• wantonly
    #4311
    Végigjátszottam én is! :) Eleve csak véletlenül találtam a játékra, nem volt valami nagy hírverése az biztos, ami nagyon nagy kár, mert ez az RPG szerintem a legjobb amivel valaha játszottam! Tiszta Gothic amúgy, csak a történet más, ami mondjuk nem meglepő, hiszen ugyanaz a gárda készítette. Simán veri az egész Elder of Scrolls szériát is, pláne az Obliviont. Itt normális fejlődési rendszer van (nem kell ugrabugrálva közlekedni, meg 2 órát tartani a pajzsot egy patkány elé, hogy fejlődjön valami) és a grafika is hangulatosabb, mint pl. az Oblivionban. Néhol elképesztően tud kinézni a játék, a fény-árnyék hatások csodálatosak, párszor leesett az állam. A barlangok sem unalmasak, meg úgy általában az egész sziget remekül van "berendezve", és noha nem valami nagy a játéktér, még is annak tűnik,az emelkedős- lejtős- kanyargós utak miatt, ami egyébként szintén zseniálisan lett kivitelezve. Nálam egy percnyi üresjárat sem volt, szokásom, hogy belekezdek egy játékba aztán félreteszem, hogy "majd máskor folytatom", aztán felé se nézek. Na, ez a Risen esetében úgy volt, hogy minden mást félretettem, csak ezzel voltam hajlandó játszani.

    Vannak bugok is, de ezek már hozzátartoznak egy normális RPG-hez. :D Én 3 ajtón felteleportálós buggal találkoztam, és voltak egyéb gondok is, de ezek megnyiták az utat az ügyeskedésre, egy-egy játékhibát kihasználva. Kedvenc utitársam Fred életerejét pl. rendszeresen feltöltöttem a mentés/betöltés kombóval. A legtöbb helyre utánam is tudott jönni, tetszett,hogy tud ugrani, mászni - bár ez nem mindig jött össze. A szörnyek változatosak, nem idegesítőek (a Hamubestia morgását kivéve), felszedhető tárgy is van rengeteg - bár nagy részük felesleges! Tetszett, hogy harcosként is lehet varázsolni (tekercsekből).

    Harcosként játszottam végig Don oldalán (ez szabadabb érzést adott), de mindent bejártam, minden küldit megcsináltam amit lehetett, és kiírtottam ez egész szigetet. Legközelebb Mágust indítok "semleges" oldalon.

    A játék mindenre megtanít, mindent be kell járni, fel kell kutatni és nem lesz gond. Kardra fejlesztettem, ami szerintem jó döntés volt mert normális fejszét, számszeríjat sem találtam a játék során. Utóbbit egyébként nem is használtam, csak ahol muszáj volt.A végén már minden nagyobb szörny is 2 csapás volt (Ogre, Hamubestia, stb..), mondjuk Titán cuccokban már komolyabb kárt se tudtak tenni bennem. Az Inkvizítor csalódás volt (asszem 3at csaptam rá, de hozzám sem tudott szagolni), a bossharcokat meg nem szeretem, azt kár volt a végén (de az se volt nehéz).

    Nehéz fokozaton vittem végig amúgy, így volt az igazi szerintem.

    Összességében nekem ez az RPG nálam nagyon betalált. Várom a 2. részt nagyon, csak ne legyen nagy gépigénye! :)