszú töltéssel, illetve szerintem a mai napig nincs olyan gép, amin teljes pompájában, magas felbontás mellett szépen futna.
    Ezzel szemben a Risenben szinte alig kell megállnunk, a városbalépéskor van némi töltés, de ez is gyors, illetve a gépigénye kb. az aknakeresőével van egy szinten.
    Ami a leginkább tetszik, hogy a játék normál szinten nagyon nehéz. Gothicoztam eleget, szóval tudom, hogy alapból sem egyszerű a dolog, de itt valahogy érzem, mekkora alap karakterem van. És éreztetik is velem! Ugyanis a legjobb az egészben, hogy tényleg úgy kezelnek, ahogy kell: egy hajótörött senkinek. Se becsület, se tisztességes küldetések!
    Én Don táborában kezdtem a mocsárban, de nyilván lesz, aki pl. a városba megy először, viszont aki hozzám hasonlóan indult, azt megnyugtatom: mire ott végez mindennel -és meg lehet csinálni lazán-, plusz kitanulja a kovácsmesterség alapjait, már egy viszonylag ütőképes karakter boldog tulajdonosa lesz!
    Persze ehhez meg kell szerezni az első ruhát, összekovácsolni az elős kardt, stb. De pont ez a szép benne!
    Amúgy igaz, hogy némi egyszerűsítés érte a játékot, de igazából csak felesleges dolgok kerültek ki, legalábbis én nem vettem észre semmi mást.
  • kelemenlajos
    A pénzzel nicns gond. Csak gondoltam durva varázsló leszek és direkt nem tanultam semmit, amíg nem tanulhatok mágiát. De kezdem belátni hogy rossz ösvényen indultam el :)
  • kelemenlajos
    A főbejárat felől?
    igen...
  • Itsuki
    "recruit"ok és pár neves npc alapból megtámad?
  • gfreak
    az L betűs faszit :) nem kell megölnöd, csak jól szétkened..én is dumáltam vele, egyszer levert, visszatöltöttem és gyorsan szájbacsapkodtam én is...ez megoldotta a pénzéhességét :DDD
  • rotator
    Érzékelhető a fejlődés. Fejlesztettem erőt + jobb kard -> kisebb állatkák 1 ütés (előtte 2-3 volt). :) Amúgy elég könnyű a harc, ha az ember ráérez. A banditáknál a legerősebb muksót úgy vertem le, hogy meg se tudott ütni, és nem exploitoltam, taktika és jó ütemérzék a nyitja. Élvezetes!
  • kelemenlajos
    Kösz a tippet. Kicsit beleolvastam milyen a mágusos téma, és lehet lemondok róla... Legalábbis a tiszta mágus létről, mert mire addig eljutok van pár harc, és másra is kell gyúrni...
  • MrAndree
    Szerezz jobb páncélt. A Gothic 1-ben is így volt már, páncél nélkül bementem az erdőbe 3 másodperc alatt szétszedtek, vettem páncélt és még ugyanazon a szinten bementem és vígan mészároltam a farkasokat. Mert nem a sebzésemmel volt baj hanem a védettségemmel az meg nem fejlődik szintlépéskor. A Gothic 3 ban éppen ezt utáltam, hogy már egyes szinten elit orkokat öltem meg mert csak ütöm, ütöm, ütöm és annyi. Itt meg kipróbáltam milyen 3as szinten nekimenni egy páncélos ellenfélnek, hát egyszer tudtam megütni mert blokkolt és a páncélja miatt alig sebeztem bele, miközben ő három ütéssel szétkapott. És ennek így kell lennie, ettől tartom már két óra játék után többre a Risen-t mint a Gothic 3at
  • kelemenlajos
    Németek fanok terveznek egy adatbázist a játékhoz.
    Részletek
  • balee4
    Lehetett érezni a fejlődést, elinkább akkor, ha szereztél jobb páncélt és fegyvert.:D
  • kelemenlajos
    Nekem ezzel csak annyi a gondom, hogy az elején ok, hogy gyenge vagy, és a farkasok/vaddisznók legyaknak, és sunnyogni kell. De azért legyen már valami fokmérője annak hogy fejlődsz. :)
  • kelemenlajos
    Egy kis infó annak akinek megy a német vagy angol.
    Ha valamelyikre szüksége lenne, de nem tudnátok lefordítani szoljatok. Oroszul viszont nem tudok :)
    World of Risen Fórum
  • mike01010101
    Annyi kozel sincs mint az oblivionban. Ha bemesz a varosba egyszert tolt a kapunal, utana tobbet nem. Ha kimesz akkor is egyszer tolt es utana nem. Szoval egyaltalan nem gond de pl a gothic 1-ben egy helyen toltott, a banyanal. A gothic 2-ben ki be setaltam a varosba toltes nelkul.
  • balee4
    Szóval van töltögetés, ezt sajnálom, bár nem tölt olyan sokat, de a folymatosság érzése elvész, ezt az Oblivion-ban sem szerettem.
  • balee4
    A 2-ben (és persze az első részben is) ilyen szempontból okosan volt kitalálva a rendszer, alacsony szinten esélyed sem volt az erősebb monszták ellen, és még a farkasok is erősnek számítottak az elején.:)
    A 3-ban nekem nem is tetszett a sok könnyítés, már az eleján orkokat, csontikat nyírt az ember.
    Mondjuk még a Risen-t ilyen szempontból nem igazán ismerem, kell egy kis idő, mire kellően kiismerem a világot, milyen dögök vannak stb.
  • mike01010101
    Tegnap elkezdtem jatszani a risent, egesz jo. Ha tetszett a gothic 1-2 akkor ez is fog, szinte telejesen ugyanaz csak egy kicsit modernebb kontosben (ugy kb 2008-as szintu grafika) Az iranyitas jo, kezreesik, semmi extra, latszik hogy a fejlesztok nem akartak megvaltani a vilagot csak a kitapososott uton mentek tovabb. Igazi oldschool hangulat. De talan ez a jo. Nincs agyondesingolva. Persze erezni hogy a konzolos megjelenes miatt kicsit butitottak ez egeszen (ez nem leminosites) ez teny. A karakter nem tud maszni, nem tud uszni(!!!) idonkent toltes kepernyok jelennek meg ami eddig nem volt jellemzo a teljes szabadsagot ado gothic jatekokban.(pl varosba belepeskor tolt) Kicsit egyszerubb a fejlodesi lap, kevesebb tulajdonsag es kepesseg van. Gondolni kell arra hogy a konzolba nem lehet bedobni meg 2 gb ramot ha gyenge a vas.
    Szoval nekem bejon.

• Molnibalage
    Miért is? A NoTR-ben még 13-ik szinten is egy marék lepkefinggal voltál kb. egyenértékű? Az alap G2-vel 13 szinten már azért lehetett aprítani, ha ügyes közelharcos voltál.

A G2 egyik világbajnok hangualata a játék elején volt, mikor Batrok-kal mentem vadászni naplementekor. A 6 farkas után jött a Shadowbeast és aztán még az Ork felderítő. :)
  • kelemenlajos
    2-vel toltam de már elég régen...
    itt fel tudja tolni az agyvizemet hogy egy egyszerű monstát nem tudok lenyomni már 3.szinten.
    Igaz képzettségekre nem gyúrtam, csak egyet a kardharcra, hogy a lehető legtöbb maradjon meg, lásd a "B" terves bejegyzésem...
  • balee4
    Kicsit a 3. részre hajaz a harc, szal könnyebb ilyen szepmpontból a játék mint a 2, már az elején, ha az ember jól kapja el az ütemet simán legyakhat csontikat is. (a 2-ben milyen brutál ellenek voltak már)
  • Molnibalage
    Ez nem bug, egy feature szerintem...
  • kelemenlajos
    Nekem a harc kicsit idegesítő, de értem a koncepcióját.
    Ellenben már találtam benne egy bugot.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Harborba indultam az elején, a városban van egy jótét mágus, aki ad egy health potion osztogató küldetést. Elég későn vállaltam be, így volt már konfrontációm a helyiekkel, az egyik emberke akinek vinni kellett volna a potiont, már nem beszélt velem, egy korábbi összetűzés miatt. Még a joke scroll sem segített. :(

Esetleg valakinek "B" terve van arra hogyan induljak el a varázslás rögös útján? :)
  • MrAndree
    No, kb. egy óra után azt tudom mondani, hogy ez bizony tisztára Gothic. :) Méghozzá úgy fest lélekben közelebb áll az első két részhez mint a harmadikhoz. Nagyon helyes.
  • balee4
    Batman AA-t én is éppen most vettem meg, aztán a kövi a Dragon Age CE lesz.:)
  • Gideon Wieth
    Nekem kérdésem lenne. A mocsárban mindenkivel kibeszéltem mindent. Az arénában mindenkit legyőztem
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    de volt az L betűs srác aki felvitt a hegyre aztán a pénzem akarta, őt megöltem bosszúból,
    Bargar is le van győzve. A kérdésem, hogy hogyan tudom elintézni, hogy Sam visszamehessen dolgozni ? //mert a tusko ürge már nem beszél velem. Illetve az árulókat hogy leplezhetném le ? Mert a táborban mindenkivel beszéltem de a Listán vannak olyan nevek is akik nincsenek a táborban ? Máshol lesznek ?//ha igen nem kell megmondani hol csak mondjátok, hogy máshol kell keresni ennyi elég a többit megoldom :)//

Jah és megkaptam Esteban küldiét hogy menjek a városba. Na itt tartok most :)
  • Gideon Wieth
    ha a Batman miatt van én személy szerint megbocsátom :P Nekem Assassin's Creed 2-re vann félretéve pénz. :P
  • rotator
    Igen, ez egyébként is javallott. Valószínű magam is így teszek, amíg legalább egyszer végig nem szaladok a játékon. Új érdemi hír már amúgy se nagyon várható.
  • Zóanagyvarázsló
    Engem ugyan nem sérte, ha wareztanácsadássról szól a topik (mely uncsi, szomorú, és elveszik benne az érdemi információ), legfeljebb kiveszem a kedvencekből a topikot, és visszanézek fél év múlva... Talán a spoilerek miatt még jobban is járnék.
  • gfreak
    wareztopikba vezessen utad

(különben meg ha kicsomagolod winrarral szépen, ott lesz az mds is)
  • atkaq
    Vista van fent!De nekem kicsomagolva csak .mdf van.Valami ötlet.
  • Kraptor
    Ez teljesen Gothic 3. Nem rossz, a harc rendszer is sajna Gothic 3-as de valamennyit javítottak rajta, mondjuk egy sün elsőre kinyírt, de egy kis odafigyeléssel ezt ki lehet védeni. Remélem nem lesz G3 vaddisznó szindróma.

Eddig elég hangulatos.:)
  • ricsa008
    nagy poén sügér
  • Riddick21
    lehet, hogy nem műhold nézetben kell játszani, valószínűleg annyira eltávolodott a kamera a sok kigörgetéstől, hogy felhőket látsz...
  • ricsa008
    tök faszán megy még nekem is de mért van az hogy olyan mintha ködös lenne a kép? amikor közel viszem a hapihoz a kamerát akkor meg normális szinek vannak
  • gfreak

ha valaki ilyennel jönne, én pl. szívesen megrendelem neki (pénzt átlöki számlámra, én megveszem, szállítási címnek megadjuk az övét és kész)de a tizenévesek között azért elég kevés akad aki meg akarná venni a játékot (sajnos)..

bevallom, most ezt én is warezzal tolom, muszáj volt megvennem a Batman-t, nem maradt Risenre...majd két hónap múlva :DDD
  • Molnibalage
    Vagy kérjenek meg akkor valakit, hogy segítsen valaki. Vannak jószándékú, segítőkész emberek az sg-n.