Játékról van szó, s nem mindíg realisztikusan viselkednek az NPC-k.
A don háza előtt álló őr is simán beenged, ha előadod neki, hogy megkeresed az elrejtett amuletet (így már nem sok jeletősége van, ha az alagútból bejutottál)
Számszeríjat a táborban vettem, de lehet másnál is van, időnként frissül a kereskedőknél a kínálat, sisak, pajzs is lesz jobb a kovácsoknál.
Életerő italokat lehet csinálni, de szerintem értelmetlen addig amíg erőre is lehet gyúrni (tulajdonképpen a játék végéig).
Amit találtam megittam, az erő ital növeli a sebzést, halott gyíkharcos pedig nem sebez.
Csinálhatsz életerő, ügyesség, mana italokat is, de kár ezekre herdálni a hős koronáját.
Néhány étel is adhat plusz tulajdonságpontot, a mágusommal párolt lepényhalat zabáltattam, így némi plusz manája lett, van HP, és ügyességnövelő étel is, ezeknek a fűszeres erszény száma szab határt (kikötővárosban járva mindíg megnéztem van-e Konradnál, egyszerre 3 a készlete)
Majdnem minden képességed ki van maxolva a kardforgatáson kívül, lesz két kardforgatás gyűrűd, 22-23as szintre maxon lehet a kardforgatás, utána az lesz a gondod, hogy mire költsd a felesleges pontjaidat.